Κρήτη

Ηράκλειο

Στο ΙΤΕ η Ετήσια Γενική Συνάντηση του ερευνητικού έργου ECOPOTENTIAL

ιτε

Στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας πραγματοποιείται αυτήν την εβδομάδα (16 - 19 Μαΐου) η Ετήσια Γενική Συνάντηση του ερευνητικού έργου ECOPOTENTIAL, το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Πλαίσιο Ορίζοντας 2020 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και έχει αντικείμενο τη μελέτη Οικοσυστημικών Λειτουργιών και Υπηρεσιών σε Προστατευόμενες Περιοχές, με τη χρήση δορυφορικών παρατηρήσεων.

Το έργο φιλοξενεί το Εργαστήριο Τηλεπισκόπησης (http://rslab.gr) του Ινστιτούτου Υπολογιστικών Μαθηματικών του ΙΤΕ και σύμφωνα με τον Επιστημονικό Υπεύθυνο του έργου από πλευράς ΙΤΕ, Δρα Νεκτάριο Χρυσουλάκη, αποτελεί πολύ σημαντική προσπάθεια για την βαθύτερη κατανόηση της λειτουργίας των Οικοσυστημάτων με χρήση κατάλληλων μοντέλων προσομοίωσης, τα οποία παραμετροποιούνται με συνδυασμένη χρήση δορυφορικών παρατηρήσεων και επίγειων μετρήσεων.
Το ΙΤΕ, στο πλαίσιο του έργου ECOPOTENTIAL, έχει εντάξει ως περιοχή μελέτης τον Εθνικό Δρυμό Σαμαριάς που αποτελεί Εθνικό Πάρκο, Τοπίο Ιδιαίτερου Φυσικού Κάλλους και Προστατευόμενη Περιοχή NATURA 2000, ενώ αποτελεί μέλος του Παγκόσμιου Δικτύου Αποθεμάτων Βιόσφαιρας της UNESCO. Το ΙΤΕ, στο πλαίσιο του έργου ECOPOTENTIAL, έχει άψογη συνεργασία με το Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς, ιδιαίτερα για τις εργασίες πεδίου που απαιτούνται για την βαθμονόμηση των δορυφορικών παρατηρήσεων και την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων της δορυφορικής ανάλυσης.
Όπως δήλωσε ο Γενικός Συντονιστής του έργου Dr. AntonelloProvenzale από το Ιταλικό Ερευνητικό Κέντρο CNR, το σημαντικό στο έργο αυτό είναι η αξιοποίηση της νέας γενιάς Ευρωπαϊκών δορυφορικών αποστολών για την ανάπτυξη ενός ενιαίου πλαισίου για μελέτη και διαχείριση οικοσυστημάτων, με χρήση Δορυφορικής Τηλεπισκόπησης.
Στο έργο ECOPOTENTIAL συμμετέχουν περισσότεροι από 50 εταίροι, από Ευρωπαϊκές κυρίως χώρες, και έχει ως περιοχές μελέτης διάφορες Προστατευόμενες Περιοχές σε όλον τον κόσμο. Περισσότερες πληροφορίες για το έργο ECOPOTENTIAL στον σχετικό δικτυακό τόπο: http://www.ecopotential-project.eu
 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Συλλήψεις για την υπόθεση με την κοκαΐνη και τους δεκάδες πελάτες

ΟΠΚΕ

Τέσσερις συλλήψεις για την υπόθεση κοκαινης και μια δικογραφία η οποία περιλαμβάνει 69 συνολικά ονόματα, ήταν το αποτέλεσμα της μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα και για την οποία σας είχε ενημερώσει από νωρίς το ekriti.gr και το Ράδιο Κρήτη.

Βασικός κατηγορούμενος είναι ένας 38χρνος από το Μονοφάτσι, ο οποίος και στο παρελθόν είχε απασχολήσει τις αρχές.

Κατά την διάρκεια των ερευνών, οι αστυνομικοί εντόπισαν στο σπίτι του ποσότητα  κοκαΐνης, 70 γραμμαρίων συνολικά. Επίσης στα χέρια των αρχών βρίσκονται 3 άτομα, μεταξύ των οποίων και μια γυναίκα.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα 69 άτομα που αναφέρονται στην δικογραφία (πλημμεληματικού χαρακτήρα) φέρονται να ήταν πελάτες, καθώς η αστυνομία κατάφερε να τους ταυτοποιήσει μέσα από την πολύμηνη έρευνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - κορωνοϊός: Άσκοπες μετακινήσεις και μάσκες έφεραν πρόστιμα

Κουφοντίνας: Απορρίφθηκε το αίτημα για διακοπή έκτισης της ποινής