Κρήτη

Ηράκλειο

Σενετάκης: Γονείς, καθηγητές και μαθητές έδειξαν υπευθυνότητα στην πανδημία

Μάξιμος Σενετάκης

Γονείς, καθηγητές και μαθητές αντιμετώπισαν με μεγάλη υπευθυνότητα και σοβαρότητα την υγειονομική κρίση που δημιούργησε ο COVID 19.

Την διαπίστωση αυτή έκανε ο βουλευτής ΝΔ Ηρακλείου κ. Μάξιμος Σενετάκης κατά τη συνάντηση που είχε με τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Ηρακλείου κ. Εμμανουήλ Μπελαδάκη,  κ. Γιάννη Καραγιαννίδη και την αναπληρώτρια δευτεροβάθμιας κα. Στέλλα Μακρυγιαννάκη Στέλλα.

Εν αναμονή της έναρξης της σχολικής χρονιάς ο Βουλευτής συζήτησε με τους δύο Διευθυντές ζητήματα που αφορούν την ετοιμότητα των σχολικών μονάδων τόσο σε υλικό-τεχνικό εξοπλισμό όσο και σε έμψυχο δυναμικό, σημειώνοντας ότι φέτος καλύπτονται έγκαιρα τα κενά με τις προσλήψεις 21.065 εκπαιδευτικών, ως προσωρινών αναπληρωτών, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Γενική Εκπαίδευση αλλά και στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση.

Όπως ήταν αναμενόμενο, το θέμα που απασχόλησε ιδιαίτερα και τις δύο συναντήσεις ήταν η διαδικασία προσαρμογής εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων στις αναγκαίες, για την προστασία της δημόσιας υγείας, αλλαγές και στα μέτρα που έχει πάρει το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων σε συνεργασία με την ειδική επιτροπή των λοιμοξιολόγων.

Ο κ. Σενετάκης στάθηκε στις ιδιαίτερες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί λόγω της εμφάνισης του δεύτερου κύματος της πανδημίας και στην πρόσκληση που καλείται να αντιμετωπίσει η εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα. Τόνισε δε ότι η εμπειρία του περασμένου Ιουνίου απέδειξε πως τόσο οι καθηγητές και δάσκαλοι όσο και οι μαθητές και οι γονείς ανταποκρίθηκαν με πολύ μεγάλη υπευθυνότητα και σοβαρότητα, γεγονός που αποτυπώθηκε στα ελάχιστα κρούσματα στις σχολικές μονάδες την περίοδο εκείνη.

 

Κρήτη

Ρέθυμνο

Συνάντηση Πέτσα με Περιφερειάρχη, Αντιπεριφερειάρχη, Δημάρχους για τα θέματα του Ρεθύμνου

Πέτσας Ρέθυμνο

Τα θέματα υποδομής, ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου και των Δήμων, με έμφαση στα προς ένταξη έργα στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» συζητήθηκαν στη διάρκεια συνάντησης που είχε σήμερα ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας στην έδρα της Π.Ε Ρεθύμνης με τον Υφυπουργό Μεταφορών και Υποδομών Γιάννη Κεφαλογιάννη, τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, την Αντιπεριφερειάρχη Μαίρη Λιονή και τους Δημάρχους Αμαρίου Παντελή Μουρτζανό, Ανωγείων Σωκράτη Κεφαλογιάννη, Αγίου Βασιλείου Γιάννη Ταταράκη και Μυλοποτάμου Δημήτρη Κόκκινο.

Στη συνάντηση τέθηκαν στον κ. Πέτσα και στο Γενικό Γραμματέα Μιχάλη Σταυριανουδάκη, οι προτεραιότητες της Περιφερειακής ενότητας και των δήμων για τα προς ένταξη έργα στο πρόγραμμα, ενώ παράλληλα συζητήθηκαν και άλλα σημαντικά ζητήματα της αυτοδιοίκησης, όπως η αποκέντρωση αρμοδιοτήτων και πόρων, η μεγάλη έλλειψη προσωπικού σε Περιφέρεια, Δήμους και η ανάγκη επαρκούς στελέχωσης των υπηρεσιών, ο εκλογικός νόμος, κ.α.

Σε δήλωσή του μετά το τέλος της συνάντησης ο Περιφερειάρχης Κρήτης χαρακτήρισε εποικοδομητική τη σύσκεψη, σημειώνοντας πως έγινε σε καλό κλίμα, αναδεικνύοντας την πολιτική βούληση του υπουργού για λύσεις. «Μέσα από τη συνεργασία και τις σωστές προτάσεις που έχουν γίνει από τους Δήμους και την Περιφέρεια μπορούμε να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα το επόμενο χρονικό διάστημα. Εκ μέρους της Περιφέρειας θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό για την διάθεσή του να στηρίξει τις αναπτυξιακές προτάσεις και να δώσει λύσεις στα προβλήματα», τόνισε ο κ. Αρναουτάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πέτσας: Προς χρηματοδότηση από το «Αντώνης Τρίτσης» τα μεγάλα έργα του Δήμου Ηρακλείου

ΠΕΔ Κρήτης - Πέτσας: Έργα, στήριξη και μεταρρυθμίσεις ζήτησαν οι δήμαρχοι από τον υπουργό

Πέτσας από Λασίθι: Προς αντιμετώπιση το θέμα της υποστελέχωσης στην τοπική αυτοδιοίκηση