Κρήτη

Ηράκλειο

Σε χρήση δύο όμορφες παιδικές χαρές στην Αγία Αικατερίνη

paidikiharaagiasaikaterinis3.jpg

Δόθηκαν για χρήση δύο όμορφες παιδικές χαρές στη συνοικία Αγίας Αικατερίνης.

Σε ανακοίνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου της περιοχής, αναφέρονται τα εξής:

Με το παρόν εκφράζουμε προς το Δημοτικό Συμβούλιο, τον Δήμαρχο Ηρακλείου κον Βασίλειο Λαμπρινό και τον αντιδήμαρχο τεχνικών έργων-πρασίνου και καθημερινότητας κον Γιάννη Αναστασάκη, την χαρά και ικανοποίηση του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Αικατερίνης και όλων των κατοίκων της ομώνυμης συνοικίας της Πόλης μας, για την ικανοποίηση ενός πολύχρονου αιτήματός μας και την τήρηση της υπόσχεσής τους, δηλ. να κατασκευάσουν, να ολοκληρώσουν και να παραδώσουν σε χρήση, δύο σύγχρονες και ασφαλείς παιδικές χαρές, και συγκεκριμένα στις οδούς Γ. Δαφέρμου και Σολωμού Σολωμού. 

Ήδη κατασκευάστηκαν τα δάπεδα, διαμορφώθηκαν οι χώροι, τοποθετήθηκαν κάγκελα ασφαλείας και προφύλαξης των χώρων, και φυσικά, εξοπλίσθηκαν με ολοκαίνουρια σύγχρονα και ασφαλή παιχνίδια, για όλες τις παιδικές ηλικιακές ομάδες. 
 Θεωρούμε απαραίτητα τα έργα αυτά, αφού σε ολόκληρη την Συνοικία δεν υπήρχε ούτε μία παιδική χαρά όλα αυτά τα χρόνια και τα δικά μας παιδιά, ως ενός κατώτερου Θεού, δεν είχαν εύκολη πρόσβαση σε παρόμοιους χώρους. Χώροι που προσφέρουν ποιοτική ψυχαγωγία στα παιδιά της γειτονιάς, την ασφαλή απασχόλησή τους αλλά και την ξεκούραση των κηδεμόνων τους. Επίσης αλλάζουν ριζικά την αισθητική, αναβαθμίζοντας ακόμη περισσότερο την περιοχή. 

Προσφέρουν επίσης και άλλες δυνατότητες όπως άθλησης και κοινωνικοποίησης, συνεισφέροντας έτσι στην υγιή ανάπτυξη των παιδιών και την βελτίωση τελικά της ποιότητας της ζωής των κατοίκων της συνοικίας Αγίας Αικατερίνης.

Καλούμε μικρούς και μεγάλους της περιοχής να προστατέψουν και να διαφυλάξουν σαν κόρη οφθαλμού τις παιδικές χαρές της γειτονιάς των, και να μην ενεργούν με βιαιότητα και βανδαλισμούς. 
Διαβεβαιώνουμε τους κατοίκους τους γείτονές μας, ότι είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε παρόμοιες συμπεριφορές και τους καλούμε να συμβάλουν και να στηρίξουν τις προσπάθειες που καταβάλλουμε 35 συνεχή αδιάκοπα χρόνια, για την πολιτιστική-πνευματική-κοινωνική-περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής και των κατοίκων της. 

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Το Ρολόι στο κέντρο δείχνει ταυτόχρονα τη χειμερινή και τη θερινή ώρα!

ρολοι

Αυτό είναι το "ιστορικό" Ρολόι, στην Πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου δίπλα από τα Λιοντάρια και απέναντι από την Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη, στο κέντρο της πόλης, για να θυμίζει στους Ηρακλείώτες - και όχι μόνο - το ρολόι της εταιρείας Zenith που δέσποζε από το 1930 και ήταν ένα σημείο συνάντησης.

Δεν ξέρουμε αν η σύγχρονη εκδοχή του εντάσσεται στις ...έξυπνες εφαρμογές του Ηρακλείου, σίγουρα πάντως αποτελεί (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου) μια παγκόσμια πρωτοτυπία!

Και το αποδεικνύουν οι παρακάτω φωτογραφίες, οι οποίες τραβήχτηκαν απόψε (25/1) στις 20:26 ακριβώς:

Αν ανεβαίνει κανείς από τα Λιοντάρια προς τον "σταυρό" της πόλης, η ώρα που φαίνεται στο Ρολόι, είναι η ...θερινή, οι δείκτες δηλαδή δείχνουν 21:26!

Αν κάποιος κατεβαίνει από τον "σταυρό" της πόλης προς τα Λιοντάρια, η ώρα που φαίνεται στο Ρολόι είναι η (κανονική για την εποχή) χειμερινή, δηλαδή 20:26!

Για γέλια ή για κλάματα;