Κρήτη

Ηράκλειο

Σε χρήση δύο όμορφες παιδικές χαρές στην Αγία Αικατερίνη

paidikiharaagiasaikaterinis3.jpg

Δόθηκαν για χρήση δύο όμορφες παιδικές χαρές στη συνοικία Αγίας Αικατερίνης.

Σε ανακοίνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου της περιοχής, αναφέρονται τα εξής:

Με το παρόν εκφράζουμε προς το Δημοτικό Συμβούλιο, τον Δήμαρχο Ηρακλείου κον Βασίλειο Λαμπρινό και τον αντιδήμαρχο τεχνικών έργων-πρασίνου και καθημερινότητας κον Γιάννη Αναστασάκη, την χαρά και ικανοποίηση του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Αικατερίνης και όλων των κατοίκων της ομώνυμης συνοικίας της Πόλης μας, για την ικανοποίηση ενός πολύχρονου αιτήματός μας και την τήρηση της υπόσχεσής τους, δηλ. να κατασκευάσουν, να ολοκληρώσουν και να παραδώσουν σε χρήση, δύο σύγχρονες και ασφαλείς παιδικές χαρές, και συγκεκριμένα στις οδούς Γ. Δαφέρμου και Σολωμού Σολωμού. 

Ήδη κατασκευάστηκαν τα δάπεδα, διαμορφώθηκαν οι χώροι, τοποθετήθηκαν κάγκελα ασφαλείας και προφύλαξης των χώρων, και φυσικά, εξοπλίσθηκαν με ολοκαίνουρια σύγχρονα και ασφαλή παιχνίδια, για όλες τις παιδικές ηλικιακές ομάδες. 
 Θεωρούμε απαραίτητα τα έργα αυτά, αφού σε ολόκληρη την Συνοικία δεν υπήρχε ούτε μία παιδική χαρά όλα αυτά τα χρόνια και τα δικά μας παιδιά, ως ενός κατώτερου Θεού, δεν είχαν εύκολη πρόσβαση σε παρόμοιους χώρους. Χώροι που προσφέρουν ποιοτική ψυχαγωγία στα παιδιά της γειτονιάς, την ασφαλή απασχόλησή τους αλλά και την ξεκούραση των κηδεμόνων τους. Επίσης αλλάζουν ριζικά την αισθητική, αναβαθμίζοντας ακόμη περισσότερο την περιοχή. 

Προσφέρουν επίσης και άλλες δυνατότητες όπως άθλησης και κοινωνικοποίησης, συνεισφέροντας έτσι στην υγιή ανάπτυξη των παιδιών και την βελτίωση τελικά της ποιότητας της ζωής των κατοίκων της συνοικίας Αγίας Αικατερίνης.

Καλούμε μικρούς και μεγάλους της περιοχής να προστατέψουν και να διαφυλάξουν σαν κόρη οφθαλμού τις παιδικές χαρές της γειτονιάς των, και να μην ενεργούν με βιαιότητα και βανδαλισμούς. 
Διαβεβαιώνουμε τους κατοίκους τους γείτονές μας, ότι είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε παρόμοιες συμπεριφορές και τους καλούμε να συμβάλουν και να στηρίξουν τις προσπάθειες που καταβάλλουμε 35 συνεχή αδιάκοπα χρόνια, για την πολιτιστική-πνευματική-κοινωνική-περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής και των κατοίκων της. 

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Παράσυρση πεζού στη Λεωφόρο Καλοκαιρινού

ΕΚΑΒ

Στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο διεκομίσθη περίπου στις 10.30 το πρωί, ένας άνδρας, ο οποίος παρασύρθηκε από ΙΧ αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο άνδρας είχε κατέβει από το πεζοδρόμιο, και εκείνη την ώρα ο οδηγός του ΙΧ έκανε όπισθεν, χωρίς να τον δει.

Ο άνδρας έπεσε στο οδόστρωμα και εκλήθη στο ΕΚΑΒ που τον μετέφερε στο νοσοκομείο.