Κρήτη

Ηράκλειο

Πρόταση στην Πολεοδομία για τους κοινόχρηστους έκανε η Ηράκλεια Πρωτοβουλία

ηράκλεια 1

Την Αντιδήμαρχο Πολεοδομίας κ. Στέλλα Αρχοντάκη – Καλογεράκη επισκέφθηκε αντιπροσωπία της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας με επικεφαλής την Πρόεδρο κ. Άννα Παπαχρονάκη. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Διευθυντής της Πολεοδομίας κ. Γιώργος Φουρναράκης και στελέχη της Υπηρεσίας. Οι εκπρόσωποι της παράταξης κατέθεσαν δύο προτάσεις, που αφορούν σε κοινόχρηστους χώρους στην περιοχή του Άι Γιάννη.

1. Η πρώτη πρόταση αφορά στον παραποτάμιο δρόμο στο ανατολικό όριο του σχεδίου πόλεως του Άι Γιάννη, που ξεκινά από το ύψος της ΔΟΥ και φτάνει μέχρι την εθνική οδό και θα μπορούσε, αν διανοιχθεί σ’ όλο του το μήκος, να αποσυμφορήσει τη Λεωφόρο Κνωσού. Την πρόταση είχε  παρουσιάσει η Επιτροπή Κυκλοφορίας της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας στον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Γιάννη Αναστασάκη τον περασμένο Ιούνιο.

Τώρα η παράταξη επανήλθε με υπόμνημα, που περιλαμβάνει συγκεκριμένες θέσεις για την πλήρη διάνοιξη του δρόμου, για την οποία υπάρχουν τρία εμπόδια, που είναι από νότο προς βορρά τα εξής:
Μία πρόχειρη κατασκευή κλείνει για λίγα μέτρα τον δρόμο. Ο ιδιοκτήτης έχει αποζημιωθεί, η διάνοιξη μπορεί να γίνει άμεσα.

2.Σημαντικό τμήμα του δρόμου κλείνεται από ένα μεγάλο ακίνητο, στο οποίο περιλαμβάνεται και ο χώρος που προορίζεται για τη δημιουργία αθλητικού κέντρου στον Άι Γιάννη. Λόγω του μεγέθους των ιδιοκτησιών, η εισφορά σε γη είναι μεγάλη και ο Δήμος, αποζημιώνοντας ένα μικρό μόνο μέρος της όλης έκτασης, μπορεί να αποκτήσει τους δρόμους και τον χώρο του αθλητικού κέντρου, που έχει έκταση σχεδόν 15 στρεμμάτων. Τμήματα των οδών, που περιλαμβάνονται στη συγκεκριμένη ιδιοκτησία έχουν ήδη διανοιγεί.  
 

ηράκλεια  2

ηράκλεια 2, by mpeka

Το τελευταίο προς βορρά εμπόδιο είναι ένα αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑΗ. Η Δημοτική Επιχείρηση έχει ήδη αφήσει σε κοινή χρήση το μισό περίπου πλάτος του δρόμου. Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία έχει ζητήσει για το θέμα αυτό συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΗ κ. Γιάννη Ρασούλη.
 
Η δεύτερη πρόταση αφορά σε χώρο, στο βόρειο όριο του Άι Γιάννη, σε επαφή με την εθνική οδό, που έχει χαρακτηρισθεί από το σχέδιο πόλης ως χώρος πρασίνου και σήμερα είναι σε άθλια κατάσταση. Μεγάλο τμήμα του χώρου έχει αποδοθεί στον Δήμο με την εισφορά σε γη παρακείμενων ιδιοκτησιών. Προτάθηκε να διαμορφωθεί ως πάρκο έστω το τμήμα, που έχει ήδη παραχωρηθεί με στόχο να αναβαθμισθεί μια σήμερα αναπτυσσόμενη αλλά ακόμα υποβαθμισμένη περιοχή.
 
Η κ. Αντιδήμαρχος αλλά και ο Διευθυντής της Πολεοδομίας άκουσαν με ενδιαφέρον τις προτάσεις, τις σχολίασαν θετικά και υποσχέθηκαν να εργαστούν για την υλοποίησή τους.
 
Αν υλοποιηθούν οι προτεινόμενες ενέργειες θα τεθούν οι βάσεις για τη διάνοιξη ενός σημαντικού για την κυκλοφορία δρόμου, για την απόκτηση έκτασης για τη δημιουργία μιας πολύ σημαντικής υποδομής, του αθλητικού κέντρου του Άι Γιάννη, και για τη δημιουργία ενός μικρού πάρκου.

Κρήτη

Κρήτη: Ο καιρός στο νησί σήμερα (βίντεο)

συννεφιά

Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με τοπικούς όμβρους και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες, προβλέπονται για σήμερα Κυριακή 13 Ιουνίου στην Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε το βίντεο του meteo.gr

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τραγωδία στο Ηράκλειο: Πέθανε 21χρονη!

Ηράκλειο: "Κάντε ησυχία για τα παιδιά που διαβάζουν"