Κρήτη

Ηράκλειο

Προχωρούν τα έργα στο αεροδρόμιο Ηρακλείου - Πότε παραδίδεται το νέο κτίριο (φωτο)

έργα αεροδρόμιο Ηρακλείου

Αισιόδοξος ότι το χρονοδράγραμμα θα τηρηθεί και το κτίριο θα είναι έτοιμο στο τέλος Μαρτίου, όπως προβλέπει η σύμβαση, εμφανίστηκε σε συνέντευξή του στο Ράδιο Κρήτη και στον Λευτέρη Βαρδάκη, ο αερολιμενάρχης Ηρακλείου Γιώργος Πλιάκας. Οπως βλέπετε στις φωτογραφίες που εξασφάλισε το ekriti, χρειάζονται ακόμα πολλές εργασίες ώστε να παραδοθεί το έργο.

έργα αεροδρόμιο Ηρακλείου

έργα αεροδρόμιο Ηρακλείου, by renas

Πρόκειται για το νέο κτίριο αναχωρήσεων του αεροδρομίου "Νίκος Καζαντζάκης" έκτασης περίπου 3.000 τ.μ., μία επέκταση ουσιαστικά 17 μέτρων προς την πίστα των αεροσκαφών. Ο κ. Πλιάκας είπε ότι αναμένονται τα πλακάκια, αλλά και τα κρύσταλλα από τη Γαλλία, ώστε να τοποθετηθούν και να μπορέσει να λειτουργήσει ο χώρος, καθώς οι πρώτες πτήσεις της νέας σεζόν αναμένονται στις 27 Μαρτίου.

έργα αεροδρόμιο Ηρακλείου

έργα αεροδρόμιο Ηρακλείου, by renas

 

έργα αεροδρόμιο Ηρακλείου

έργα αεροδρόμιο Ηρακλείου, by renas

Αναφορικά με γραφείο εξυπηρέτησης και ενημέρωσης των επιβατών, ο κ. Πλιάκας ήταν κατηγορηματικός, λέγοντας ότι το προσωπικό της ΥΠΑ δεν επαρκεί για την στελέχωσή του, και παρέπεμψε σε κυβερνητικές εξαγγελίες για τη λειτουργία του με προσωπικό από τον ΕΟΤ, στα γραφεία των αεροπορικών εταιρειών και στις ηλεκτρονικές οθόνες του αεροδρομίου.

Υπενθυμίζουμε ότι το αεροδρόμιο Ηρακλείου διακίνησε συνολικά πέρυσι, 7,5 εκατομμύρια επιβάτες, σε πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού, σημειώνοντας αύξηση περίπου 50% μέσα στην τελευταία πενταετία.
 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Πήγε να ...ξεστοκάρει τα λαθραία αλλά τον πρόλαβαν οι λιμενικοί

λαθραια τσιγαρα καπνος

Στη σύλληψη 46χρονου αλλοδαπού προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Γρ. Ασφάλειας - Π.Ο.ΔΙ.Ν. του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου για παράβαση του ν. 2960/01 “Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας”.

Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, τα ως άνω στελέχη εντόπισαν τον 46χρονο να έχει στην κατοχή του κλειδί εγκαταλελειμμένης οικίας πλησίον της δικής του, εντός της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, κατόπιν νομότυπης έρευνας, τα ακόλουθα:

- δύο χιλιάδες τετρακόσια ενενήντα πακέτα (2.490) τσιγάρα, διαφόρων επωνυμιών,

- διακόσιες εξήντα εννέα (269) συσκευασίες καπνού, διαφόρων επωνυμιών,

- μία (01) συσκευή κινητού τηλεφώνου,

- ένα τετράδιο με ιδιόχειρες σημειώσεις.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ σύμφωνα με ενημέρωση του Τελωνείου Ηρακλείου το ύψος των διαφυγόντων φόρων και δασμών ανέρχεται στο ποσό των δεκατριών χιλιάδων οκτακοσίων εξήντα ευρώ και είκοσι οκτώ λεπτών (13.860,28€).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Έπιασαν στη φάκα τους εκβιαστές - Απειλούσαν και ζητούσαν χρήματα

Ηράκλειο: Τον "έκαψε" η κοκαϊνη

Νέα Σμύρνη: Συνελήφθη ο άνδρας που ακολούθησε την 25χρονη Δανάη μέχρι το σπίτι της