Κρήτη

Ηράκλειο

Πολλές δράσεις για τις ομάδες του Κυνηγιού Κρυμμένου θησαυρού

kas.jpg

Η οργανωτική επιτροπή των Ομάδων ΚΚΘ διοργανώνει σειρά ξεναγήσεων "για να γνωρίσουμε καλύτερα την πόλη μας"  όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της. Η πρώτη ξενάγηση θα γίνει την Κυριακή 13-11-2016 με αφετηρία την Πύλη του Παντοκράτορα (Χανιώπορτα) στις 10:30 το πρωί. Μετά την ολοκλήρωση αυτής της πρώτης ξενάγησης με αντικείμενο την Αγία Τριάδα (Α μέρος), θα πραγματοποιηθεί ενα δωρεάν ανοιχτό - δημόσιο μάθημα με τα βασικά βήματα του Τάνγκο απο την σχολή χορού Νούς και Σώμα.

Η σειρά ξεναγήσεων "Το Κάστρο και οι Μύθοι του" περιλαμβάνει μικρές περιπλανήσεις στα στενά σοκάκια του κέντρου (εντός των τειχών) , δρόμο δρόμο...συνοικία συνοικία,  μαζι με οδηγό την κυρία Λιάννα Σταρίδα (Αρχαιολόγο), για να αναζητήσουν φανερές ,κρυμμένες άλλα και ξεχασμένες γωνιές του Χάνδακα.

"Θα μιλήσουμε και θα περιπλανηθούμε σε Ναούς που έχουν πια χαθεί , για τζαμιά, για κέντρα διασκέδασης και χώρους ψυχαγωγίας, για εργοστάσια και συντεχνίες και άλλα πολλά, αναβιώνοντας έτσι σκηνές απο τον Χάνδακα, την Κάντια και το Μεγάλο Κάστρο." συνεχίζει η ανακοίνωση

Η Σειρά των ξεναγήσεων "Οι Μύθοι του Κάστρου" με οδηγό την κυρία Λιάννα Σταρίδα περιλαμβάνει έξι (6) μέρη - αντικείμενα - περιοχές αναζήτησης - περιπλάνησης. 

Οι ξεναγήσεις αυτές θα γίνονται μια Κυριακή κάθε μήνα κατόπιν ανακοίνωσης, θα είναι περίπου 2ωρες και στην λήξη τους θα έχουν πάντα μία έκπληξη στο τέλος για όσους συμμετέχουν. Στην συνέχεια μετά την ολοκλήρωση αυτών των 6 ξεναγήσεων, θα πραγματοποιηθούν και άλλες ξεναγήσεις με άλλα αντικείμενα (Μουσεία-αρχαιολογικούς χώρους, Τείχη κ.α) με άλλους οδηγούς- ξεναγούς.

Κρήτη

Κρήτη - κορωνοϊός: Τα νέα κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

κορωνοιος κρουσματα

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 472 νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι , εκ των οποίων 3 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 18. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 353.

Στην Κρήτη το τελευταίο 24ωρο εντοπίστηκαν 33 νέα κρούσματα και συγκεκριμένα: 12 στο Ηράκλειο, 14 στα Χανιά και 7 στο Ρέθυμνο.

Δείτε την ημερήσια έκθεση του ΕΟΔΥ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τζανάκης: Αρχές με μέσα Ιουλίου, ίσως δούμε και μονοψήφιους ημερήσιους αριθμούς θανάτων

Πληροφορίες για παύση των εμβολιασμών με AstraZeneca στους κάτω των 60 ετών στην Ελλάδα

Ζαχαράκη για τουρισμό: Υπάρχει επιφυλακτικότητα, αλλά παίρνουμε αισιόδοξα μηνύματα