Κρήτη

Ηράκλειο

Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής: Τροχαία και Δημοτική Αστυνομία ενημέρωσαν τους μικρούς μαθητές

παρκο κυκλοφοριακης αγωγης

Τους μαθητές του 6ου και του 44ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου ενημέρωσαν σήμερα η Τροχαία Ηρακλείου και η Δημοτική Αστυνομία στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής της Κοινωφελής Επιχείρησης του Δήμου Ηρακλείου.

Οι μικροί μαθητές στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής
Οι μικροί μαθητές στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής

Στόχος των εκπαιδευτικών – βιωματικών δράσεων στο πρότυπο οδικό περιβάλλον του ΠΚΑ είναι να έρθουν οι μικροί φίλοι σε μία πρώτη επαφή με τα ήδη σήμανσης και τις κατηγορίες πινακίδων (κάθετη και οριζόντια σήμανση) και να μάθουν να κυκλοφορούν σωστά.

 

Η Τροχαία και η Δημοτική Αστυνομία εκπαίδευσαν τα παιδιά
Η Τροχαία και η Δημοτική Αστυνομία εκπαίδευσαν τα παιδιά

Η καλλιέργεια οδικής κουλτούρας από τη μικρή αυτή ηλικία βοηθάει τα νέα παιδιά προκειμένου να γίνουν οι ίδιοι ενεργοί πολίτες µε θετικές στάσεις και συμπεριφορές προς τον κόσμο των ενηλίκων και την κοινωνία γενικότερα.

Ειδήσεις σήμερα 

Κορωνοϊός: 1.790 νέα κρούσματα - 29 θάνατοι - 371 οι διασωληνωμένοι

Κρήτη - κορωνοϊός: 70 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Κορωνοϊός -Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων: Ναι στην χρήση του κοκτέιλ αντισωμάτων της Regeneron

Κρήτη

Ηράκλειο

Επιστολή Φραγκάκη σε Καραμανλή για την οδική σύνδεση του αεροδρομίου Καστελλίου

Φραγκάκης

Επιστολή προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κωνσταντίνο Καραμανλή απέστειλε ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας κ. Μανώλης Φραγκάκης με την οποία ζητάει την αναθεώρηση της μελέτης κατασκευής του έργου που αφορά την οδό σύνδεσης του νέου Διεθνούς Αεροδρομίου Καστελλίου με την οδό Αρκαλοχωρίου-Βιάννου.

Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος προτείνει ο συνδετήριος δρόμος αεροδρομίου με την οδό Αρκαλοχωρίου Γαζέπι Μύλος, μήκους 6 χλμ, να κατασκευαστεί στα πρότυπα κλειστού αυτοκινητόδρομου με δύο κλάδους και δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση με παράπλευρο οδικό δίκτυο και να κατασκευαστεί ένας σύγχρονος και ασφαλής κόμβος στο σημείο που τέμνεται με τον δρόμο Αρκαλοχώρι-Γαζέπι Μύλος, προκειμένου να διευκολυνθεί η πρόσβαση κατοίκων και επισκεπτών από και προς την ενδοχώρα του Δήμου.

Όπως επισημαίνεται στην επιστολή, το υπάρχον σχέδιο προβλέπει – στο ανωτέρω τμήμα - την κατασκευή ανοιχτού αυτοκινητόδρομου μιας λωρίδας ανά κατεύθυνση, με συνέπεια να ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος των διερχόμενων οδηγών, δεδομένης της σημαντικής αύξησης της κυκλοφορίας που θα σημειωθεί τα επόμενα χρόνια λόγω της λειτουργίας του νέου αεροδρομίου.    

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με αφορμή την ιδιωτικοποίηση του Ενετικού Λιμένα. Γράφει ο Μανόλης Ν. Σφακιανάκης

Ηράκλειο - Εστίαση: Επιπλέον μέτρα στήριξη ζήτησαν οι επαγγελματίες

Ηράκλειο: Το πασχαλινό ωράριο των καταστημάτων