Κρήτη

Ηράκλειο

Παρέμβαση Αυγενάκη για τις πολύτεκνες οικογένειες

λευτερης αυγενακης

Στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολύτεκνες οικογένειες και στα αιτήματά τους για σεβασμό και εφαρμογή των συνταγματικών επιταγών που αφορούν στην υποχρέωση του κράτους να παρέχει ειδική φροντίδα στις πολύτεκνες οικογένειες και να λαμβάνει τα αναγκαία μέτρα για την εφαρμογή της δημογραφικής πολιτικής, αναφέρεται ο αν. Γραμματέας ΠΕ της ΝΔ και Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης με κοινοβουλευτική του παρέμβαση, προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο, τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Πάνο Κουρουμπλή και τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Γεώργιο Κατρούγκαλο.
 
Στην αναφορά επισημαίνεται ότι οι Σύλλογοι Πολυτέκνων Κρήτης  «Δεν θα δεχθούμε καμία ΠΕΡΙΚΟΠΗ και κανένα ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ, διεκδικούμε τα ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΩΣ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!… Παράλληλα, ο κ. Παυλόπουλος [Πρόεδρος της Δημοκρατίας] τονίζει ότι ‘το χρέος αυτό καθίσταται σήμερα τόσο περισσότερο επιτακτικό, θεσμικώς και πολιτικώς, όσον αποτελεί αυτονόητη και αυταπόδεικτη πλέον αλήθεια, το ότι ένας από τους βασικούς παράγοντες, λόγω της ευεργετικής επιρροής, των οποίων δεν έχει επέλθει στη χώρα μας ρήξη του κοινωνικού ιστού εξαιτίας της βαθειάς, μακράς κι επώδυνης οικονομικής κρίσης, είναι η οικογένεια, κυρίως, δε, η ΠΟΛΥΤΕΚΝΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. …Δεν είναι συνταγματικά ανεκτός, ο περιορισμός, η υποβάθμιση της παρεχόμενης στους ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ ειδικής φροντίδας [ΣτΕ Ολομέλεια 171/2009]».
 
Επίσης, με την αναφορά μεταφέρονται τα αιτήματα του Συλλόγου Πολυτέκνων Κρήτης, οι οποίοι ζητούν συγκεκριμένα μέτρα ως εξής: 1. τα οπωροκηπευτικά προϊόντα να διανέμονται στις πολύτεκνες οικογένειες χωρίς κανένα απολύτως εισοδηματικό κριτήριο, 2. η Ετήσια Επισιτιστική Βοήθεια (ΤΕΒΑ) να διανέμεται χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και να αποδεσμευθεί από τις «ΣΥΜΠΡΑΞΕΙΣ», 3. να αρθεί η παράνομη και αντισυνταγματική μεταχείριση των πολυτέκνων και η φορολογική εξομείωσή τους με τους άγαμους και να θεσπιστούν ειδικά αφορολόγητα όρια για τους πολύτεκνους, 4. απαλλαγή των πολυτέκνων από το φόρο πολυτελείας, 5. απαλλαγή των πολυτέκνων από τον ΕΝΦΙΑ για την πρώτη κατοικία, 6. απαλλαγή των πολυτέκνων από την εισφορά αλληλεγγύης, 7. απαλλαγή των πολυτέκνων ελεύθερων επαγγελματιών του τέλους επιτηδεύματος, 8. να μην εφαρμόζονται τα capital controls στις πολύτεκνες οικογένειες, και 9. να μην αγνοούνται οι πολύτεκνοι από τις ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια.
 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο - Κορωνοϊός: Στο «βαθύ κόκκινο» με κλειστό λιανεμπόριο και εκπαίδευση

ηράκλειο κορωνοϊός

Στο «βαθύ κόκκινο» του επιδημιολογικού χάρτη της χώρας μπαίνει το Ηράκλειο, μετά την "έκρηξη" στον αριθμό των κρουσμάτων κορωνοϊού, αλλά και της σαρωτικής επίδρασης της βρετανικής μετάλλαξης, στοιχεία που ασκούν ισχυρές πιέσεις στο τοπικό σύστημα δημόσιας υγείας, καθώς τα νοσοκομεία προσπαθούν να διαχειριστούν την κατάσταση.

 Σύμφωνα τα μέτρα που ισχύουν σε αυτή την κατηγορία από τις 5 το πρωί της Πέμπτης (4/3) έως την Τρίτη 16 Μαρτίου 2021, κλείνει το λιανέμποριο, τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής​ και η εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες σε όλες τις περιοχές που βρίσκονται στο «βαθύ κόκκινο» και εφαρμόζεται τηλεργασία και μετακίνηση με τους κωδικούς για συγκεκριμένους λόγους.

Επίσης, στις περιοχές που βρίσκονται στο "βαθύ κόκκινο", αναστέλλεται η τέλεση γάμων και βαπτίσεων. Οι κηδείες θα επιτρέπονται μόνο με παρουσία εννέα ατόμων.

Επίσης, στο Ηράκλειο η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα είναι από τις 19:00 - 06:00

Τι αλλάζει στα sms μετακίνησης

Αλλαγές στους κωδικούς των μετακινήσεων ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, που παράλληλα εξέφρασε την ανησυχία για τις μεταλλάξεις. Ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε πως Όσον αφορά στο SMS ισχύουν οι εξής διαφοροποιήσεις σε όλη την Ελλάδα ανεξαρήτως επιδημιολογικού κινδύνου:

- Στο SMS 2 για μετακίνηση για προμήθεια βασικών αγαθών, αλλά και στο SMS 3 όσον αφορά στο σκέλος των τραπεζών, η μετακίνηση θα πραγματοποιείται μόνο εντός του οικείου δήμου ή σε απόσταση ως 2 χιλιόμετρα.

- Για το SMS 6 που αφορά στην άθληση, αυτή θα γίνεται αποκλειστικά και μόνο πεζή ή με ποδήλατο. Δεν θα μπορεί δηλαδή να στείλει κωδικό 6 κανείς σε όλη την Ελλάδα να μεταβεί με το αυτοκίνητο ή μοτοσυκλέτα.

Στη μετακίνηση 4 τα ελεγκτικά όργανα θα πρέπει να ζητάνε επιπλέον αποδεικτικά προκειμένου να διαπιστώνεται η επάρκεια της κατ' εξαίρεση μετακίνησης για τους πολίτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - κορωνοϊός: Αύξηση 337% στο ιικό φορτίο σε νομό του νησιού!

Νοσοκομεία Κρήτης: Έφτασαν τους 100 οι ασθενείς με κορωνοϊό

Κρήτη - κορωνοϊός: Νέα πρόστιμα για sms και μάσκα