Κρήτη

Ηράκλειο

ΠαΓΝΗ: Αγανάκτηση πολιτών για τα τηλεφωνικά ραντεβού - Τί απαντά ο Διοικητής του νοσοκομείου

Το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ )

Πολλαπλές προσπάθειες και αγανάκτηση, για τους πολίτες που προσπαθούν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου προκειμένου να κλείσουν ραντεβού.

Το θέμα ανέδειξε το Ράδιο Κρήτη, έπειτα από καταιγισμό τηλεφωνημάτων ακροατών, οι οποίοι διαμαρτύρονται πως οι προσπάθειες τους να  "πιάσουν" έστω και μία από τις έξι τηλεφωνικές γραμμές του τηλεφωνικού κέντρου του νοσοκομείου, πέφτουν στο κενό.

Ο Διοικητής του ΠαΓΝΗ, Γιώργος Χακλιαδάκης, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Ράδιο Κρήτη, συνέστησε υπομονή κι επιμονή στους πολίτες που προσπαθούν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με το νοσοκομείο προκειμένου να κλείσουν κάποιο ιατρικό ραντεβού.

Όπως σημείωσε ο ίδιος, μπορεί ναι μεν να λειτουργούν 6 γραμμές ωστόσο, επειδή είναι πολλοί εκείνοι που καλούν, είναι λογικό να εμφανίζονται οι γραμμές ως κατειλημμένες, προσθέτοντας πως υπάρχει και το ηλεκτρονικό ραντεβού το οποίο θα μπορούσε να κλείσει καποιος.

Τόνισε ωστόσο πως το μόνο σίγουρο είναι, ότι οι πολίτες πρέπει να αποφεύγουν να προσέρχονται στο νοσοκομείο, προκειμένου να κλείσουν ραντεβού, λόγω των μέτρων πρόληψης κατά της διασποράς του κορωνοϊού.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Άγιος Μύρωνας: Αναστάτωση από τα κρούσματα κορωνοϊού - Τι θα γίνει με το πανηγύρι

Το Ηράκλειο σε κλοιό καύσωνα! (φωτογραφίες)

Κρήτη - τουρισμός: Πώς "έκλεισε" ο Ιούλιος - Τα μηνύματα για τον Αύγουστο

Κρήτη

Ηράκλειο

Κορωνοϊός: Ερευνητές του εμβολίου Sputnik V στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Ερευνητές του εμβολίου Sputnik V στο πανεπιστήμιο Κρήτης

Την Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2021,  στο πλαίσιο του κοινού έτους Ιστορίας Ελλάδας – Ρωσίας, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, Καθηγητής Γεώργιος Μ. Κοντάκης, μαζί με Καθηγητές του Ιδρύματος πραγματοποίησε συνάντηση, στο Αμφιθέατρο «Ν. Πετρίδη», με ομάδα ερευνητών – δημιουργών του εμβολίου Sputnik V, του Ερευνητικού Ινστιτούτου Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας «Gamaleya» της Μόσχας,  με επικεφαλή την ιατρό – ερευνήτρια, Natalia Anatolyevna Nikitenko.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, από το Ερευνητικό Ινστιτούτο Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας «Γκαμαλέγια» της Μόσχας,   η κα Ordzhonikidze Maria Konstantinovna, Αναπληρώτρια Πρόεδρος του Τμήματος Εθνικών Έργων στον Τομέα της Ιατρικής Μικροβιολογίας, μαζί με ομάδα δέκα Ερευνητών του Ινστιτούτου.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, Καθηγητής Γεώργιος Μ. Κοντάκης καλωσόρισε την ομάδα Ερευνητών στο Ίδρυμα και έδωσε το λόγο στην ερευνήτρια Daria Grousova, η οποία έδωσε διάλεξη με θέμα: “Sputnik V vaccine”. Ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ της ομάδας των ερευνητών και των καθηγητών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Η συζήτηση εστιάστηκε στην αποτελεσματικότητα και στην ασφάλεια του εμβολίου Sputnik V, σε θέματα βασικής έρευνας της δημιουργίας του συγκεκριμένου εμβολίου, καθώς και  σε θέματα επιδημιολογικής επιτήρησης.

Από πλευράς του Πανεπιστημίου Κρήτης συμμετείχαν, οι κ.κ. Στρατάκης Εμμανουήλ, Κοσμήτορας της Σχολής Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών, Αριστείδης Τσατσάκης , Καθηγητής Τοξικολογίας και Μέλος της Εθνικής Ακαδημίας  Επιστημών της Ρωσίας, Γκιζελή Ηλέκτρα, Καθηγήτρια Εφαρμοσμένης Βιολογίας & Βιοτεχνολογίας, Κοφτερίδης Διαμαντής, Καθηγητής Γενικής Παθολογίας - Λοιμωξιολογίας, Λιονής Χρήστος, Καθηγητής Γενικής Ιατρικής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Ρίζος Απόστολος, Καθηγητής στον Τομέα Φυσικοχημείας, Σαρρής Παναγιώτης, Αναπληρωτής Καθηγητής Μικροβιολογίας, Σουρβίνος Γεώργιος, Καθηγητής Κλινικής Ιολογίας,  Στυλιανάκης Χαράλαμπος, Αναπληρωτής Καθηγητής Μοριακής Βιολογίας και Επιγενετικής, Τερσένοβ Άλκης, Καθηγητής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Στατιστικής,  Χαμηλός Γεώργιος, Καθηγητής Κλινικής Μικροβιολογίας - Μικροβιακής Παθογένεσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - κορωνοϊός: 129 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Κορωνοϊός: Ασφαλή τα εμβόλια για τους καρκινοπαθείς

Κορωνοϊός: Τον Οκτώβριο ξεκινούν οι εμβολιασμοί στον παιδίατρο

ESPA BANNER