Κρήτη

Ηράκλειο

Οι πρώτοι τουρίστες έφτασαν στην Κρήτη

Εναρμονισμένοι στα νέα μέτρα και οι τουρίστες

Γεγονός είναι οι πρώτοι τουρίστες στην Κρήτη, σε μία περίοδο χαλάρωσης μέτρων και δραστηριοτήτων, με το καλοκαίρι να δημιουργεί κλίμα αισιοδοξίας ότι μπορούμε σιγά σιγά να βλέπουμε φως στην άκρη του τούνελ!

Στις 08.40 σήμερα το πρωί, έφτασε στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου η πτήση 2127 της Iσραηλινής ElAl με 155 τουρίστες, όλοι εμβολιασμένοι, με τα σχετικά πιστοποιητικά ανά χείρας, ενώ αμέσως μετά επέστρεψε στο Τελ Αβίβ με δύο άτομα προσωπικό.

Ουσιαστικά, σε μία παράξενη περίοδο για την τουριστική οικονομία, αυτή η πτήση αναπτερώνει το ηθικό ενώ σύντομα, όπως άλλωστε έχει γίνει γνωστό, στις 15 Μαϊου, ο τουρισμός ανοίγει, κι επίσημα, ενώ το Σάββατο θα έχουμε την επίσημη λειτουργία των οργανωμένων παραλιών, τηρώντας φυσικά όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας.

Ο τουρισμός είναι το πρώτο “στοίχημα” της ελληνικής οικονομίας που θέλει να κερδίσει το Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να πετύχει τους στόχους της ανάπτυξης που έχει θέσει, μετά το τέλος της πανδημίας.

Έτσι, το μήνυμα που εκπέμπει η κυβέρνηση προς το εξωτερικό είναι πως η Ελλάδα είναι έτοιμη να υποδεχθεί με ασφάλεια τους πρώτους τουρίστες στις 15 Μαΐου. 

Σε αυτή την καμπάνια ηγείται ο ίδιος ο πρωθυπουργός που χθες, μιλώντας στο ψηφιακό συνέδριο The Global Boardroom των Financial Times, τόνισε ότι «θα ανοίξουμε με τρόπο ασφαλή και προστατευμένο, ενώ ταυτόχρονα θα προσφέρουμε το πακέτο της "ελληνικής εμπειρίας" στους τουρίστες που θα επιλέξουν να έρθουν στην Ελλάδα το καλοκαίρι».

Η Ελλάδα είναι έτοιμη να θέσει σε ισχύ το αποκαλούμενο πράσινο διαβατήριο πριν από την ολοκλήρωση των συζητήσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο και την οριστικοποίηση του πιστοποιητικού από τις Βρυξέλλες. 

Στις 15 Μαΐου η χώρα είναι έτοιμη να ανοίξει τις πύλες της σε όσους παρουσιάσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, μια βεβαίωση πως έχουν περάσει πια την ασθένεια, ή ένα αρνητικό τεστ, PCR ή αντιγόνου. 

Ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε ότι τον επόμενο μήνα η κατάσταση θα βελτιωθεί δραστικά λόγω του εμβολιαστικού προγράμματος, και όσοι επιλέξουν να έρθουν «θα επισκέπτονται μια χώρα όπου πλέον οι οικονομικές και κοινωνικές δραστηριότητες έχουν επιστρέψει σε μια κανονικότητα».

Απόφαση της κυβέρνησης είναι να γίνονται δεκτοί χωρίς κανέναν άλλον περιορισμό και όσοι έχουν κάνει το ρωσικό εμβόλιο Sputnik. 

Το μεγάλο όπλο στην πορεία επιστροφής στην κανονικότητα είναι προφανώς οι εμβολιασμοί.

Στο μεταξύ, να άρει το μέτρο της υποχρεωτικής καραντίνας σε όποιον Γερμανό επιστρέφει από την Ελλάδα εξετάζει η γερμανική κυβέρνηση, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Έλληνας υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης από το Βερολίνο.

Σημειώνεται ότι για τη φετινή χρονιά,  η TUI ξεκινά τις δραστηριότητές της στην Ελλάδα από τις 14 και15 Μαΐου με πτήσεις προς τα αεροδρόμια Ηρακλείου, Αράξου, Κέρκυρας, Ρόδου και Κω. 

Βάσει των μέχρι στιγμής κρατήσεων, οι άνθρωποι της TUI εκτιμούν ότι η χώρα μας αναμένεται να έχει την καλύτερη καλοκαιρινή επίδοση, μαζί με την Ισπανία και την Κύπρο.

Ελένη Μπουρμά

 

Διαβάστε επίσης:

"Αλλαγή σελίδας" για το Γιώργο Τσιχλάκη - Μεταναστεύει στην Αυστραλία μαζί με τη "Θεονύμφη"

Κορωνοϊός: Οι Κρητικοί σπεύδουν για "Ελευθερία" - Σχεδόν 190.000 οι εμβολιασμοί

Η στιγμή που ο «δράκος» των νοτίων προαστίων επιτίθεται σε κοπέλα (βίντεο)

Κρήτη

Λασίθι

Άγιος Νικόλαος: Ικανοποίηση για τη λειτουργία τμημάτων του ΕΛΜΕΠΑ

ΕΛΜΕΠΑ

Με αφορμή την υποβολή των μελετών σκοπιμότητας και βιωσιμότητας για την λειτουργία των δύο πανεπιστημιακών τμημάτων στο Λασίθι (Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού στον Άγιο Νικόλαο και Τμήμα Φυσικοθεραπείας στην Ιεράπετρα), από το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, στο Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, προέβη στην παρακάτω δήλωση :

“Με ιδιαίτερη χαρά, πληροφορηθήκαμε, ότι το ΕΛΜΕΠΑ, υπέβαλε τα προβλεπόμενα από την νομοθεσία για την εξέταση των φακέλων και την σχετική γνωμοδότηση για την ακαδημαϊκή λειτουργία των νέων τμημάτων του ΕΛΜΕΠΑ - πράξη - η οποία αν μη τι άλλο φανερώνει την συνέπεια λόγων και έργων της πρυτανείας και ιδιαίτερα του πρύτανη κ. Νίκου Κατσαράκη.

Εξυπακούεται, ότι θα συνεχίσουμε να στοχεύουμε στην λειτουργία της σχολής αυτής, η οποία σε καμία περίπτωση δεν έρχεται σε αντιπαράθεση με τις ήδη λειτουργούσες αντίστοιχες σχολές, δεδομένων των διαθέσιμων αθλητικών υποδομών, της καταλληλότητας της περιοχής, έχοντας επίσης ως γνώμονα την αποκατάσταση των οφειλόμενων από την πολιτεία στον Δήμο Αγίου Νικολάου ”.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Προφυλακιστέος ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος- βίντεο

Ιταλία: «Πράσινο φως» από την Κομισιόν για το Σχέδιο Ανάκαμψης