Κρήτη

Ηράκλειο

Οι αλλαγές στην οικογένεια, μέσα από τα μάτια του καθηγητή Βασίλειου Φθενάκη στο Μοχό

Ο καθηγητής Βασίλειος Φθενάκης

“Η οικογένεια μπροστά στις προκλήσεις κοινωνικών μεταλλαγών της δικτυακής εποχής” είναι ο τίτλος της διάλεξης από τον καθηγητή Βασίλειο Φθενάκη, η οποία πραγματοποιείται μεθαύριο Σάββατο στο Μοχό.

Η διάλεξη, που πραγματοποιείται από τον Πολιτιστικό και Λαογραφικό Σύλλογο Μοχού “Η Πρόοδος” είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί στις 6.00 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο Αγίου Γεωργίου της Ενορίας.

Ο καθηγητής Βασίλειος Φθενάκης, έχει καταγωγή από το Βραχάσι, ενώ ζει μόνιμα στο Μόναχο της Γερμανίας. Είναι μία από τις πλέον αναγνωρισμένες σε διεθνές επίπεδο προσωπικότητες στον τομέα έρευνας της παιδικής ηλικίας και των οικογενειακών σχέσεων. Στο επίκεντρο του έργου του είναι η βασική προσχολική Παιδαγωγική.

Έχει διδάξει σε πανεπιστήμια πολλών χωρών, έχει διατελέσει διευθυντής σε παιδαγωγικά ινστιτούτα, μέλος επιστημονικών συμβουλίων και τακτικό ενεργό μέλος σε γερμανικές, ευρωπαϊκές και ασιατικές επιστημονικές εταιρίες.

Ο Βασίλειος Φθενάκης διατελεί σύμβουλος πολλών κυβερνήσεων σε μορφωτικά, παιδαγωγικά και σχολικά θέματα, ενώ πάνω στις ικανότητες και τις έρευνες του βασίζονται δομές εκπαιδευτικών συστημάτων σε πολλές χώρες.

Σημειώνεται ότι μετά την ολοκλήρωση της διάλεξης θα πραγματοποιηθεί η τελετή κοπής της βασιλόπιτας του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Μοχού.

Κρήτη

Ρέθυμνο

Μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Πανόρμου οι νικητές στο 15ο Κυνήγι Θησαυρού Δήμου Μυλοποτάμου

15ο Κυνήγι Θησαυρού Δήμου Μυλοποτάμου

Με τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Πανόρμου να πανηγυρίζουν την νίκη τους, ολοκληρώθηκε το 15ο Κυνήγι Θησαυρού Δήμου Μυλοποτάμου, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020 στα Αγγελιανά. Το παιχνίδι οργάνωσε η ομάδα των Αγγελιανών
«Τσαχπινομπιρμπιλιάρηδες» υπό την Αιγίδα της Αντιπεριφέρειας Ρεθύμνου – Περιφέρειας Κρήτης και του Οργανισμού Πολιτισμού – Τουρισμού και Νέας Γενιάς Δήμου Μυλοποτάμου «Ο Αυλοπόταμος»

Τα παιδιά κλήθηκαν να παίξουν στην βάση μιας πραγματικής ιστορίας ενός προσφυγόπουλου, του Kardie. Έτρεξαν προσπαθώντας να βοηθήσουν το μικρό αγόρι να βρει την προσωπική «γη της επαγγελίας» καθώς οι γονείς του και όλοι οι φίλοι του είχαν χαθεί στον πόλεμο.

 

15ο Κυνήγι Θησαυρού Δήμου Μυλοποτάμου
15ο Κυνήγι Θησαυρού Δήμου Μυλοποτάμου

Στόχος των οργανωτών ήταν να ευαισθητοποιήσουν τα παιδιά πάνω στο επίκαιρο αυτό θέμα με μηνύματα κατά του πολέμου και των πρακτικών που διώχνουν τους ανθρώπους από τα σπίτια τους.

Στο παιχνίδι έπαιξαν 22 ομάδες με 179 μαθητές της Ε’ και της Στ’ Τάξης των δημοτικών σχολείων Σίσων, Μπαλίου, Πανόρμου, Γαράζου, Αγιάς, Σκεπαστής, Ρουμέλη, Καλύβου, Μαργαριτών, 1ου και 2ου Περάματος.

Η νικήτρια ομάδα ήταν από το δημοτικό σχολείο Πανόρμου που συμμετείχε με το όνομα «θαλασσόπαιδα»!

 

15ο Κυνήγι Θησαυρού Δήμου Μυλοποτάμου
15ο Κυνήγι Θησαυρού Δήμου Μυλοποτάμου

Την διεξαγωγή του παιχνιδιού στην πλατεία των Αγγελιανών διευκόλυναν με την λήψη μέτρων ασφαλείας οι άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Περάματος, ο Ερυθρός Σταυρός και οι εθελοντές Σαμαρείτες, στους οποίους οι οργανωτές απευθύνουν θερμές ευχαριστίες.

Χρυσός Χορηγός ήταν τα s/m Μαθιουδάκης.

Το 18ο Κυνήγι Θησαυρού Δήμου Μυλοποτάμου, θα διεξαχθεί το τριήμερο 7,8 και 9 Φεβρουαρίου 2020 με οργανωτές τους περσινούς νικητές «Τσαχπινομπιρμπιλιάρηδες».