Κρήτη

Ηράκλειο

Οι αλλαγές στην οικογένεια, μέσα από τα μάτια του καθηγητή Βασίλειου Φθενάκη στο Μοχό

Ο καθηγητής Βασίλειος Φθενάκης

“Η οικογένεια μπροστά στις προκλήσεις κοινωνικών μεταλλαγών της δικτυακής εποχής” είναι ο τίτλος της διάλεξης από τον καθηγητή Βασίλειο Φθενάκη, η οποία πραγματοποιείται μεθαύριο Σάββατο στο Μοχό.

Η διάλεξη, που πραγματοποιείται από τον Πολιτιστικό και Λαογραφικό Σύλλογο Μοχού “Η Πρόοδος” είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί στις 6.00 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο Αγίου Γεωργίου της Ενορίας.

Ο καθηγητής Βασίλειος Φθενάκης, έχει καταγωγή από το Βραχάσι, ενώ ζει μόνιμα στο Μόναχο της Γερμανίας. Είναι μία από τις πλέον αναγνωρισμένες σε διεθνές επίπεδο προσωπικότητες στον τομέα έρευνας της παιδικής ηλικίας και των οικογενειακών σχέσεων. Στο επίκεντρο του έργου του είναι η βασική προσχολική Παιδαγωγική.

Έχει διδάξει σε πανεπιστήμια πολλών χωρών, έχει διατελέσει διευθυντής σε παιδαγωγικά ινστιτούτα, μέλος επιστημονικών συμβουλίων και τακτικό ενεργό μέλος σε γερμανικές, ευρωπαϊκές και ασιατικές επιστημονικές εταιρίες.

Ο Βασίλειος Φθενάκης διατελεί σύμβουλος πολλών κυβερνήσεων σε μορφωτικά, παιδαγωγικά και σχολικά θέματα, ενώ πάνω στις ικανότητες και τις έρευνες του βασίζονται δομές εκπαιδευτικών συστημάτων σε πολλές χώρες.

Σημειώνεται ότι μετά την ολοκλήρωση της διάλεξης θα πραγματοποιηθεί η τελετή κοπής της βασιλόπιτας του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Μοχού.

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Έχασε τη ζωή του μέσα στη θάλασσα

λιμενικο.jpg

Συναγερμός σήμανε πριν λίγη ώρα στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου για έναν 50χρονο άνδρα  στη Ντία ο οποίος έχασε ξαφνικά τη ζωή του.

Ο 50χρονος, αλλοδαπός κατά τις πληροφορίες του ekriti.gr έκανε βόλτα αναψυχής με ιστιοφόρο σκάφος όταν ξαφνικά βούτηξε στη θάλασσα με συνέπεια να χάσει τις αισθήσεις του.

Στο σημείο κατέπλευσαν άμεσα δύο σκάφη από τον Παγκρήτιο Σύλλογο Φουσκωτών Σκαφών για να τον ανασύρουν ωστόσο για τον άτυχο άνδρα ήταν αργά καθώς είχε αφήσει την τελευταία του πνοή.

Το Λιμενικό, με το πλωτό σκάφος ΠΛΣ119, ανέλαβε τη μεταφορά της σορού του πίσω στο Ηράκλειο και συγκεκριμένα στη μαρίνα του λιμανιού από όπου την παρέλαβε το ΕΚΑΒ για να τη μεταφέρει στο εφημερεύον νοσοκομείο.