Κρήτη

Ηράκλειο

Ο Σύνδεσμος Κρεοπωλών Ηρακλείου στηρίζει το Χαμόγελο του Παιδιού

χαμογελο του παιδιου

Μεγάλη κινητοποίηση  για τη στήριξη του ΧΑΜΟΓΕΛΟΥ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ στο Ηράκλειο πραγματοποιεί  ο Σύνδεσμος Κρεοπωλών Ν. Ηρακλείου, στο πλαίσιο των δράσεων αλληλεγγύης σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Με απόφασή του το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου καλεί τους κρεοπώλες του Νομού Ηρακλείου να προσφέρουν κρέατα και κρεατοσκευάσματα  για  τα παιδιά και  τις οικογένειές τους με προβλήματα διαβίωσης, που υποστηρίζονται από το ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ στο Ηράκλειο, εν όψει των εορτών, στηρίζοντας παράλληλα έναν θεσμό που έχει αποδείξει οτι παρέχει σημαντικό κοινωνικό έργο. 

Οι ενδιαφερόμενοι κρεοπώλες  θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου κ. Μανώλη Δατσέρη μέχρι την Τετάρτη 02/12/2020 στα τηλέφωνα: 2810 245479 ή 6979 974 975, ο οποίος και θα τους ενημερώσει για τον τρόπο παραλαβής και ασφαλούς μεταφοράς των προϊόντων. 

"Γνωρίζουμε οτι οι φετινές γιορτές θα είναι διαφορετικές από κάθε άλλη χρονιά για ολόκληρο τον πλανήτη, καθώς η πανδημία αφήνει πίσω της χιλιάδες νεκρούς και τεράστια οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα" αναφέρει στο μήνυμά του ο κ. Δατσέρης και προσθέτει οτι "σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες κάποιοι συνάνθρωποί μας έχουν ακόμη μεγαλύτερη ανάγκη από έμπρακτη στήριξη, γι' αυτό και ο Σύνδεσμος Κρεοπωλών Ν. Ηρακλείου αποφάσισε να βοηθήσει φέτος με τον δικό του τρόπο, το ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ, ώστε το χριστουγεννιάτικο τραπέζι των ανθρώπων που υποστηρίζει να μη στερηθεί τα απαραίτητα", αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Κρεοπωλών Ν. Ηρακλείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Το Χαμόγελο του Παιδιού": Οι χριστουγεννιάτικες δημιουργίες διατίθενται μέσω του e-shop

Κρήτη

Ρέθυμνο: "Κλειστή η Παθολογική κλινική για νέες εισαγωγές"

Νοσοκομείο

Κραυγή αγωνίας για το μέλλον της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ρεθύμνου η οποία, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Διευθύντρια της Κλινικής, Ελένη Ιωαννίδου, παραμένει κλειστή για νέες εισαγωγές.

Στην ανακοίνωσή της η Διευθύντρια της Παθολογικής Κλινικής, περιγράφει την κατάσταση και αναφέρει τα παρακάτω:

• Σήμερα 17 Ιανουαρίου 2021 εν μέσω πανδημίας, δεν υπάρχει ακόμα μια φορά ειδικός γιατρος σε εφημερία στο Τμήμα Επειγόντων  Περιστατικών.

• Στην Παθολογική κλινική οι 4 παθολόγοι που υπηρετούν εδώ και σχεδόν 2 χρόνια δεν αρκούν. Η μια επικουρική γιατρός μας θα φυγει σε 2 μήνες και από τη διοίκηση δεν υπάρχει καμία απάντηση για το τι θα γίνει. Στο πρόγραμμα εφημεριών της Παθολογικής κλινικής υπάρχουν ήδη ακάλυπτες εφημερίες. Εδώ και 2 χρόνια εφημερευουμε με ένα απίστευτο αριθμό εφημεριών. Έχουμε εξοντωθεί ψυχικά και σωματικά.

Το Επιστημονικό Συμβούλιο του νοσοκομείου έχει χαρακτηρίσει ανασφαλές για τους ασθενείς το πρόγραμμα εφημέρευσης Δεκεμβρίου και Ιανουαρίου και δεν το έχει εγκρίνει.

• Επειδή ένας γιατρος δεν μπορεί να έχει ταυτόχρονα την ευθύνη για 2 και 3 τμηματα.

• Επειδή το θέμα δεν είναι να ξαπλώσει ο ασθενής σε ένα κρεβατι αλλά να υπάρχει και γιατρος να τον φροντιζει.

• Επειδή πιστευουμε ότι η διαχείριση αυτή θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των ασθενων.

• Επειδή δεν μπορούμε να διακινδυνεύουμε τη φροντίδα των ασθενων μας.

• Επειδή τα περισσότερα από αυτά τα προβλήματα δεν έχουν λυθεί ενώ είναι γνωστά στη διοίκηση και την Υγειονομική Περιφέρεια πάνω από 2 χρόνια.

• Επειδή από τη διοίκηση  δεν υπάρχει καμία συγκεκριμένη λύση στον ορίζοντα.

Ο εφημερεύων παθολόγος σήμερα θα μεινει στα Επείγοντα και η Παθολογική κλινική δεν θα δέχεται νέα περιστατικά. 

Ζητάμε άμεσα το αυτονόητο. 

Την ενίσχυση του νοσοκομείου με γιατρούς, τη συμπλήρωση των προγραμμάτων εφημέρευσης με ειδικευμένο προσωπικό και τη διασφάλιση της σωστής φροντιδας των πολιτών.

Η διευθύντρια της Παθολογικής κλινικής

Ελένη Ιωαννίδου

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Πρόστιμο για το... παρεάκι στο υπό κατασκευή μαγαζί του

Ηράκλειο: Ένοχος ο 38χρονος για την εξαφάνιση της 17χρονης Μάγιας

Νηπιαγωγεία - κορωνοϊός: Αλλάζει η ώρα αποχώρησης μαθητών - Το SMS στο 13033