Κρήτη

Ηράκλειο

Σε κλίμα συγκίνησης τίμησαν τον Κώστα Μαμουλάκη

oaah-1.jpg

Σε μια ιδιαίτερα συγκινητική εκδήλωση, το τμήμα Σκακιού του Ομίλου Αντισφαίρισης και Αθλοπαιδιών Ηρακλείου (ΟΑΑΗ) τίμησε τον Δήμαρχο Μαλεβιζίου Κώστα Μαμουλάκη για την προσφορά και τις εξαιρετικές επιδόσεις που κατάφερε επί 10 και πλέον χρόνια ως έφορος του τμήματος, δίνοντας το όνομά του σε τουρνουά που διοργάνωσε.

Ο Κ. Μαμουλάκης είχε διατελέσει προ 20ετίας έφορος του συγκεκριμένου τμήματος και επί των ημερών του το «Ηράκλειο» πρωταγωνίστησε στην Α’ Εθνική Κατηγορία κατακτώντας 7 Πανελλήνια Πρωταθλήματα και 4 κύπελα, 3 εκ των οποίων με νταμπλ! Ένα ρεκόρ που μέχρι και σήμερα δεν έχει καταφέρει να σπάσει καμία άλλη ομάδα της Ελλάδας. Παράλληλα, είχε πολλές διακρίσεις στην Ευρώπη, με κορυφαία στιγμή την συμμετοχή σε πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στη Βιέννη και τον αγώνα με την ομάδα της Ρωσίας και του Παγκόσμιου Πρωταθλητή Ανατόλι Καρπόφ όπου και κατέκτησε την 2η θέση στον όμιλο, οι ακαδημίες του φιλοξενούσαν εκατοντάδες παιδιά, ενώ στο Ηράκλειο είχαν διοργανωθεί τουρνουά με την συμμετοχή κορυφαίων γκραν μαιτρ απ’ όλο τον κόσμο.
 

oaah-2_2.jpg

oaah-2_2.jpg, by mpeka

Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης σε δηλώσεις του τόνισε: «Θα ήθελα και δημόσια να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο του ΟΑΑΗ κ. Μιχάλη Δελάκη, τα μέλη της Διοίκησης, τον Έφορο του τμήματος Σκακιού κ. Τάσο Μαχλή και τον υπεύθυνο διοργανώσεων κ. Κώστα Κόκλα για την τιμή που μου επιφύλαξαν. Το σκάκι ήταν και παραμένει μια από τις μεγαλύτερές μου αγάπες και οι διοργανωτές με αυτήν τους την κίνηση, με γύρισαν 20 χρόνια πίσω. Τότε που με μια καταπληκτική, μεγάλη και δυνατή ομάδα πραγματικά γράψαμε ιστορία στο Ελληνικό σκάκι. Χαίρομαι δε ιδιαίτερα που αρκετά παιδιά εκείνης της ομάδας, συνεχίζουν την σκακιστική τους πορεία και κατακτάν συνεχώς και περισσότερες διακρίσεις.

Θα ήθελα παράλληλα να τονίσω πώς αξίζει να αγκαλιάσουμε το το σκάκι, αυτό το υπέροχο άθλημα που προσφέρει πολλά σε κάθε αθλητή, τον κρατάει σε εγρήγορση μέχρι τα βαθιά γεράματα και του δίνει σε κάθε παρτίδα διαφορετικές συγκινήσεις. Αξίζει όσοι δεν το έχουν γνωρίσει, να δοκιμάσουν. Είμαι σίγουρος πώς θα τους μαγέψει!».
 

Κρήτη

Κρήτη - Λαϊκή Συσπείρωση: Να συζητηθεί στο περιφερειακό συμβούλιο η διαχείριση της πανδημίας

Λαικη συσπέιρωση

"Η πανδημία καλπάζει και η περιφερειακή αρχή αρνείται να συζητήσει το θέμα", αναφέρεται  σε ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Μπροστά στο απειλητικό –ειδικά στην Κρήτη - 4ο κύμα της πανδημίας η Λαϊκή Συσπείρωση πρότεινε να κάνει εισήγηση και να συζητηθεί στο περιφερειακό συμβούλιο η «διαχείριση της πανδημίας, η λήψη αναγκαίων μέτρων με ευθύνη της κυβέρνησης και η πορεία των εμβολιασμών», με βάση το άρθρο 8 του κανονισμού που δίνει αυτή τη δυνατότητα στους συνδυασμούς της μειοψηφίας.

Η διοίκηση της περιφέρειας (ΚΙΝΑΛ-ΣΥΡΙΖΑ), απέρριψε εγγράφως (!) την πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης, με επιχείρημα ότι το θέμα είναι στην αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης, ενώ η περιφέρεια είναι αναρμόδια!

Όμως η Λαϊκή Συσπείρωση μιλούσε ξεκάθαρα για λήψη μέτρων με ευθύνη της κυβέρνησης. Άρα η απόρριψη είναι ομολογία της διοίκησης της περιφέρειας πως δεν θέλει ούτε να φανούν οι κυβερνητικές ευθύνες, ούτε να κάνει κριτική στην κυβέρνηση. Περιορίζεται να παριστάνει τη «γλάστρα» στις περιοδείες – φιέστες του πρωθυπουργού.

Η άρνησή τους είναι ομολογία πως είναι συνυπεύθυνοι στην εγκληματική διαχείριση της πανδημίας. Το ίδιο κάνουν τα κόμματα τους στη βουλή. Από το ΚΙΝΑΛ που μιλά για «ενιαίο εθνικό σχέδιο» για την πανδημία, μέχρι το «θα λογαριαστούμε μετά» του ΣΥΡΙΖΑ.

Η περιφερειακή αρχή, δήλωσε πως θα φέρει ή ίδια το θέμα για συζήτηση, με δική της εισήγηση, που προφανώς δεν θα λέει τίποτα για τις ευθύνες της κυβέρνησης.

Από την άλλη, δεν κρύβουν την αγωνία τους για τη «ναυαρχίδα» του τουρισμού, την Κρήτη. Για την εξασφάλιση της κερδοφορίας του τουριστικού κεφαλαίου, με τις συνεχείς εκκλήσεις στην «ατομική ευθύνη» για εμβολιασμό, χωρίς κανένα άλλο κρατικό μέτρο.

Αποσιωπούν ότι τα κέρδη των φαρμακευτικών και άλλων επιχειρηματικών ομίλων είναι η πραγματική αιτία για την καθυστέρηση των εμβολιασμών, την ανυπαρξία επιστημονικής ενημέρωσης του λαού, τα απαράδεκτα υγειονομικά πρωτόκολλα – λάστιχο σε μεταφορές, τουρισμό, επισιτισμό και αλλού, για τη συνεχιζόμενη αποδυνάμωση του δημόσιου συστήματος υγείας -ιδιαίτερα με το χάλι της Πρωτοβάθμιας φροντίδας- για το οποίο η περιφέρεια ουδέποτε διεκδίκησε τη θωράκισή του.

Αξιοποιούν την υποχρέωση εμβολιασμού ως «εργαλείο» συγκάλυψης των κυβερνητικών ευθυνών, ενίσχυσης του «κοινωνικού αυτοματισμού» και διώξεων σε βάρος εργαζομένων, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση σχεδιάζει συγχωνεύσεις και λουκέτα σε νοσοκομεία, ακόμα μεγαλύτερη εμπορευματοποίηση των αναγκαίων υπηρεσιών υγείας, με το νέο –μισό ιδιωτικό -ΕΣΥ, που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός.

Αντί για μέτρα προστασίας στον τουρισμό και στην εστίαση, που «βράζουν» εξαιτίας των πρωτοκόλλων – λάστιχο με τα οποία έγινε το άνοιγμά τους, η κυβέρνηση φορτώνει στους ίδιους τους εργαζόμενους το κόστος του rapid test, κατ΄ απαίτηση των μεγαλοξενοδόχων. Δηλαδή, οι εργαζόμενοι θα επωμίζονται το κόστος του rapid και η εργοδοσία το «βάρος» να ...ελέγχει. Κι όλα αυτά, όταν χιλιάδες νέοι εργαζόμενοι αναχώρησαν τέλη Μάη για τους τουριστικούς προορισμούς όπου δουλεύουν, αλλά η πλατφόρμα εμβολιασμού άνοιξε μόλις στις αρχές Ιούνη για τους 30 - 34 ετών, στις 10 Ιούνη για τους 25 - 29 ετών και στις 16 Ιούνη για τους 18 - 24 ετών!

Η περιφερειακή αρχή είναι όχι απλά εκτεθειμένη, αλλά έχει τεράστιες ευθύνες για την κατάσταση της δημόσιας υγείας στο νησί μας.

Η Λαϊκή Συσπείρωση, αλλά κυρίως ο λαός της Κρήτης απαιτεί να συζητηθεί άμεσα το θέμα, με γνώμονα τα λαϊκά συμφέροντα, απαιτώντας κρατικά μέτρα προστασίας της υγείας και του εισοδήματος των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων".

Συγκεκριμένα :

• Καθολικό πρόγραμμα δημόσιου δωρεάν εμβολιασμού με όλα τα αποτελεσματικά και ασφαλή εμβόλια. Να υπάρξουν σαφείς οδηγίες ώστε αξιοποιώντας τα ολοένα και εμπλουτιζόμενα επιστημονικά δεδομένα και στη βάση ιατρικών ενδείξεων να διενεργείται ο εμβολιασμός με το κατάλληλο εμβόλιο.

• Δωρεάν πλήρη προληπτικό ιατρικό έλεγχο πριν τον εμβολιασμό και κατοχύρωση για όσους πρέπει να εξαιρεθούν ότι δε θα υφίστανται καμία συνέπεια ή διάκριση,

• Πλήρη καθημερινή ενημέρωση για όλα τα δεδομένα που προκύπτουν από την πορεία των εμβολιασμών

• Αναβάθμιση και στελέχωση της ΠΦΥ και κέντρο ελέγχου και φαρμακοεπαγρύπνησης με σταθερή παρακολούθηση των εμβολιασμένων για έγκαιρη παρέμβαση σε τυχόν παρενέργειες και επιστημονική καταγραφή των αποτελεσμάτων του εμβολιασμού, τόσο των άμεσων όσο και των μακροπρόθεσμων.

• Εμβολιαστική εκστρατεία με εξαντλητική ενημέρωση και απαντήσεις στα υπαρκτά ερωτήματα (με δυνατότητες ουσιαστικής και προσωποποιημένης ενημέρωσης του λαού για την ανάγκη μαζικού εμβολιασμού).

• Ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας και προμήθεια όλων των αναγκαίων φαρμάκων και υλικών, των μέσων ατομικής προστασίας.

• Ενίσχυση της κρατικής χρηματοδότησης για τα αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπιση του συγχρωτισμού στα ΜΜΜ, για το ασφαλές άνοιγμα όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης κοκ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το Ηράκλειο σε κλοιό καύσωνα! (φωτογραφίες)

Άγιος Μύρωνας: Αναστάτωση από τα κρούσματα κορωνοϊού - Τι θα γίνει με το πανηγύρι