Κρήτη

Ηράκλειο

Ο Γιάννης Αναστασάκης για τα προβλήματα στο Καπετανάκειο

καπετανάκειο

Τις δυσλειτουργίες που εμφανίζουν οι εγκαταστάσεις στο Καπετανάκειο και ενώ ακόμη δεν έχει γίνει η τελετή παράδοσης- παραλαβής, καταγράφει η δημοτική αρχή Ηρακλείου. Όπως σημειώνει στο ekriti.gr ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιάννης Αναστασάκης, ο οποίος σήμερα προχώρησε σε αυτοψία στο σχολείο, είναι σημαντικό οι όποιες παρατηρήσεις να γίνουν τώρα προκειμένου ο δήμος να προβάλλει τις απαιτήσεις του στον εργολάβο και εφόσον αυτές στο σύνολό τους ικανοποιηθούν, να ακολουθήσει η παραλαβή του έργου.

Οι πρόσφατες αρρυθμίες αφορούν σε υγρασία στους τοίχους στο σχολικό κέλυφος αλλά και δυσάρεστες μυρωδιές που αναδύονται από τις τουαλέτες.

Στο ζήτημα της υγρασίας ο κ. Αναστασάκης, επισημαίνει ότι θα πρέπει να διαπιστωθεί εάν πρόκειται για θέμα μόνωσης οπότε και θα χρειαστεί ειδική παρέμβαση ή εάν αυτό συνδέεται με λανθασμένη τοποθέτηση κουφωμάτων, η διόρθωση των οποίων αποτελεί απλούστερη διαδικασία. Σύμφωνα με τον ίδιο, σε καμία περίπτωση, δεν τίθεται θέμα άγχους για την υγεία των μαθητών, ενώ, όπως προσθέτει, με το άνοιγμα του καιρού θα μπει κηπευτικό χώμα για τη φύτευση που εκκρεμεί.

Στο μέτωπο του βοηθητικού προσωπικού, καθαρίστριες, φύλακες και επιστάτες, το οποίο και αφορά τα περισσότερα σχολεία στην επικράτεια του δήμου, αντιδήμαρχος Παιδείας Νίκος Αγγελάκης σημειώνει ότι τα χέρια του δήμου είναι δεμένα καθώς οι σχετικές προσλήψεις αφορούν τα αρμόδια υπουργεία.

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο - κορωνοπάρτι: Ξεσάλωσαν μέσα στο Πανεπιστήμιο

κορωνοπαρτι

Την ώρα που ολόκληρη η κοινωνία περιμένει με αγωνία να διαμορφωθούν οι κατάλληλες συνθήκες ώστε να αρθεί σταδιακά το lockdown και τα μέτρα απαγόρευσης όπως εξήγγειλε μόλις χθες ο πρωθυπουργός, κάποιοι αδιαφορούν προκλητικά και συνεχίζουν τα ...κορωνοπάρτι, ανάβοντας το φυτίλι των υγειονομικων βομβών που απειλούν να τινάξουν στον αέρα!

Σύμφωνα με πληροφορίες του ekriti.gr, χθες βράδυ πραγματοποιήθηκε κορωνοπάρτι, στους χώρους του Πανεπιστημίου Κρήτης (!) στις Βούτες Ηρακλείου. Πολλά άτομα νεαρής ηλικίας, φοιτητές αλλά και ...εξωσχολικοί ξεφάντωσαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες - αλλά και από τα βίντεο που έχουν τραβήξει οι ίδιοι οι συμμετέχοντες - το πάρτι πραγματοποιήθηκε έξω από το αμφιθέατρο "Μαρία Μανασάκη" με πάρα πολύ κόσμο, νεαρές κοπέλες να χορεύουν στους ώμους των ανδρών υπό τους ήχους δυνατής μουσικής και άφθονου αλκοόλ...

Αλήθεια, τι έχει να πει η Πρυτανία, αλλά και όλοι όσοι έχουν την ευθύνη για το ποιος εισέρχεται στο ίδρυμα μετατρέποντάς το σε ξέφραγο αμπέλι εν μέσω μάλιστα της πανδημίας;

Ραντεβού στην ...πλατεία Ελευθερίας

Σε ένα ...παράλληλο σύμπαν φαίνεται πως κινούνται και όσοι διοργανώνουν κορωνοπάρτι στην πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου, το Σάββατο 24 Απριλίου! Μάλιστα φρόντισαν να διαφημίσουν με αφίσες την πρόθεσή τους, δίνοντας ραντεβού στις 20:30 το βράδυ...

Η αφίσα για το ...κορωνοπάρτι στην Πλατεία Ελευθερίας!
Η αφίσα για το ...κορωνοπάρτι στην Πλατεία Ελευθερίας!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - κορωνοϊός: "Τσουνάμι λουκέτων" σε σχολεία λόγω κρουσμάτων

Κεραμέως: Δεν θα γίνουν προαγωγικές εξετάσεις - Παράταση σχολικού έτους έως 25 Ιουνίου

Κρήτη - κορωνοϊός: 153 ασθενείς στα νοσοκομεία του νησιού