Διέψευσε τις φήμες περί περισσότερων των τριών επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού στην Κρήτη, ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ Γιώργος Χαλκιαδάκης, σε συνέντευξή του στο Ράδιο Κρήτη και στον Μανώλη Αργυράκη.
Ο κ. Χαλκιαδάκης έκανε έκκληση στον κόσμο να σταματήσει να επισκέπτεται ασθενείς στο νοσοκομείο, τονίζοντας ότι παρά το γεγονός μείωσης των επισκεπτηρίων, υπάρχουν ακόμα πολλοί που συνεχίζουν να το κάνουν, θέτοντας σε κίνδυνο τους ίδιους και τους νοσηλευόμενους.
Στο ΠΑΓΝΗ, το οποίο είναι νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό, εξυπηρετούνται μόνο έκτακτα περισταστικά, καθώς και ειδικές κατηγορίες ασθενών, όπως καρκινοπαθείς και ασθενείς με αιματολογικά προβλήματα.
Ο κ. Χαλκιαδάκης είπε ότι χθες ελήφθησαν δείγματα από επτά άτομα τα οποία εστάλησαν στο Ιολογικό Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Κρήτης για ανάλυση και σήμερα αναμένονται τα αποτελέσματα.
Τόνισε ότι εντός 15 ημερών, θα παραληφθούν νέα αντιδραστήρια από το εξωτερικό, και ευχαρίστησε το προσωπικό του νοσοκομείου γιατρούς, νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό για τις υπηρεσίες που προσφέρουν τις δύσκολες ημέρες που διανύουμε.