Κρήτη

Ηράκλειο

Ο Δήμος Ηρακλείου τιμά τους εθελοντές καθηγητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου

κοινωνικο φροντιστηριο εκδηλωση

Τους εθελοντές καθηγητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου τίμησε χθες, Τετάρτη 27 Ιουλίου, ο Δήμος Ηρακλείου σε μια όμορφη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Πολύκεντρο Νεολαίας.
Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Λαμπρινός ευχαρίστησε θερμά τους καθηγητές για την εθελοντική προσφορά τους, χάρη στην οποία το Κοινωνικό Φροντιστήριο έχει εξελιχθεί σε θεσμό που βοηθάει περισσότερους από 150 μαθητές ετησίως και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία. Από τα 20 παιδιά του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, που ήταν τελειόφοιτοι λυκείου και συμμετείχαν φέτος στις πανελλαδικές εξετάσεις, τα 19 εισήχθησαν σε πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Η κινητοποίηση των εθελοντικών αντανακλαστικών της κοινωνίας ήταν και παραμένει βασικός στόχος της παρούσας δημοτικής αρχής, τόνισε ο Δήμαρχος, και το Κοινωνικό Φροντιστήριο δίνει ένα μήνυμα ελπίδας προς όλους, πώς στο Ηράκλειο ο εθελοντισμός, με την κατάλληλη βοήθεια από τους αρμόδιους φορείς, μπορεί να παράγει σημαντικά αποτελέσματα.

κοινωνικο φροντιστηριο εκδηλωση

κοινωνικο φροντιστηριο εκδηλωση, by meropi

Μετά τις ομιλίες των παρευρισκόμενων, ο Δήμαρχος Ηρακλείου, οι Αντιδήμαρχοι Παιδείας κ. Γιώργος Βλαχάκης, Κοινωνικής Πολιτικής κ. Μαρία Καναβάκη, Εθελοντισμού και Πολιτισμού κ. Αριστέα Πλεύρη και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού κ. Gian Andrea Garancini προσέφεραν αναμνηστικά βιβλία στους εθελοντές – καθηγητές καθώς και βεβαίωση για την συμμετοχή τους στο Κοινωνικό Φροντιστήριο.

Διαδραστικοί πίνακες από τη ΔΕΠΑΝΑΛ για το Κοινωνικό Φροντιστήριο

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Ηρακλείου ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2014 στο Τρίτο Δημοτικό Διαμέρισμα με 14 εθελοντές - καθηγητές. Τη σχολική σεζόν 2015 – 16 λειτούργησαν Κοινωνικά Φροντιστήρια και στα τέσσερα Δημοτικά Διαμερίσματα καθώς και στη Δημοτική Κοινότητα Βασιλειών. Συνολικά, από την έναρξη του, στο θεσμό του Κοινωνικού Φροντιστηρίου έχουν εργαστεί 120 εθελοντές – καθηγητές και έχουν συμμετάσχει περίπου 350 μαθητές σε όλα τα μαθήματα γυμνασίου και λυκείου.

κοινωνικο φροντιστηριο εκδηλωση

κοινωνικο φροντιστηριο εκδηλωση, by meropi

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο αντιπρόεδρος της ΔΕΠΑΝΑΛ κ. Νεκτάριος Ανδρεαδάκης ανακοίνωσε ότι το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας αποφάσισε ομόφωνα να προσφέρει σε πρώτη φάση δυο διαδραστικούς πίνακες τελευταίας τεχνολογίας στο Κοινωνικό Φροντιστήριο.

Κρήτη

Κορωνοϊός - Κρήτη: Νέα θρόμβωση παρουσίασε ο 35χρονος που εμβολιάστηκε με Astrazeneca

εμβόλιο AstraZeneca

Ανησυχία συνεχίζει να προκαλεί η περίπτωση του 35χρονου Αλέξανδρου από την Ιεράπετρα, ο οποίος λίγες μέρες μετά τον εμβολιασμό του κατά του κορωνοϊού με το εμβόλιο της Astrazeneca, παρουσίασε αρτηριακή θρόμβωση στο πόδι, με αποτέλεσμα να υποβληθεί σε χειρουργείο στο ΠΑΓΝΗ.

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία, ο ίδιος άνδρας παρουσίασε και δεύτερη θρόμβωση -που ανιχνεύθηκε έπειτα από εξετάσεις- αυτήν τη φορά στις καρωτίδες και χρειάστηκε εσπευσμένα να κάνει και δεύτερη χειρουργική επέμβαση, με το βασικό ερώτημα να παραμένει, το αν δηλαδή οι πολλαπλές θρομβώσεις που παρουσίασε ο νεαρός σχετίζονται  με τη χορήγηση του εμβολίου της Astrazeneca.

Σύμφωνα με τον πατέρα του 35χρονου, ο οποίος έχει και αυτός λάβει το ίδιο εμβόλιο, δεν έχει ακόμα αποσαφηνιστεί αν ο δεύτερος θρόμβος στις  καρωτίδες του γιού του προϋπήρχε, ή δημιουργήθηκε ξαφνικά.

 

Ειδήσεις σημερα

Τζανάκης: Τον Ιουλίο θα έχουμε ανοσία της τάξεως του 50% αν συνεχιστούν οι εμβολιασμοί

Χιλιάδες self test σήμερα για μαθητές και εργαζόμενους - Για ποιους είναι υποχρεωτικό

Ηράκλειο: Κινητοποίηση για την υποχρεωτική στείρωση των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς (φώτο)