Κρήτη

Ηράκλειο

Ο Αντιπεριφερειάρχης είδε από κοντά το υπό κατασκευήν έργο

3.jpg

Την περιοχή όπου κατασκευάζεται το οδικό έργο «Δρόμος Αγ. Κύριλλος-Γερόκαμπος, βελτίωση τμήματος της υφιστάμενης οδού έως Γερόκαμπο» επσκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης. Το έργο έχει προϋπολογισμό 1,85 εκ. ευρώ και αναμένεται να παραδοθεί στο τέλος του έτους. Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την εξέλιξη του οδικού έργου που θα βελτιώσει την πρόσβαση και την οδική ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή.

2_1.jpg

2_1.jpg, by gpapadakis

Το τμήμα του οδικού τμήματος όπου γίνεται η παρέμβαση αποτελεί την συνέχεια της τοπικής ασφαλτοστρωμένης αγροτικής οδού που συνδέει τους οικισμούς Αγ. Κύριλλος και Γέρο Κάμπο. Το μήκος της προτεινόμενης χάραξης είναι 2.912,61μ. Η αύξηση του μήκους έχει σαν αποτέλεσμα βελτιωμένες κλίσεις κατά μήκος. Εξυπηρετεί κατά κύριο λόγο την τοπική διακίνηση προς τους οικισμούς Τζίγκουνα, Γέρο Κάμπο, Παπαδογιάννη και την παραλιακή ζώνη νοτίως αυτών, τις καλλιεργούμενες περιοχές και τα θερμοκήπια εκατέρωθεν της οδού, καθώς και τους οικισμούς Δισκό και Λέντα που βρίσκονται πιο δυτικά.  Κατά την κατασκευή του δρόμου θα αποκατασταθούν όλες οι τοπικές προσβάσεις που υπάρχουν προς τις παρόδιες ιδιοκτησίες. Για την αποκατάσταση της φυσικής ροής των ομβρίων, την αποστράγγιση και αποχέτευση της οδού, καθώς και για την αντιστήριξη πρανών προβλέφθηκαν μια σειρά τεχνικών έργων, δηλαδή μικρά τεχνικά και τοίχοι αντιστήριξης.

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Οι έλεγχοι Ορκωτών λογιστών στους ΤΟΕΒ και το έλλειμμα χιλιάδων ευρώ

φωτο αρχείου

Σε ευρύ διαχειριστικό έλεγχο των ΤΟΕΒ(Τοπικοί Οργανισμοί Εγγείων Βελτιώσεων) της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου προχωρά η Περιφέρεια Κρήτης στο πλαίσιο του νόμου 4546/2018 που προβλέπει την εποπτεία των ΤΟΕΒ της χώρας από τις Περιφέρειες.

Αφορμή για τη διενέργεια των ελέγχων αυτών ήταν και η υπόθεση στον ΤΟΕΒ Ινίου - Μαχαιρά - Μοναστηρακίου υπόθεση που είχε αναδείξει πριν μερικούς μήνες το Ράδιο Κρήτη με το έλλειμμα στα έσοδα 133.000 περίπου που διαπιστώθηκε στον συγκεκριμένο οργανισμό.

Μιλώντας σήμερα στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Μανόλη Αργυράκη ο σημερινός πρόεδρος του ΤΟΕΒ Ινίου κ.Γιάννης Ρολάκης είπε ότι η υπόθεση στην οποία εμπλέκεται πρώην υπάλληλος του Οργανισμού έχει πάει ήδη στον εισαγγελέα και έχει υποβληθεί μήνυση.

"Τώρα οι Ορκωτοί λογιστές θα ελέγξουν όλα τα στοιχεία των τελευταίων ετών και τότε θα είμαστε σε θέση να πούμε περισσότερα" επεσήμανε ο πρόεδρος.

Μάλιστα ανέφερε ότι παρά το έλλειμμα ο ΤΟΕΒ με την χρηστή διαχείριση ανταποκρίνεται σε όλες τις υποχρεώσεις του και είναι ένας βιώσιμος Οργανισμός.

Οι έλεγχοι των ΤΟΕΒ βρέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης που είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης με τους ορκωτούς λογιστές Μανόλη Διαμαντουλάκη και Κώστα Αντωνακάκη.

Στην συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Παύλος Μπαριτάκης η γενική Διευθύντρια εσωτερικής λειτουργίας της Περιφέρειας Κρήτης Μαρία Ραπτάκη και το στέλεχος της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Π.Ε. Ηρακλείου Μαρία Κοροβέζου.

Διαβάστε επίσης: 

Ηράκλειο - κορωνοϊός: Ψάχνουν απαντήσεις για το "ορφανό" μεταλλαγμένο κρούσμα

Ηράκλειο: Δολιοφθορές και... δυναμιτάκια σηκώνουν στο πόδι μια ολόκληρη γειτονιά!