Κρήτη

Ηράκλειο

Νίκος Αντωνακάκης: Το Άγιο Φως delivery δεν γίνεται...

νίκος αντωνακάκης

Είναι δυνατόν τα delivery, τα super market, τα courier να μπορούν να κάνουν παράδοση κατ’ οίκον και για Το Άγιο Φως να μην επιτρέπεται η διανομή του από τους Δήμους την βραδιά της Ανάστασης ;;

Εύλογο το ερώτημα που προκύπτει από αυτή την απόφαση του αρμόδιου υφυπουργού  της πολιτικής προστασίας  η οποία είναι σωστή αλλά για διαφορετικούς λόγους από αυτούς που ο ίδιος προβάλει .

Το Άγιον Φως το παίρνεις στον Ναό από το χέρι του Ιερέα, όταν πρέπει (δεύτε λάβετε φως, εκ του ανεσπέρου φωτός...)...

Delivery δεν γίνεται....

(Το ότι ανάβεις μετά καντηλάκια και φαναράκια αναξιοπαθούντων, που δεν έχουν τη δυνατότητα να πάνε στο Ναό είναι τελείως διαφορετικό)

Θα το παραλάβουμε από τους Ναούς μετά το Πάσχα (άλλωστε πάντα υπάρχει ακοίμητο καντήλι στους Ναούς).

Καλή Ανάσταση!!!

Νίκος Αντωνακάκης

 

Κρήτη

Τη λήψη μέτρων για τα ειδικά μαθήματα των πανελληνίων εξετάσεων ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Χάρης Μαμουλάκης

Την άμεση λήψη μέτρων για την εξέταση των υποψηφίων των πανελληνίων εξετάσεων στα ειδικά μαθήματα, ζητούν με Ερώτηση που κατέθεσαν προς την Υπουργό Παιδείας 32 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από πρωτοβουλία των Νίκου Φίλη, Μερόπης Τζούφη και Παύλου Πολάκη. 

 

«Το ζήτημα μετάβασης των υποψηφίων στα εξεταστικά κέντρα της πρωτεύουσας, ειδικά από περιοχές όπως η Κρήτη, δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση με τις συνθήκες που βιώνουμε» αναφέρει σε δήλωσή του ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ν. Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης τονίζοντας: «Γι’ αυτό και ζητάμε από την Κυβέρνηση να λάβει μέτρα που θα προστατέψουν τους μαθητές, καθώς και να μας ενημερώσει σχετικά με το εάν προτίθεται να συγκροτήσει τοπικά εξεταστικά κέντρα για τα ειδικά μαθήματα, όπως συμβαίνει με τα υπόλοιπα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων».

 

Οι Βουλευτές αναδεικνύουν τις ιδιαίτερες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί από την πανδημία του Covid19, τόσο σε οικονομικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο μετακινήσεων προς τα εξεταστικά κέντρα των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης για την εξέταση των ειδικών μαθημάτων (σχέδιο, ξένες γλώσσες, μουσικά μαθήματα), καθώς και τους κινδύνους που εγκυμονεί η συγκέντρωση μαθητών απ’ όλη τη χώρα στα κέντρα αυτά. Παράλληλα, κάνουν ιδιαίτερη μνεία στις ανοικτές επιστολές Συλλόγων Γονέων από διάφορες περιοχές της Ελλάδας – μεταξύ των οποίων και της Ομοσπονδίας Ενώσεων Συλλόγων Γονέων της Περιφέρειας Κρήτης – οι οποίες τονίζουν την ανάγκη κατά τόπους εξέτασης των ειδικών μαθημάτων.