Κρήτη

Ηράκλειο

Νέο "όχι" από το Δήμο Μαλεβιζίου στην αναβάθμιση του ΑΗΣ Ληνοπεραμάτων

ληνοπεράματα

Για μια ακόμα φορά, το Δημοτικό Συμβούλιο Μαλεβιζίου εξέφρασε την πάγια θέση του να μην επιτρέψει την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του ΑΗΣ Ληνοπεραμάτων όπως επίσης και την τοποθέτηση του σταθμού μετατροπής στη Δαμάστα, όπως προβλέπεται στην Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που έχει κατατεθεί.
 
Ο Δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης στην εισήγησή του, έκανε αναφορά στον αγώνα της Δημοτικής Αρχής που δόθηκε από την πρώτη μέρα με στόχο την απομάκρυνση του ΑΗΣ Ληνοπεραμάτων και των άλλων οχλουσών μονάδων, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Από την πρώτη στιγμή της θητείας μας, από το 2011, αντιμετωπίσαμε το μείζον αυτό θέμα με σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Και καταφέραμε μέσα από την αγαστή συνεργασία μας με όλους τους Δήμους της Κρήτης, να εξασφαλίσουμε το ομόφωνο ψήφισμα της Π.Ε.Δ. Κρήτης για την χωροθέτηση της Κορακιάς ως ενεργειακού κέντρου – που ανήκει στα γεωγραφικά όρια του Μαλεβιζίου – όπως επίσης και με την άριστη συνεργασία μας με την Περιφέρεια Κρήτης, να χαρακτηριστεί η περιοχή των Ληνοπεραμάτων ως τουριστική. Και μάλιστα με τον πλέον επίσημο τρόπο. Υπεύθυνα και νηφάλια, χωρίς λαϊκισμούς και μικροπολιτικές τακτικές, έχουμε προτείνει εγκαίρως τις απαραίτητες λύσεις, οι οποίες και έχουν γίνει αποδεκτές. Ας εφαρμοστούν και ας εισακουστεί η βούληση της κοινωνίας, όχι μόνο του Μαλεβιζίου, αλλά ολόκληρης της Κρήτης».
 
Στη συνέχεια ο Κώστας Τριγώνης έκανε αναλυτική αναφορά σε όλες τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής τα τελευταία χρόνια, με το κλίμα στη συνεδρίαση, την οποία παρακολούθησαν και εκπρόσωποι φορέων από τη Δαμάστα και τη Ροδιά, να είναι πολύ καλό, ενώ και οι εισηγήσεις των παρατάξεων της αντιπολίτευσης κινήθηκαν στο ίδιο πλαίσιο. Στο τέλος της συνεδρίασης, ομόφωνα, το Δημοτικό Συμβούλιο Μαλεβιζίου γνωμοδότησε αρνητικά στην Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που κατατέθηκε.
 
Ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του Αντώνη Βγόντζα
 

 
Νωρίτερα, με την έναρξη της συνεδρίασης, το Δημοτικό Συμβούλιο Μαλεβιζίου τήρησε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του έγκριτου νομικού και συνεργάτη του Δήμου Μαλεβιζίου για το θέμα του ΑΗΣ Ληνοπραμάτων, Αντώνη Βγόντζα. Ο Δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης μάλιστα, αναφέρθηκε στη συνεργασία του Δήμου με τον Αντώνη Βγόντζα και στην πολύτιμη βοήθεια που είχε προσφέρει με τις άκρως ωφέλιμες νομικές συμβουλές που είχε δώσει στο Δήμο Μαλεβιζίου.
 
Ευχές για τον Δημήτρη
 
Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο Μαλεβιζίου έστειλε ευχές για ταχεία ανάρρωση και γρήγορη επάνοδο στα καθήκοντά του, στον Πρόεδρο του Δ.Ο.Κ.Α.Π.ΠΑ.Μ. Δημήτρη Λυδάκη (Καρίκη) ο οποίος νοσηλεύεται στο ΠαΓΝΗ. Ο Αντιπρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Μ. Γιάννη Ντουλάκης διάβασε μήνυμα του Δημήτρη Λυδάκη με το οποίο εξηγούσε και ζητούσε «συγνώμη» για την απουσία του από τη σημαντική αυτή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, υποσχόμενος ότι σύντομα θα είναι ξανά κοντά με τους συναδέλφους.
 
 

Κρήτη

Κρήτη: Από μέσα Μάη θα φτάνουν κρουαζιέρες από γερμανικές εταιρείες

 Costa Luminosa-κρουαζιεροπλοιο

 Οι γερμανικές εταιρίες κρουαζιέρας TUI και Aida σχεδιάζουν να ξεκινήσουν και πάλι τη λειτουργία της μεσογειακής κρουαζιέρας στην Ελλάδα από τα μέσα Μαΐου, όπως ανακοίνωσαν οι ίδιες.

   Η TUI Cruises θα ξεκινήσει τις κρουαζιέρες στα ελληνικά νησιά στις 13 Μαΐου από την Κρήτη, με σταθμούς είτε στη Ρόδο, τον Πειραιά και τα Χανιά, είτε στην Κέρκυρα, το Κατάκολο και τον Πειραιά. Υπάρχουν έξι ανοιχτές ημερομηνίες για τις οποίες μπορούν να γίνουν ήδη κρατήσεις.

   Η Aida Cruises θα αρχίσει να δέχεται κρατήσεις από τις 20 Απριλίου και από τις 23 Μαΐου θα πραγματοποιεί επταήμερες κρουαζιέρες από την Κέρκυρα, με προορισμούς την Κρήτη, τη Ρόδο, το Κατάκολο και τον Πειραιά. Έως τις 22 Οκτωβρίου θα δοθούν συνολικά 22 ημερομηνίες.

   Οι δύο εταιρίες ζητούν προς το παρόν αρνητικό αποτέλεσμα σε μοριακό τεστ για κορονοϊό πριν από την επιβίβαση στα κρουαζιερόπλοια, ενώ θα διενεργούν και τακτικά τεστ κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Κρήτη: "Θύελλα" από τελεσίγραφο της ΕΤΑΔ - Ζητά πίσω την έκταση του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου

Κρήτη - κορωνοϊός: Ακόμη μία "πρωτιά" των Ηρακλειωτών στα πρόστιμα

Κρήτη: Χειροδικίες, μηνύσεις και καταλήψεις για τα self test