Κρήτη

Ηράκλειο

Με επιτυχία οι δράσεις του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Ηρακλείου

Ιστιοπλοϊκός Ομιλος

Αρκετή δράση περιλάμβανε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο για τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Ηρακλείου.  Το Σάββατο 8 Οκτώβρη διοργανώθηκε με επιτυχία ακόμα μια εκδήλωση Ιστιοπλοΐας για ΌΛΟΥΣ του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Ηρακλείου στο Παλιό Ενετικό Λιμάνι του Ηρακλείου!

Με αφορμή το γεγονός ο ΙΟΗ εξέδωσε ανακοίνωση:

Εκατοντάδες Μικροί και μεγάλοι Φίλοι μας επισκέφθηκαν και ΕΚΑΝΑΝ ΔΩΡΕΑΝ ΒΟΛΤΕΣ με τα σκάφη των Σχολών Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θάλασσας που ξεκινάει την επόμενη Βδομάδα αλλά και της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ ΜΑΣ με σκάφη Optimist και Laser και είχαν την πρώτη τους επαφή με τον κόσμο της Ιστιοπλοίας με τον καλυτερο τρόπο....

Η πολύ καλή οργάνωση και ο σχεδιασμός της εκδήλωσης μας κάνει Υπερήφανους και μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε προς τον στόχο που έχουμε βάλει σαν ΔΣ να γυρίσουμε περισσότερο κόσμο στο νερό και να ΠΑΜΕ ΘΑΛΑΣΣΑ!!!! ΠΟΛΛΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε όλους τους εθελοντές συμμετέχοντες και αφιλοκερδώς εργασθέντες για να οργανωθεί και να ολοκληρωθεί με επιτυχία αυτή η ΕΚΔΗΛΩΣΗ -ΘΕΣΜΟΣ ΠΛΕΟΝ για το Ηράκλειο.

Δείτε Φωτογραφίες εδώ : https://photos.google.com/share/AF1QipOR0TIzGK6_2J7aqqDBywwRn5ssZcCWBGtT...

Την Κυριακή με ευνοϊκές συνθήκες και ένα μέτριο και κατά τόπους ασθενές αεράκι ολοκληρώθηκε την Κυριακή 9/10/2016 ο Ιστιοπλοϊκός αγώνας Ανοιχτής Θάλασσας "8άρι". Τα αγωνιζόμενα σκάφη εκκίνησαν ώρα 11.20΄και ξεκίνησαν να τερματίζουν απο τις 16:20΄ περίπου για 2 περίπου ώρες. Στην πρώτη τριάδα βρέθηκαν τα σκάφη: 1. ELENI, με κυβερνήτη τον Γ.Κυπριωτάκη 2. ODYSSEUS, με κυβερνήτη τον Ε.Καμπά 3. NOTOS, με κυβερνήτη τον Ν. Μαρκομανωλάκη Ενώ στον αγώνα ακόμα συμμετείχαν τα σκάφη Calypso και Swell με κυβερνήτες τους Ε.Αγγελάκη και Β.Τσαμπουράκη. Άλλος ενας αγώνας προστέθηκε στο ετήσιο πρωτάθλημα 2016 ανοιχτής θάλασσας του ΙΟΗ, με τα αποτελέσματα να θέλουν να ανατρέψουν τις μέχρι τώρα κυρίαρχες πρώτες θέσεις.

ΑΞΙΖΟΥΝ ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ. ΟΛΟΙ μαζί , παλιοί και νέοι μια παρέα , ευχαριστήθηκαν την δράση και ΕΔΩΣΑΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΓΩΝΑ «Κάντια» στις 13 Νοεμβρίου , δείτε το αγωνιστικό μας ημερολόγιο εδώ : http://www.heryc.gr/offshorerace_calendar2016 Ελάτε και εσείς μαζί μας να ξανά - «Πάμε Θάλασσα» …!!!

Κρήτη

Ηράκλειο

Τσελέντης στο Ράδιο Κρήτη: Παραμορφώνεται το έδαφος στο νησί- Να ελεγχθούν όλα τα κτίρια

κρήτη σεισμός

Για τις ανυψώσεις και καταβυθίσεις 4-5 εκ που έχουν καταγραφεί στο ανάγλυφο της Κρήτης τους τελευταίους μήνες μέσω δορυφόρων και του δίκτυου σεισμογράφων στο Ηράκλειο, αλλά και την αναγκαιότητα επέκτασης του δικτύου στον Δήμο Μινώα Πεδιάδος, μίλησε σήμερα στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Λευτέρη Βαρδάκη, ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Άκης Τσελέντης.

Ο κ Τσελέντης υπογράμμισε τη σπουδαιότητα εγκατάστασης του δικτύου των 6 σεισμογράφων σε συνεργασία με τη δημοτική αρχή Ηρακλείου, ένα πρόγραμμα το οποίο- ωστόσο- φθάνει στη λήξη του με τον ίδιο να ζητά την ανανέωση και επέκτασή του.

Επίσης, μίλησε για το όραμά του- αυτό της ανάπτυξης ενός Ινστιτούτου Τόξου στην Κρήτη, στο πρότυπο της Ιαπωνίας για τη λεπτομερή καταγραφή της σεισμικής δραστηριότητας.

Στο Αρκαλοχώρι

Ο κ Τσελέντης ερωτώμενος για την κατάσταση του δομικού ιστού στο Αρκαλοχώρι μετά την αλληλουχία σεισμικών δονήσεων, είπε ότι θα πρέπει να ελεγχθούν στατικά όλα τα κτίσματα στον ευρύτερο χώρο, χωρίς εξαιρέσεις. Επιπρόσθετα, σημείωσε ότι ακόμη και εάν η σεισμική δραστηριότητα ολοκληρωθεί το επόμενο δίμηνο, τα κτίσματα έχουν “μνήμη” και υφίστανται καταπόνηση με κάθε νέο σεισμό, μικρό ή μεγάλο, προσθετικά.

Όπως είπε, η σεισμική διέγερση με επίκεντρο το Αρκαλοχώρι θα συνεχιστεί και γι αυτό οι κάτοικοι δεν πρέπει να εφησυχάζουν, ακόμη και εάν για ημέρες δεν σημειώνεται κάποιος νέος αισθητός σεισμός. Τόνισε, ωστόσο, ότι η πιθανότητα ενός μεγάλου σεισμικού γεγονότος πλέον είναι αμελητέα.

Εξήγησε τους σεισμούς στην περιοχή από τα σπασίματα που έγιναν σε δύο ρήγματα με την ενέργεια να μεταφέρεται και να διεγείρει γειτονικά ρήγματα. Όπως είπε, από αυτή τη δραστηριότητα, δεν έχουν επηρρεαστεί τα γνωστά ρήγματα σε Γιούχτα, Βασιλειές και Γεράκι.

Πάντως, δεν παρέλειψε να εκφράσει και τη δυσφορία του από τα μηδενικά αποτελέσματα- όπως είπε- της σύσκεψης στο Αρκαλοχώρι, διότι δε ελήφθησαν αποφάσεις σε πρακτικό επίπεδο πολιτικής προστασίας, αλλά και την έκπληξή του για το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν έκανε δεκτό το αίτημα του δημοτικής αρχής Μινώα Πεδιάδος να κηρηχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. 

Επηρεάζονται οι σεισμοί από τους καύσωνες;

Ο κ Τσελέντης ερωτώμενος για τη σύνδεση σεισμών και υψηλών θερμοκρασιών είπε ότι πρόκειται για μια πεποίθηση που έχει σχηματιστεί στον κόσμο εξαιτίας του φονικού σεισμού της Κεφαλονιάς το 1953 εν μέσω καύσωνα, αλλά όπως ξεκαθάρισε, δεν υπάρχει συσχετισμός, παρά μόνο μια πολύ μικρή πιθανότητα να επιταχυνθεί η σεισμική εκδήλωση ενός ήδη ώριμου ρήγματος.

Ακούστε τη συνέντευξη του καθηγητή Τσελέντη στο Ράδιο Κρήτη:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Ηράκλειο: Ζέστη και λιποθυμίες, αλλάζουν το ωράριο των rapid test

Καύσωνας: Το θερμόμετρο ενδέχεται να φτάσει στους 47 βαθμούς Κελσίου!

Καύσωνας: Για ποιους συστήνει παύση εργασιών -Τα μέτρα του υπ. Εργασίας