Κρήτη

Ηράκλειο

Μαμουλάκης: Η Κυβέρνηση της ΝΔ φοβάται την οργή των πολιτών

Χάρης Μαμουλάκης

Με αφορμή το σχέδιο νόμου της Κυβέρνησης της ΝΔ για τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας με τίτλο «Δημόσιες υπαίθριες συναντήσεις» ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ν. Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:

«Αντί για επιστροφή στην κανονικότητα, έχουμε επιστροφή σε χουντικές πρακτικές. Η ΝΔ κατέθεσε στη Βουλή νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις που υπονομεύει δημοκρατικά δικαιώματα και συνδικαλιστικές ελευθερίες. Φοβούνται την οργή του κόσμου που προκαλεί η πολιτική τους και φανερώθηκε πλήρως με τα ελλιπή μέτρα στήριξης τα οποία εφάρμοσαν εν μέσω πανδημίας. Οι μάσκες έχουν πέσει για τα καλά. Το προεκλογικό τους αφήγημα για δήθεν στήριξη της μεσαίας τάξης, απεδείχθη πυροτέχνημα. Είναι γελασμένοι εάν νομίζουν ότι με τέτοιου είδους πρακτικές μπορούν να φιμώσουν τον ελληνικό λαό, ο οποίος βλέπει καθημερινά να καταστρατηγούνται τα εργασιακά του δικαιώματα και να οδηγείται στην ανεργία, τη φτώχεια και την εξαθλίωση.  Η κοινωνία θα μας έχει στο πλευρό της σε όλους τους δίκαιους αγώνες. Και η κυβέρνηση θα μας βρει απέναντι της σε κάθε ωμή προσπάθεια καταστρατήγησης συνταγματικών δικαιωμάτων και ατομικές ελευθερίες».

Κρήτη

Ηράκλειο

Δυσοσμία από λύματα σε γειτονιά του Ηρακλείου - Έκκληση στη ΔΕΥΑΗ

λυματα

Με την ανυπόφορη οσμή των λυμάτων που έχουν κατακλύσει τη γειτονιά τους ζουν τις τελευταίες ώρες οι κάτοικοι των οδών Ηρακλή και Κολοκοτρώνη, στην περιοχή Κορώνι Μαγαρά.

Σύμφωνα με καταγγελίες που έγιναν στο Ράδιο Κρήτη και στο ekriti.gr, η ΔΕΥΑΗ δεν ανταποκρίνεται στις τηλεφωνικές κλήσεις των πολιτών οι οποίοι προσπαθούν να ενημερώσουν την δημοτική επιχείρηση για το πρόβλημα, ώστε συνεργείο να μεταβεί στο σημείο και να αποκαταστήσει το πρόβλημα.

"Είναι αφόρητη η κατάσταση, δεν απαντούν δυστυχώς στα αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα που κάνουμε στη ΔΕΥΑΗ, με συνέπεια να μην μπορούμε να βγούμε από τα σπίτια μας, ή να ανοίξουμε το παράθυρό μας. Κάνουμε έκκληση στην δημοτική επιχείρηση να στείλει τεχνικούς στην γειτονιά μας", ανέφεραν χαρακτηριστικά οι δημότες.

(Φωτογραφία αρχείου)