Κρήτη

Ηράκλειο

Μαλεβίζι: 895.000€ για ακόμη τρία σχολεία στο ΕΣΠΑ

Αρναουτάκης Μποκέας

«Είναι στοίχημά μας και το παλεύουμε από την πρώτη μέρα! Ο εκσυγχρονισμός και η αναβάθμιση των σχολικών μας κτιρίων. Τα περισσότερα έχουν μείνει δεκαετίες πίσω.

Εξασφαλίσαμε ξανά από το ΕΣΠΑ πόρους για την ενεργειακή αναβάθμιση τριών ακόμη σχολείων μας. 895.000,00 ευρώ  για το Γυμνάσιο Γαζίου, το 2ο Δημοτικό Αγίας Μαρίνας και το 2ο και 3ο Δημοτικό Γαζίου. Ευχαριστώ θερμά τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη για τη συνεχή του στήριξη στο Μαλεβίζι! Μέσα σε μόλις εννιά μήνες ωριμάσαμε άρτιες μελέτες και εξασφαλίσαμε σχεδόν 2.000.000,00 ευρώ από το ΕΣΠΑ για  επτά σχολεία μας.

Τα έχουμε ανάγκη και τα τρέχουμε! Συγχαρητήρια σε εκείνους που το έκαναν πραγματικότητα. Τον Αντιδήμαρχο Γιώργο Πετούση, την Αντιγόνη Καμπάνη, τη Μαρία Γρηγοράκη και την Πόπη Δασκαλάκη. Η μεγαλύτερη επένδυσή μας είναι τα παιδιά μας».

Τα παραπάνω δήλωσε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας έπειτα από τις  αποφάσεις που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης για ένταξη της ενεργειακής αναβάθμισης τριών ακόμη σχολείων του Μαλεβιζίου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτη 2014-2020 (ΕΣΠΑ). Πρόκειται για το Γυμνάσιο Γαζίου, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Μαρίνας και το 2ο και 3ο Δημοτικό Σχολείο Γαζίου. Το προηγούμενο διάστημα ο Δήμος Μαλεβιζίου είχε υποβάλει άρτιες προτάσεις με ώριμες μελέτες σε σχετική ανταγωνιστική πρόσκληση του ΕΣΠΑ. Έπειτα από την θετική αξιολόγηση των προτάσεων, σήμερα ο Δήμος Μαλεβιζίου έλαβε και επίσημα το πράσινο φως για τη χρηματοδότησή του.

Σύμφωνα με τα τεχνικά δελτία που υποβλήθηκαν ο προϋπολογισμός των έργων ενεργειακής αναβάθμισης στα νέα σχολεία έχει ως εξής:

·         380.000,00€ για το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Μαρίνας

·         368.000,00€ για το Γυμνάσιο Γαζίου

·         147.000,00€ για το 2ο και 3ο Δημοτικό Σχολείο Γαζίου

 

Τι περιλαμβάνουν οι εργασίες

Στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Μαρίνας προβλέπονται παρεμβάσεις στα τρία υφιστάμενα κτίρια που στεγάζεται το συγκρότημα του σχολείου. Προβλέπονται οικοδομικές Εργασίες (καθαιρέσεις, επιχρίσματα, επικεραμώσεις, μονώσεις, θερμοπροσόψεις, αντικατάσταση υφιστάμενων θυρών και παραθύρων), ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες (εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων) και εργασίες φωτισμού. Το συγκρότημα του σχολείου θα αναβαθμιστεί από ενεργειακή κατηγορία Ε σε ενεργειακή κατηγορία Α.

Στο Γυμνάσιο Γαζίου προβλέπονται παρεμβάσεις προκειμένου να αναβαθμιστεί από ενεργειακή κατηγορία Δ σε κατηγορία Β+. Προβλέπονται οικοδομικές εργασίες (καθαιρέσεις, επιχρίσματα, μονώσεις στο κέλυφος –θερμοπρόσοψη- και  νέα κουφώματα) καθώς και ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις (φωτισμός με νέα τεχνολογία, θέρμανση, κλιματισμός - ψύξη), αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (φωτοβολταϊκό σύστημα) και εγκατάσταση συστήματος ενεργειακής διαχείρισης κτιρίου (BEMS).

Στο 2ο και 3ο Δημοτικό Σχολείο Γαζίου προβλέπονται παρεμβάσεις στο κτίριο, το οποίο βρίσκεται στο Πολυδροσο, προκειμένου να αναβαθμιστεί ενεργειακά από κατηγορία Ε σε κατηγορία Α+. Θα είναι ένα "κτίριο με σχεδόν μηδενική κατανάλωση ενέργειας". Οι εργασίες αφορούν στις εγκαταστάσεις (φωτισμός, θέρμανση) καθώς και στην αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (φωτοβολταϊκό σύστημα). 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ: Πιέζουν να εξισωθεί διατροφικά το κρητικό ελαιόλαδο με τα αναψυκτικά!

Κρήτη: Τραγικός θάνατος για νεαρό άνδρα στο λιόφυτο

Υπεγράφη νέα Εθνική Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας ξενοδοχοϋπαλλήλων

Κρήτη

Ηράκλειο

Βενιζέλειο - κορωνοϊός: "Από ασθενή η διασπορά στην Αιματολογική Κλινική"

Βενιζέλειο Νοσοκομείο

Ανακοίνωση εξέδωσε η διοίκηση του Βενιζελείου Νοσοκομείου, με αφορμή την αναστολή λειτουργίας της Αιματολογικής Κλινικής, λόγω 7 συνολικά κρουσμάτων κορωνοϊού, σε ασθενείς και νοσηλευτές. 

Αναφέρεται ότι σύμφωνα με την ιχνηλάτηση, η μετάδοση του ιού έγινε από ασθενή σε νοσηλευτή, διαβεβαιώνοντας ότι λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Παράλληλα η διοίκηση, αναφορικά με το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού των εργαζομένων, για το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού των εργαζομένων, αναφέρει ότι  το ποσοστό των εμβολιασθέντων είναι αντίστοιχο με το μέσο όρο της χώρας.

Η ανακοίνωση του Βενιζελείου:

"Σε συνέχεια δημοσιευμάτων αναφορικά με τα κρούσματα κορωνοϊού στην Αιματολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου "Βενιζέλειο-Πανάνειο", η Διοίκηση του νοσοκομείου ενημερώνει τους πολίτες για τα ακόλουθα:

Από την ιχνηλάτηση που πραγματοποιήθηκε στην Αιματολογική Κλινική, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, προκύπτει ότι η μετάδοση της λοίμωξης έγινε από ασθενή προς το νοσηλευτικό προσωπικό της κλινικής κατά τη διάρκεια παροχής νοσηλευτικής φροντίδας με αυξημένο κίνδυνο έκθεσης του προσωπικού και παρά το γεγονός ότι ελήφθησαν όλα τα μέτρα προστασίας. 

Γενικά, μέχρι στιγμής, δεν έχει επιβεβαιωθεί κανένα περιστατικό μετάδοσης της λοίμωξης από προσωπικό του νοσοκομείου μας σε ασθενή και ευελπιστούμε ότι δε θα υπάρξει ούτε στο μέλλον καθώς λαμβάνονται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα πρόληψης και προστασίας.

Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Αιματολογικής Κλινικής του νοσοκομείου μας προσφέρει με αυταπάρνηση και υψηλό αίσθημα ευθύνης τις εξειδικευμένες υπηρεσίες του σε όλους τους ασθενείς και λαμβάνει απαρέγκλιτα όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την προστασία των ασθενών και την παροχή ασφαλούς ιατρικής και νοσηλευτικής φροντίδας.

Ο εμβολιασμός του προσωπικού του νοσοκομείου μας συνεχίζεται κανονικά, ανάλογα και με τη διαθεσιμότητα των εμβολίων και το ποσοστό των εμβολιασθέντων είναι αντίστοιχο με το μέσο όρο της χώρας. Παράλληλα, συνεχίζονται οι δράσεις για τη σωστή ενημέρωση και εκπαίδευση του
προσωπικού μας με στόχο την αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Tracing app: Η εφαρμογή για κινητά που θα ιχνηλατεί τον κορωνοϊό έρχεται και στην Ελλάδα

Δραματικές οι ελλείψεις σε αίμα - Το παράδειγμα της Κρήτης που αντέχει!

Κρήτη - κορωνοϊός: Ζητούν 60 εκατ. ευρώ για τη στήριξη πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων