Κρήτη

Ηράκλειο

Λαμπρινός: Σύντομα η παραχώρηση της χερσαίας ζώνης στον Δήμο Ηρακλείου

παραλιακη

Την εκτίμηση ότι σε πέντε εβδομάδες θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου η χερσαία ζώνη να παραχωρηθεί στον Δήμο Ηρακλείου, έκανε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ράδιο Κρήτη, ο Δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός.

Ο Δήμαρχος που σήμερα είχε συνάντηση για το θέμα με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη, δήλωσε ότι η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και συμπλήρωσε πως ουσιαστικά η παραχώρηση έχει "κλειδώσει" και απομένει μία ακόμα συνάντηση του Δημάρχου, αυτή τη φορά με τον Υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα η οποία προγραμματίζεται για την ερχόμενη Δευτέρα.

Ο Δήμαρχος και η διοίκηση του ΟΛΗ εξήγησαν στον Υπουργό ότι οι δυο πλευρές έχουν προέλθει σε συμφωνία από το 2018, ωστόσο το θέμα έχει καθυστερήσει, κυρίως για γραφειοκρατικούς λόγους. 
Ο κ. Πλακιωτάκης από την πλευρά του τόνισε ότι και η κυβέρνηση συμφωνεί με την παραχώρηση της χερσαίας ζώνης και έχει την πολιτική βούληση να κλείσει θετικά το ζήτημα, το συντομότερο δυνατόν. 

 

Στιγμιότυπο από τη συνάντηση στην Αθήνα
Στιγμιότυπο από τη συνάντηση στην Αθήνα

Στη συνάντηση με τον Γιάννη Πλακιωτάκη, συμμετείχε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου Μηνάς Παπαδάκης, ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης καθώς και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μάξιμος Σενετάκης. 

Κρήτη

Ηράκλειο

Δήμος Ηρακλείου: Μέτρα για την αντιμετώπιση του καύσωνα

Καύσωνας

Μέτρα για την αντιμετώπιση του καύσωνα που θα πλήξει και την Κρήτη λαμβάνειο ο Δήμος Ηρακλείου.

Το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηρακλείου, σύμφωνα και με το Έκτακτο Δελτίο της Ε.Μ.Υ., επισημαίνει ότι θα επικρατήσουν ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες και υπάρχει αυξημένος κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Έτσι έχουν τεθεί σε κατάσταση ετοιμότητας τόσο το προσωπικό όσο και ο μηχανολογικός εξοπλισμός των αρμοδίων υπηρεσιών από την Παρασκευή 30 Ιουλίου μέχρι και την Κυριακή 1 Αυγούστου 2021, για συνδρομή και βοήθεια σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων καλούνται να ενημερώσουν του κατοίκους, και να θέσουν σε ετοιμότητα το δίκτυο εθελοντών της περιοχής τους.

Ανοιχτή κλιματιζόμενη αίθουσα

Για την προστασία των ευάλωτων ομάδων πληθυσμού από τις υψηλές θερμοκρασίες, η κλιματιζόμενη αίθουσα σεμιναρίων στο ισόγειο του Πολιτιστικού και Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου θα είναι ανοιχτή από την Παρασκευή 30 Ιουλίου και θα παραμείνει ως την Κυριακή 1 Αυγούστου.

Ώρες λειτουργίας: 09:00 - 21:00

Στον χώρο είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας.

Παράλληλα το μεσημέρι της Παρασκευής, το προσωπικό της Αντιδημαρχίας Κοινωνικών Υπηρεσιών πρόκειται να προχωρήσει και πάλι στην διανομή καπέλων και παγωμένου νερού σε ισοθερμικές θήκες στα άτομα που διαβιούν σε επισφαλή καταλύματα και σε ακατάλληλες συνθήκες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παυλάκης στο Ράδιο Κρήτη: Απάντησε σε δεκάδες ερωτήσεις ακροατών για τα εμβόλια

Ηράκλειο: Τράβηξε μαχαίρι, μετά το τροχαίο

Ηράκλειο: Μετά τον καυγά έπεσε πάνω στη τζαμαρία