Κρήτη

Ηράκλειο

Λαμπρινός: Σύντομα η παραχώρηση της χερσαίας ζώνης στον Δήμο Ηρακλείου

παραλιακη

Την εκτίμηση ότι σε πέντε εβδομάδες θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου η χερσαία ζώνη να παραχωρηθεί στον Δήμο Ηρακλείου, έκανε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ράδιο Κρήτη, ο Δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός.

Ο Δήμαρχος που σήμερα είχε συνάντηση για το θέμα με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη, δήλωσε ότι η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και συμπλήρωσε πως ουσιαστικά η παραχώρηση έχει "κλειδώσει" και απομένει μία ακόμα συνάντηση του Δημάρχου, αυτή τη φορά με τον Υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα η οποία προγραμματίζεται για την ερχόμενη Δευτέρα.

Ο Δήμαρχος και η διοίκηση του ΟΛΗ εξήγησαν στον Υπουργό ότι οι δυο πλευρές έχουν προέλθει σε συμφωνία από το 2018, ωστόσο το θέμα έχει καθυστερήσει, κυρίως για γραφειοκρατικούς λόγους. 
Ο κ. Πλακιωτάκης από την πλευρά του τόνισε ότι και η κυβέρνηση συμφωνεί με την παραχώρηση της χερσαίας ζώνης και έχει την πολιτική βούληση να κλείσει θετικά το ζήτημα, το συντομότερο δυνατόν. 

 

Στιγμιότυπο από τη συνάντηση στην Αθήνα
Στιγμιότυπο από τη συνάντηση στην Αθήνα

Στη συνάντηση με τον Γιάννη Πλακιωτάκη, συμμετείχε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου Μηνάς Παπαδάκης, ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης καθώς και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μάξιμος Σενετάκης. 

Κρήτη

Λασίθι

Τι ζήτησε ο δήμαρχος Ιεράπετρας από τον υπουργό τουρισμού

Θεοδόσιος Καλαντζάκης, Χάρης Θεοχάρης

Στο επιμελητήριο Λασιθίου παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης όπου συμμετείχε στη συνάντηση με τον Υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη μαζί με φορείς και εκπροσώπους από το χώρο του τουριστικού κλάδου.

Ο κ. Καλαντζάκης απευθυνόμενος στον Υπουργό του εξέθεσε όλες τις πάγιες ανάγκες του Δήμου Ιεράπετρας για την περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού αλλά και τα προβλήματα που επέφερε στον τουριστικό κλάδο η πανδημία του κορωνοϊού, ζητώντας άμεσες λύσεις.

Επιπλέον, ο Δήμαρχος παρότρυνε τον Υπουργό να επισκεφθεί σύντομα και την Ιεράπετρα καθώς ο τουρισμός στην περιοχή είναι ραγδαία αναπτυσσόμενος.

Ο κ. Καλαντζάκης επεσήμανε ότι τα τελευταία χρόνια στον Δήμο Ιεράπετρας έχουν υλοποιηθεί σημαντικά έργα για την ανάπτυξη του τουρισμού ενώ παράλληλα με ιδιωτική πρωτοβουλία κατασκευάζονται μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες καθιστώντας τον τουρισμό ένα νευραλγικό τομέα οικονομικής ανάπτυξης του τόπου. 

Όπως τόνισε: «H Ιεράπετρα αποτελεί τουριστικό προορισμό για χιλιάδες επισκέπτες από όλον τον κόσμο.

Η πανδημία επέφερε ένα καίριο πλήγμα το οποίο όμως με τις δέουσες κρατικές αποφάσεις πρέπει να είναι πλήρως αναστρέψιμο ώστε να καταστεί εφικτή δυναμική επανεκκίνηση του ξενοδοχειακού κλάδου.

Επιπλέον, ζητάμε από την Κυβέρνηση να χρηματοδοτήσει μεγάλα έργα υποδομών προκειμένου να στηρίξει την προσπάθεια του Δήμου και να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο το προσφερόμενο τουριστικό προϊόν.»

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας παρέδωσε στον Υπουργό υπόμνημα με τις τρέχουσες αλλά και τις χρόνιες ανάγκες του τουριστικού κλάδου στον Δήμο Ιεράπετρας εστιάζοντας μεταξύ άλλων στην οικονομική στήριξη των τουριστικών επιχειρήσεων και των εργαζόμενων του τουρισμού, στη βελτίωση του οδικού δικτύου, στην ενίσχυση των κινήτρων για εσωτερικό τουρισμό, στη δημιουργία θέσεων απασχόλησης για τους μη απασχολούμενους του τουριστικού κλάδου και φυσικά στην υγειονομική θωράκιση του Δήμου.