Κρήτη

Ηράκλειο

Κρήτη: Πότε θα γίνουν όλες οι πληρωμές των αγροτών

επιδοτήσεις αγροτικές.jpg

 Ακόμη και αύριο ίσως γίνει η πληρωμή του υπόλοιπου της Ενιαίας Ενίσχυσης και του «πρασινίσματος» των δικαιούχων αγροτών, καθώς η διαδικασία εξελίσσεται με τον ταχύτερο δυνατό τρόπο από την πλευρά των Υπηρεσιών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Κάτι που επισημαίνει και το μέλος της ΟΑΣΝΗ Μιχάλης Καμπιτάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ekriti.gr λοιπόν, η συγκεκριμένη πληρωμή πιθανόν να γίνει αύριο Παρασκευή, με καταληκτική ημερομηνία την ερχόμενη Τρίτη 18 Δεκέμβρη, αν και η τελική χρονική προθεσμία που έχει δοθεί από τον Υπουργό Σταύρο Αραχωβίτη είναι η 19η Δεκεμβρίου.

Βασική προϋπόθεση είναι να ολοκληρωθούν οι διασταυρωτικοί έλεγχοι, που γίνονται πάντως με ταχύτατο ρυθμό. Ενώ σημειώνεται ότι πρώτοι θα δουν χρήματα οι αγρότες που έχουν λογαριασμό στην Πειραιώς και έπειτα όλοι οι υπόλοιποι.

Αύριο εξάλλου θα γίνει η πληρωμή του υπόλοιπου 10% των αποζημιώσεων του 2017 από τον ΕΛΓΑ με τον αριθμό των δικαιούχων να ξεπερνά τις 60.000 και το ποσό να φτάνει τα 17 εκ. ευρώ. Επίσης θα καταβληθεί και το Εθνικό Απόθεμα, με το ποσό να προσδιορίζεται στα 10 με 11 εκ. ευρώ, αν και υπάρχουν σενάρια για ακόμη μεγαλύτερο ποσό.
Παράλληλα, μέχρι τα Χριστούγεννα θα πληρωθούν ακόμη 4,5 εκατ. ευρώ, με τα 3 εκατ. ευρώ να αφορούν πληρωμές για ζημιές σε φυτικό κεφάλαιο και 1,5 εκατ. ευρώ σε ζωικό κεφάλαιο.

Από τον ΟΠΕΚΕΠΕ επίσης ως την άλλη Παρασκευή θα έχει καταβληθεί η εξισωτική αποζημίωση (χωρίς να έχει διευκρινιστεί πόσο θα είναι αυτό το ποσοστό. Συνήθως δίδεται το 70%), αλλά και το πακέτο μέσω του Προγράμματος Deminimis για τους χιλιάδες κτηνοτρόφους.  
Συμφωνα με πληροφορίες του ekriti.gr οι πληρωμές θα έχουν ολοκληρωθεί ως τις 21 Δεκέμβρη, κάτι που σημαίνει ότι οι αγρότες θα μπορέσουν να κάνουν καλές γιορτές, έχοντας λάβει μια σημαντική οικονομική ενίσχυση.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, σε καλό δρόμο βρίσκονται και οι αποζημιώσεις για τις καταστροφές στις καλλιέργειες του 2018. Ο τοπικός ΕΛΓΑ έχει σχεδόν ολοκληρώσει όλα τα πορίσματα και αν όλα πανε καλά και φυσικά αν υπαρχουν τα κονδύλια, οι πληρωμές θα γίνουν μέσα στο πρώτο δίμηνο του 2019.

Ανδρέας Κριτσωτάκης
 

Κρήτη

Κρήτη: Αυτό είναι το πρόγραμμα των Ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδας

Μεγάλη Εβδομάδα

Διαφορετικός θα είναι και φέτος ο εορτασμός του Πάσχα εξαιτίας της πανδημίας. Οι Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας θα τελεστούν νωρίτερα, όπως και το "Χριστός Ανέστη", ενώ αυστηρά θα είναι τα μέτρα προστασίας.

Η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης, μετά από ομόφωνη απόφασή Της, ανακοινώνει ότι στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης και στις Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας Κρήτης, για τις βραδινές Ακολουθίες της Μ. Εβδομάδος, θα τηρηθεί το παρακάτω ωρολόγιο Πρόγραμμα:

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ - Ακολουθία του Νυμφίου: ώρα έναρξης 19.00’

Μ. ΔΕΥΤΕΡΑ - Ακολουθία του Νυμφίου: ώρα έναρξης 19.00’

Μ.ΤΡΙΤΗ - Ακολουθία του Νυμφίου: ώρα έναρξης 19.00’

Μ. ΤΕΤΑΡΤΗ - Ακολουθία του Νιπτήρος: ώρα έναρξης 19.00’

Μ. ΠΕΜΠΤΗ - Ακολουθία των Θείων Παθών: ώρα έναρξης 18.30’

Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ - Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου - περιφορά του Επιταφίου γύρω από τους Ιερούς Ναούς: ώρα έναρξης 18.30’

Μ. ΣΑΒΒΑΤΟ - Κωδωνοκρουσία σε όλους τους Ι. Ναούς στίς 20.30’ καί στη συνέχεια η Ακολουθία της Παννυχίδος, η Τελετή της Αναστάσεως, ο Αναστάσιμος Όρθρος και η Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία.

H Eκκλησία της Κρήτης προσκαλεί τον λαό του Θεού να συμμετάσχει στις Ιερές Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδος, αλλά και στο μεγάλο γεγονός της Αναστάσεως του Κυρίου μας, όπου ο ουράνιος πνευματικός κόσμος συναγάλλεται και συνευφραίνεται με τον επίγειο και ορατό κόσμο μας.

Η Εκκλησία της Κρήτης, για άλλη μια φορά, προτρέπει τους πιστούς να τηρούν τα μέτρα που θεσπίζει η Ελληνική Πολιτεία, με υπευθυνότητα για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού, κατά τη συμμετοχή τους στις Ι. Ακολουθίες της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Ισόβια στον 30χρονο Μανώλη Καλομοίρη για το φονικό στα Ανώγεια

"Όχι" από την ΕΤΑΔ για παραχώρηση δημόσιων κτιρίων στον Δήμο Ηρακλείου

Ηράκλειο - κορωνοπάρτι: Ξεσάλωσαν μέσα στο Πανεπιστήμιο