Κρήτη

Ηράκλειο

Κρήτη: Ανθρωπιά από γονείς στα γενέθλια των παιδιών τους

ανθρωπιά

Μεγαλείο ανθρωπιάς από γονείς στην Κρήτη που πριν από λίγες στα γενέθλια των παιδιών τους, αντί για δώρα από τους καλεσμένους ζήτησαν τρόφιμα μακράς διάρκειας προκειμένου αυτά να δοθούν στην "Κίτρινη Αποστολή" και από εκεί σε οικογένειες που τα έχουν ανάγκη. Την κίνηση σχολίασε στο facebook ο Δημήτρης Αποστολάκης, υπεύθυνος της ομάδας "Κίτρινη Αποστολή».

Συγκεκριμένα έγραψε:

Τα γενέθλια του Νικόλα και του Κυριάκου που έγιναν μαζί πριν μερικές ημέρες στάθηκε μια υπέροχη αφορμή από τους γονείς τους να ζητήσουν απο τους καλεσμένους, αντί για δώρα να κρατάνε τρόφιμα μακράς διαρκείας για την Κίτρινη Αποστολή!! Ενα μεγάλο μπράβο στους γονείς τους, που όταν αυτά τα παιδιά μεγαλώσουν και μάθουν τι πράγματα έχουν κάνει, σίγουρα θα είναι περήφανα!

τρόφιμα

τρόφιμα, by gpapadakis

ΥΓ: Οι γονείς είναι οι άνθρωποι που το καλοκαίρι βάφτισαν το παιδί τους και μάζεψαν πάρα πολλά τρόφιμα, αντί για δώρα και χαρίσματα!

Κρήτη

Νοσοκομεία Κρήτης: Έφτασαν τους 100 οι ασθενείς με κορωνοϊό

Ασθενείς - κορωνοϊός

Το φράγμα των 100 άγγιξε ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται με κορωνοϊό στα νοσοκομεία της Κρήτης.

Ένας αριθμός που δίνει και το στίγμα της κατάστασης που επικρατεί στο νησί αναφορικά με την πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας. Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη (2/3) νοσηλεύονταν 94 ασθενείς στα νοσοκομεία.

Από τους 100 ασθενείς, οι 16 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στις ΜΕθ ενώ οι υπόλοιποι 84 στις κλινικές κόβιντ.

Το μεγαλύτερο "βάρος" σηκώνουν τα δύο νοσοκομεία του Ηρακλείου καθώς στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο σήμερα, νοσηλεύονται 36 ασθενείς εκ των οι 30 στην κλινική κόβιντ και οι έξι στη ΜΕΘ.

Ακολουθεί το ΠΑΓΝΗ όπου νοσηλεύονται 33 ασθενείς. Από αυτούς, οι 28 είναι στην κλινική κόβιντ και οι άλλοι πέντε, δίνουν μάχη στην Εντατική.

Τρίτο κατά σειρά νοσοκομείο με τους περισσότερους ασθενείς είναι εκείνο των Χανίων όπου σήμερα νοσηλεύονται 14 ασθενείς με τους 4 να βρίσκονται διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ.

Στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου νοσηλεύονται 13 ασθενείς, όλοι στην κλινική κόβιντ ενώ στον Άγιο Νικόλαο, ένας ασθενής νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ και δύο στην κλινική κόβιντ.

Στο νοσοκομείο της Ιεράπετρας νοσηλεύεται ένας ασθενής στην κλινική κόβιντ ενώ "καθαρά" από κορωνοϊό παραμένουν τα νοσοκομεία Σητείας και Νεάπολης.

 

 

Διαβάστε επίσης:

Ενετικά Τείχη Ηρακλείου: Πράσινο από το Μηχανολογικό έως τη Βίγλα

Κρήτη - κορωνοϊός: Νέα κρούσματα σε ορεινή περιοχή

Κρήτη - κορωνοϊός: Αύξηση 337% στο ιικό φορτίο σε νομό του νησιού!