Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Τι απαντά ο Αντιδήμαρχος στον Βουλευτή για τα αδέσποτα

ΑΔΕΣΠΟΤΑ

Ερώτηση στους Υπουργούς Εσωτερικών, Υγείας και Αγροτικής ανάπτυξης Σκουρλέτη, Ξανθό και Αποστόλου κατέθεσε ο Βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης ζητώντας λύση με το θέμα των αδέσποτων σκυλιών, ένα θέμα το οποίο ανέδειξε το ekriti.gr πριν από λίγες ημέρες καθώς και ενίσχυση του Δήμου Ηρακλείου, που όπως αναφέρει ο κ. Αυγενάκης  δεν διαθέτει τα μέσα και τα χρήματα για την αντιμετώπισή του.

Υπενθυμίζεται ότι όπως είχε γράψει το ekriti.gr ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνει στην πόλη του Ηρακλείου το φαινόμενο της εγκατάλειψης ζώων από δήθεν ζωόφιλους που αφήνουν στο έλεος του Θεού τα κατοικίδιιά τους. Κι ενώ στην πόλη ο αριθμός των αδέσποτων εκτιμάται ότι είναι 2.500, εντούτοις δεν είναι λίγοι εκείνοι που αποφασίζουν  να τα αφήσουν στο δρόμο, διογκώνοντας έτσι μία ήδη επιβαρυμένη κατάσταση.

Χαρακτηριστικές είναι οι καταγγελίες αναγνωστών του ekriti.gr από την περιοχή του Καρτερού αλλά και από την περιοχή του Αγίου Ιωάννη Κνωσού.

Με ερώτηση του ο κ. Αυγενάκης  προς τους αρμόδιους Υπουργούς ζητά να ενημερωθεί για το αν θα δοθεί άμεσα λύση στο επικίνδυνο φαινόμενο της ύπαρξης αδέσποτων σκύλων του Ηρακλείου ποιος ο προγραμματισμός για την πρόληψη και τη διαχείριση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων αλλά και το πώς σκοπεύει να ενισχύσει τον Δήμο Ηρακλείου, ο οποίος όπως επισημαίνει ο κ. Αυγενάκης αδυνατεί να διαχειριστεί το ζήτημα των αδέσποτων ζώων στην πόλη.

Μάλιστα το θέμα  των αδέσποτων ζώων έχει προκαλέσει διαμάχη ανάμεσα στον κ. Αυγενάκη και στον αντιδήμαρχο Πέτρο Ινιωτάκη με τον πρώτο να κατηγορεί τον αντιδήμαρχο ότι  παρά το ότι είχε δεσμευτεί με δηλώσεις του στο Ράδιο Κρήτη τον περασμένο Φεβρουάριο  ότι άμεσα πρόκειται να ξεκινήσει η περισυλλογή των αδέσποτων της πόλης, δεν έχει ληφθεί κάποιο ουσιαστικό μέτρο για την αντιμετώπιση της εξαιρετικά σοβαρής ανεξέλεγκτης κατάστασης με τα αδέσποτα σκυλιά στο Ηράκλειο.

Στο μεταξύ με δηλώσεις του σήμερα στο Ράδιο Κρήτη ο κ. Ινιωτάκης απαντώντας στα όσα αναφέρει ο κ. Αυγενάκης, επεσήμανε ότι, ο δήμος Ηρακλείου σε συνεργασία με εθελοντικές  οργανώσεις βρίσκουν λύσεις στο πλαίσιο που ορίζει ο νόμος για την προστασία των ζώων μέσα από τη λογική προστατεύουμε, αγαπάμε τα ζώα και συνυπάρχουμε μαζί τους.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «οι πόρτες του δήμου Ηρακλείου και του αρμόδιου Αντιδημάρχου είναι πάντα ανοικτές σε κάθε δημότη που ενδιαφέρεται για την ουσιαστική αντιμετώπιση του προβλήματος

''Τα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών δεν προσωποποιούνται. Όποιος θέλει να τα προσωποποιήσει έχει άλλες σκέψεις στο μυαλό του» συμπληρώνει ο κ. Ινιωτάκης.

Κρήτη

Δήμος Μαλεβιζίου: Επιθεώρηση εργασιών στο γήπεδο του Φόδελε

Γηπεδο Φοδελε

Την επίσπευση των εργασιών για την ολοκλήρωση του γηπέδου ποδοσφαίρου στο Φόδελε, εντός του χρονοδιαγράμματος που προβλέπεται από τη σύμβαση, ζήτησε από τον ανάδοχο του έργου ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας. Συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργο Πετούση και τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Γρηγόρη Φασουλάκη ο κ Μποκέας βρέθηκε στο υπό κατασκευή γήπεδο και ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών από τον πρόεδρο του συμβουλίου της Κοινότητας Φόδελε Χαράλαμπο Παντερή και τον ανάδοχο του έργου.

Υπενθυμίζεται πως με βάση τη σύμβαση προβλέπεται η δημιουργία ενός γηπέδου ποδοσφαίρου με συνθετικό χλοοτάπητα, χώρου προθέρμανσης, καθώς και ενός ισόγειου μεταλλικού κτιρίου 175 τετραγωνικών. Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 915.000 ευρώ.

Αυτό που ζήτησε ο κ. Μενέλαος Μποκέας από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών και τον Πρόεδρο του συμβουλίου της Κοινότητας Φόδελε, είναι να εξεταστεί η δυνατότητα, στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου να κατασκευαστεί και ένα γήπεδο μπάσκετ. «Θέλουμε να δημιουργήσουμε έναν πολυχώρο αθλητισμού στο Φόδελε. Έναν πόλο έλξης για τα παιδιά και τους νέους της περιοχής. Έχουμε σχεδιάσει ένα μοντέλο ισόρροπης αθλητικής ανάπτυξης στο δήμο Μαλεβιζίου και βήμα βήμα δημιουργούμε τις απαραίτητες υποδομές και αναβαθμίζουμε υφιστάμενες, για την υποστήριξη αυτού του σχεδιασμού.» δήλωσε ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας.

ειδησεις σημερα

Ηράκλειο: Κινητοποίηση για την υποχρεωτική στείρωση των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς (φώτο)

Κορωνοϊός - Κρήτη: Νέα θρόμβωση παρουσίασε ο 35χρονος που εμβολιάστηκε με Astrazeneca

Χανιά: Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για την επέτειο των 80 χρόνων από την Μάχη της Κρήτης