Κρήτη

Ηράκλειο

Κέντρο Ηρακλείου: Συνεχίζονται τα έργα παρά τις αντιδράσεις

έργα ανάπλασης στο κέντρο του Ηρακλείου

Χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η ειδική και με στιγμές έντασης, συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ηρακλείου, μέσω τηλεδιάσκεψης, με επίκεντρο το “φλέγον” θέμα των εργασιών ανάπλασης στο κέντρο της πόλης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάρθηκε η απόφαση να συγκροτηθεί μία επιτροπή που θα ελέγχει το έργο.

Αρμόδια πάντως για το θέμα της αναστολής ή όχι των έργων είναι η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, όπως ειπώθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Όπως και να'χει, τα έργα θα συνεχιστούν κανονικά παρά τις αντιδράσεις των εμπόρων και όποια εξέλιξη γύρω από το θέμα, θα έρθει στο μέλλον...

Κατά τη διάρκεια της έκτακτης και πολύωρης συνεδρίασης- ξεκίνησε στις 6 το απόγευμα και έληξε λίγο μετά τις 9 και μισή το βράδυ, - έλαβαν τον λόγο, εκτός από τον δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο Τεχνικών έργων, οι επικεφαλής των παρατάξεων, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου Μανώλης Κουμαντάκης αλλά και εκπρόσωποι τον καταστηματαρχών όπως και ο ανάδοχος του έργου. 

Υπενθυμίζεται ότι, παρά τις τις ισχυρές αντιδράσεις του εμπορικού κόσμου, ο οποίος ζητά τρίμηνη αναστολή εργασιών στην περιοχή παρέμβασης, δηλαδή στις οδούς Δικαιοσύνης και Ίδης, η δημοτική αρχή Ηρακλείου έχει ήδη προχωρήσει στην έναρξη των εργασιών και την μετατροπή του κέντρου σε εργοτάξιο.

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Θλίψη για τον Κώστα που "έφυγε" στα 45 του

Ηράκλειο: Η έφοδος στο μαντρί και η ζωοκλοπή από άλλο νομό

Κορωνοϊός: Ο νέος επιδημιολογικός χάρτης - Στο "πορτοκαλί" τρεις νομοί της Κρήτης

Κρήτη: Μία ακόμα "ορφανή" φυτεία κάνναβης

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο - Εσταυρωμένου: Εκτός λειτουργίας τα φανάρια - Κίνδυνος για τους οδηγούς (φωτο)

φανάρια εσταυρωμένος

Εδώ και μη εβδομάδα είναι εκτός λειτουργίας τα φανάρια στον κόμβο Εσταυρωμένου, στο ύψος του ΕΦΚΑ. Οι εικόνες που καταγράφονται, κόβουν την ανάσα, με επικίνδυνους ελιγμούς των οδηγών, που διεκδικούν προτεραιότητα!

Η περιοχή έχει μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο, καθώς από τον κόμβο περνούν οι οδηγοί που θέλουν να κατευθυνθούν προς Μεσαρά, εκείνοι που θέλουν να πάνε στο ΠΑΓΝΗ, όσοι θέλουν να επισκεφθούν τον ΕΦΚΑ, αλλά και όσοι έρχονται από Μεσαρά για να πάνε στο ΠΑΓΝΗ, στον ΕΦΚΑ, ή στο Ηράκλειο!

Όποιος πρόλαβε... πέρασε
Όποιος πρόλαβε... πέρασε

Το αλαλούμ από το περασμένο Σαββατοκύριακο συνεχίζεται και σήμερα, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες αναγνώστη.

Το ekriti επικοινώνησε με τον προιστάμενο της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Κρήτης κ. Σπυριδάκη, ο οποίος δήλωσε ότι υπήρξε σοβαρή βλάβη στη συσκευή που ρυθμίζει την λειτουργία των φωτεινών σηματοδοτών, και εστάλη στην Αθήνα για επισκευή.

Κίνδυνος για τους διερχόμενους οδηγούς
Κίνδυνος για τους διερχόμενους οδηγούς

Η συσκευή φτάνει αύριο με πλοίο στο Ηράκλειο, οπότε θα τοποθετηθεί άμεσα και αναμένεται να λυθεί το πρόβλημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο - σεισμός: Οι συνεχείς έντονες δονήσεις προκαλούν προβληματισμό και ανησυχία

Ηράκλειο - σεισμός: Έκλεισαν τα σχολεία μετά τους δυνατούς σεισμούς

Κρήτη: Πότε θα πιστωθούν οι επιδοτήσεις σε αγρότες και κτηνοτρόφους - Πρόβλημα με τους βοσκότοπους

ESPA BANNER