Κρήτη

Ηράκλειο

Κεγκέρογλου: Ζητά λύσεις για τους κόμβους Αγίας Πελαγίας - Αχλάδας - Λυγαριάς

Βασίλης Κεγκέρογλου

Δελτίο Τύπου από το γραφείο του Βουλευτή Ηρακλείου του ΚΙΝΑΛ και Γραμματέα του κόμματος, Βασίλη Κεγκέρογλου.

Αναλυτικά:

Την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων για τους κόμβους του ΒΟΑΚ σε Αγία Πελαγία, Αχλάδα και Λυγαριά πέτυχε ο Βασίλης Κεγκέρογλου, σε συνεργασία με την Δημοτική αρχή Μαλεβιζίου, μέσω επίκαιρης ερώτησης που συζητήθηκε σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής.
Ο κ. Κεγκέρογλου συγκεκριμένα ζήτησε:
-Για τον κόμβο Αγίας Πελαγίας να δοθεί άμεσα λύση για την κατάλληλη  τεχνική υποδομή για λωρίδες επιβράδυνσης και επιτάχυνσης, που δεν προβλέπονται από την μελέτη, ώστε ο κόμβος να είναι ολοκληρωμένος.
-Για τον «κόμβο» Αχλάδας να γίνει συμπληρωματική μελέτη με κατασκευή λωρίδας εξόδου από Αγία Πελαγία προς Ηράκλειο, και λωρίδα εισόδου από Ρέθυμνο προς Αγία Πελαγία
-Για την σύνδεση της Λυγαριάς βελτίωση της ασφάλειας, με την δημιουργία προστατευτικού στηθαίου στην εθνική οδό για όσο μήκος χρειάζεται και άλλων παρεμβάσεων, 
-Και μέχρι να ολοκληρωθεί το έργο, να δοθεί προσωρινή σύνδεση εισόδου  μέσω ΒΟΑΚ από Ηράκλειο προς Αγία Πελαγία και Αγία Πελαγία προς Ρέθυμνο για τώρα και μόνιμη μετά.
Ο κ.Κεγκέρογλου υπογράμμισε την αναπτυξιακή δυναμική της περιοχής και την μεγάλη  επισκεψιμότητα και ζήτησε να τεθεί ως προτεραιότητα η βελτίωση της οδικής ασφάλειας με παράλληλη την εξυπηρέτηση των κατοίκων και των επισκεπτών και αφού κατέθεσε στα πρακτικά της Ολομέλειας την επιστολή του Δημάρχου Μαλεβιζίου, κ.Μποκέα Μενέλαου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων,  ζήτησε επιπλέον συνολικά μια μελέτη που θα δίνει λύσεις για τους τους κόμβους Αγίας Πελαγίας-Αχλάδας-Λυγαριάς με σύντομες γρήγορες και αποτελεσματικές διαδικασίες.
Ο Υφυπουργός, κ.Γ. Κεφαλογιάννης, αφού αναγνώρισε την σημαντικότητα της ερώτησης του Βουλευτή και τις ελλείψεις στη μελέτη, ανακοίνωσε ότι:
-Για τον κόμβο Αγίας Πελαγίας, ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών υπέγραψε απόφαση (μετά την ερώτηση του κ.Κεγκέρογλου) για την λωρίδα επιβράδυνσης προς την Αγία Πελαγία, η οποία θα υλοποιηθεί σύντομα ενώ για την λωρίδα επιτάχυνσης από Αγία Πελαγία προς Ρέθυμνο αναζητείται τεχνικός σύμβουλος από το Υπουργείο που θα προχωρήσει τις γεωτεχνικές και τις μελέτες αντιστήριξης που απαιτούνται, ώστε να ολοκληρωθεί και αυτή σύντομα.
-Οι υπηρεσίες θα μελετήσουν την βελτίωση της ασφάλειας στην Αχλάδα στη συνολική μελέτη για την περιοχή
-Για την σύνδεση της Λυγαριάς ανέφερε πως μετά την ερώτηση και έγγραφο της Δημοτικής Αρχής για την δημιουργία κόμβου, ο οποίος δεν περιλαμβάνεται στην αρχική μελέτη, θα γίνουν οι αναγκαίες παρεμβάσεις για την κυκλοφοριακή ασφάλεια, χωρίς να διευκρινίσει αν θα γίνει ολοκληρωμένος κόμβος ή αν θα παραμείνει «ημικόμβος» .
Ο κ. Κεγκέρογλου δήλωσε πως οι ανακοινώσεις του Υπουργού είναι μια θετική εξέλιξη, ωστόσο απαιτείται εγρήγορση και συνολικός σχεδιασμός προκειμένου να αποφευχθούν παλινωδίες, όπως της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ  που ακυρώθηκαν και δημοπρατημένα τμήματα του ΒΟΑΚ όπως το Πάνορμο – Εξάντη και επεσήμανε το γεγονός ότι τα έργα αυτά είναι απολύτως αναγκαία και χρήσιμα  για το μέλλον, ανεξάρτητα από την κατασκευή του νέου ΒΟΑΚ.

Βίντεο από την συζήτηση στην Ολομέλεια:

 

 

Κρήτη

Ρέθυμνο

Κρήτη: Αστυνομικοί εντόπισαν νέα χασισοφυτεία

χασισοφυτεία

Ολοκληρώθηκε σήμερα (28/9) το πρωί, συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε δασώδη περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου, κατά τη διάρκεια της οποίας, εντοπίστηκε καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και κατασχέθηκαν συνολικά 11 δενδρύλλια κάνναβης.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο των συντονισμένων ενεργειών και δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης καθώς και εφαρμογής ειδικού σχεδίου εξερευνήσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και ύστερα κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνου και Μυλοποτάμου, σήμερα (28.09.2021) το πρωί πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση εξερεύνησης από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκε σε περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου μία καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης αποτελούμενη από 11 δενδρύλλια κάνναβης στο στάδιο της ανάπτυξης ύψους έως 2,5 μέτρα, τα οποία εκριζώθηκαν  και κατασχέθηκαν.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μυλοπόταμος: Εντόπισαν τα χασισόδεντρα και του πέρασαν χειροπέδες

Κρήτη: Η Ομάδα ΔΙΑΣ τον έπιασε με κοκαΐνη, κάνναβη και ναρκωτικά χάπια (Φωτογραφίες)

Ηράκλειο - σεισμός: ΕΛ.ΑΣ: Δεν υπήρξε πλιάτσικο στα σπίτια των σεισμόπληκτων

ESPA BANNER