Κρήτη

Ηράκλειο

Κεγκέρογλου: Ένταξη των επικουρικών στο μόνιμο δυναμικό των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας

Βασίλης Κεγκέρογλου

Με ερώτηση του προς το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ο γραμματέας της ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, ζητά την ένταξη των επικουρικών στο μόνιμο δυναμικό των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

 Η μεγάλη συμβολή  των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας για την κάλυψη των αναγκών των ατόμων ή ευάλωτων κοινωνικών ομάδων είναι γνωστή. Με τη βοήθεια των ειδικών υποστηρίζεται η σωματική και η ψυχική υγεία  των φιλοξενουμένων, ώστε να επεξεργαστούν με τον λιγότερο οδυνηρό τρόπο, τη βιωμένη και σκληρή πραγματικότητα που έχουν οδηγηθεί.

Στην κατεύθυνση αυτή, οι επικουρικοί εργαζόμενοι στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας, εδώ και πολλά χρόνια καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, με απαράμιλλο ζήλο, προσφέροντας ανακούφιση και γενικότερη προστασία εκείνων των ατόμων, που δεν έχουν τα μέσα να ικανοποιήσουν βασικές τους ανάγκες.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας έχει ζητήσει από τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας, τα θεραπευτήρια  να προσλάβουν στη θέση των επικουρικών υπαλλήλων όσους είναι στα προσωρινά αποτελέσματα της προκήρυξης 7Κ/2019 με οκτάμηνες συμβάσεις εργασίας, χωρίς να προβλέπεται καμία ιδιαίτερη μνεία για όσους είναι εκτός των πινάκων επιτυχόντων, οι οποίοι βέβαια έχουν τεράστια εργασιακή εμπειρία.

Επειδή με την απόφαση σας αυτή, υπονομεύεται την λειτουργία πάρα πολλών τμημάτων κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας, τα οποία δουλεύουν αποκλειστικά με επικουρικούς,

επειδή απαξιώνετε πάρα πολλούς εργαζόμενους, οι οποίοι όχι μόνο καταβάλλουν φιλότιμες προσπάθειες τόσα χρόνια αλλά είναι και ζωτικής σημασίας για την εύρυθμη λειτουργία των Κ.Κ.Π και   

επειδή βρισκόμαστε στο 3ο κύμα της πανδημίας και συντρέχουν όλοι οι λόγοι παράτασης των συμβάσεων των εργαζομένων επικουρικού προσωπικού.

Ερωτάσθε κε Υπουργέ:

Πώς θα αντιμετωπίσετε το πρόβλημα που δημιουργείται από τις αποφάσεις σας για τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας και γιατί απολύετε τους επικουρικούς εργαζόμενους που τόσο έχουν ανάγκη τα Κέντρα και οι Φιλοξενούμενοι; 

Προτίθεστε να παρατείνετε τις συμβάσεις όλων των εργαζομένων επικουρικού προσωπικού στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας και να τους εντάξετε στο μόνιμο δυναμικό τους, δεδομένων μάλιστα των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί από την πανδημία;

Ειδήσεις σήμερα 

Συνάντηση Διγαλάκη με Κεφαλογιάννη για σημαντικά θέματα υποδομών και τουρισμού

Η Περιφέρεια Κρήτης θα συνεχίσει να στηρίζει τις πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις

Κρήτη - κορωνοϊός: 69 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Στους δρόμους οι ιδιοκτήτες γυμναστηρίων - "Ανοίξτε μας τώρα"

γυμναστές

Δυναμικό παρόν στο πλαίσιο της πανελλήνιας συγκέντρωσης διαμαρτυρίας έδωσε σήμερα ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων Ηρακλείου. 

Η συγκέντρωση έγινε στις 12 το μεσημέρι στην Πλατεία Ελευθερίας έξω από το κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης, σε ειρηνικό κλίμα και τηρώντας τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό.

Αφορμή για τη συγκέντρωση, η καθυστέρηση στο άνοιγμα των γυμναστηρίων
Αφορμή για τη συγκέντρωση, η καθυστέρηση στο άνοιγμα των γυμναστηρίων
αθλητικά παπούτσια στο έδαφος
αθλητικά παπούτσια στο έδαφος

Αφορμή για τη συγκέντρωση, η καθυστέρηση στο άνοιγμα των γυμναστηρίων η οποία έχει οδηγήσει τους ιδιοκτήτες σε δεινή οικονομική θέση καθώς όπως λένε, η στήριξη από πλευράς πολιτείας, είναι κάτι περισσότερο από ανεπαρκής. 

διαμαρτυρία γυμναστών έξω από την Περιφέρεια Κρήτης
διαμαρτυρία γυμναστών έξω από την Περιφέρεια Κρήτης
άφησαν στο έδαφος συμβολικά, είδη γυμναστικής
άφησαν στο έδαφος συμβολικά, είδη γυμναστικής

Οι ιδιοκτήτες γυμναστηρίων τοποθέτησαν συμβολικά στο έδαφος αθλητικά παπούτσια και άλλα είδη γυμναστικής.

 

Διαβάστε επίσης:

Πότε θα σταματήσουν τα sms στο 13033

Αδελφές κατήγγειλαν άνδρα για ασέλγεια από τα 6 τους χρόνια

Ηράκλειο: Στους δρόμους οι εργαζόμενοι σε εστίαση και τουρισμό