Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για αποζημιώσεις από τους πλημμυροπαθείς

Τεράστιες οι καταστροφές από την κακοκαιρία.

αιτήσεις για τις αποζημιώσεις στους πλημμυροπαθείς του Ηρακλείου, κατατίθενται από σήμερα στο Τμήμα Εφαρμογής Επιδοματικής Πολιτικής του Δήμου Ηρακλείου, στην οδό Μάχης Κρήτης και Ηφαίστου.

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Κοινωνικής πολιτικής κ.Ρένα Παπαδάκη που μίλησε στο ekriti μέχρι στιγμής έχουν κατατεθεί στο Τμήμα Εφαρμογής Επιδοματικής Πολιτικής του Δήμου Ηρακλείου, 3 αιτήσεις που αφορούν σε πληγέντες των περιοχών του Καρτερού, Πρασσά και Αλικαρνασσού.

Σύμφωνα με ΚΥΑ, εφόσον εγκριθεί η αίτηση, το ποσό που θα λάβουν οι δικαιούχοι είναι 600 ευρώ εφάπαξ στο κάθε νοικοκυριό, για τις πρώτες βιοτικές ανάγκες, επιπλέον 600 ευρώ σε πολύτεκνους, ΑΜΕΑ και άλλες ευπαθείς ομάδες, μέχρι 6.000 ευρώ για επισκευές,  καθώς και 4.500 ευρώ σε περίπτωση τραυματισμού.

Όσον αφορά το διαδικαστικό μέρος υποβολής της αίτησης, οι υποψήφιοι δικαιούχοι, υποχρεούνται να υποβάλλουν την αίτηση στον Δήμο σε χρονικό διάστημα ενός μήνα, από την ημερομηνία εκδήλωσης της φυσικής καταστροφής.

Έπειτα τη σκυτάλη παίρνει ο Δήμος, που με τη σειρά του υποχρεούται να υποβάλλει στη Διεύθυνση Οικονομικής και Αναπτυξιακής Πολιτικής, στο Τμήμα Επιχορηγήσεων Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών το προβλεπόμενο αίτημα σε χρονικό περιθώριο ενός μήνα.

Αφού οι σχετικές αιτήσεις μεταβιβαστούν στο αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Εσωτερικών, κλιμάκια θα διενεργήσουν  αυτοψία προκειμένου να εκτιμηθεί το ύψος των ζημιών.

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: "Πιάστηκε" το χέρι του στο μηχάνημα - Συναγερμός στις Αρχές

ΕΚΑΒ

Συναγερμός σήμανε λίγο πριν τις 09.00 το πρωί, σε ΕΚΑΒ και Πυροσβεστική Υπηρεσία στο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ένας εργαζόμενος σε αρτοπαρασκευαστήριο στην εθνική οδό Ηρακλείου - Μοιρών, τραυματίστηκε, όταν, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, το χέρι του "πιάστηκε" σε ζυμωτή.

Στο σημείο του ατυχήματος βρέθηκε η κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ αλλά και Πυροσβέστες, οι οποίοι απεγκλώβισαν το χέρι του άτυχου εργαζόμενου από το μηχάνημα.

Ο 27χρονος παρελήφθη από το ΕΚΑΒ και συνοδεία γιατρού, διεκομίσθη στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο.