Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Τους πέρασαν χειροπέδες για ναρκωτικά και όπλα

αστυνομική επιχείρηση

Συνελήφθησαν, σήμερα (19/2) το πρωί σε περιοχή του Δήμου Μαλεβιζίου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μαλεβιζίου δύο ημεδαποί (56χρονος και 55χρονη) κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών και όπλων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και ειδικών δράσεων, που εκπονεί η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης για την πρόληψη και καταπολέμηση παραβατικών συμπεριφορών, οι αστυνομικοί έκαναν έρευνα στην κοινή οικία των δύο ημεδαπών.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

  • 2 κυνηγετικά όπλα,
  • 211 δισκία για οποία στερούνταν απαιτούμενης ιατρική συνταγής,
  • τμήματα φυτικών αποσπασμάτων κάνναβης και σπόρους κάνναβης
  • 59 φυσίγγια,
  • βαλίστρα,
  • ξιφίδιο,
  • μαχαίρι  

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Μαλεβιζίου.

Κρήτη

Παγκρήτια Παιδιατρική Εταιρία: Τα παιδιά θα πρέπει να συνεχίσουν να εμβολιάζονται

κορωνοϊός-παιδιά

Επιστολή απέστειλε προς όλα τα μέλη της Παγκρήτιας Παιδιατρικής Εταιρείας η πρόεδρος του- εκπροσωπώντας το ΔΣ-, Ελευθερία Παπαδοπούλου: Η επιστολή είναι η ακόλουθη:

 

"Αγαπητοί συνάδελφοι,

είναι γεγονός ότι διανύουμε μία περίοδο παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης, καθώς βρισκόμαστε απέναντι στην πανδημία ενός θανατηφόρου ιού, του Covid-19, που δοκιμάζει τις αντοχές της ανθρωπότητας.
Ο καθένας από εμάς με ψυχραιμία και υπευθυνότητα, οφείλει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του ως προς την κοινωνία και την οικογένειά του.
Θα συνεχίσουμε να ασκούμε το λειτούργημα μας, με επιστημονική γνώση, μεθοδικότητα και οργάνωση, όπως τόσα χρόνια πολύ καλά γνωρίζουμε να το κάνουμε.
Δεν χρειάζεται να σπείρουμε τον πανικό, ούτε να μειώνουμε τον ρόλο μας σαν Παιδίατροι, λόγω των έκτακτων και αναγκαίων μέτρων που ελήφθησαν για τον περιορισμό της μετάδοσης του Covid-19.
Τα παιδιά μας θα πρέπει να συνεχίσουν να εμβολιάζονται, γιατί - όπως γνωρίζουμε από πρόσφατα δημοσιευμένες μελέτες - στα παιδιά η λοίμωξη από Covid-19 συνήθως διαδράμει ήπια, σε αντίθεση με άλλα λοιμώδη νοσήματα που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο την ζωή τους, όπως για παράδειγμα η ιλαρά.
Τα παιδιά μας όταν νοσούν θα πρέπει να συνεχίσουν να εξετάζονται και να θεραπεύονται από εμάς, γιατί σε αντίθετη περίπτωση ελλοχεύει ο κίνδυνος να μας διαφύγουν σοβαρά περιστατικά, με μη αναστρέψιμες συνέπειες.
Συνάδελφοι, στους δύσκολους καιρούς που περνάμε όλοι, ΕΜΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ:
- Δίνουμε την μάχη μας με υπευθυνότητα και συνέπεια στελεχώνοντας τις Παιδιατρικές Κλινικές στα νοσοκομεία της Κρήτης
- Κρατάμε ανοιχτά τα ιατρεία μας, γιατί είμαστε γιατροί και όχι πάροχοι υπηρεσιών
- Εκτιμούμε και κρίνουμε κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας, σε ποιο παιδί χρειάζεται να δοθούν μόνο προφορικές συμβουλές και σε ποιο παιδί θα απαιτηθεί κλινικοεργαστηριακή αξιολόγηση
- Δεν αναβάλουμε υποχρεωτικούς εμβολιασμούς, ακολουθούμε πιστά το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών
- Προστατεύουμε το κοινωνικό σύνολο και τον εαυτό μας τηρώντας σχολαστικά τους κανόνες υγιεινής και απολύμανσης στο χώρο του ιατρείου μας, με αποκλειστικά έναν συνοδό για κάθε παιδί που εξετάζουμε.
Συνάδελφοι, στο δύσκολο έργο που μας περιμένει ας κερδίσει έδαφος η συναδελφικότητα, η αλληλεγγύη και η θετική δράση.
Καλή δύναμη σε όλους!"