Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Το τραπέζι... του βγήκε ξινό

τραπέζι

Βαθιά το χέρι στην τσέπη καλείται να βάλει ένας άνδρας στο Ηράλειο προκειμένου να πληρώσει το πρόστιμο που του επιβλήθηκε για το τραπέζι που διοργάνωσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία σε έλεγχο που έκανε, διαπίστωσε ότι οι καλεσμένοι ήταν παραπάνω από το προβλεπόμενο όριο, βάσει των μέτρων που έχουν ληφθεί για την εξάπλωση του νέου κορωνοϊού. Οι αρχές του επέβαλλαν πρόστιμο 3.000 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για πρόγραμο που στήθηκε στον καταυλισμό των Δύο Αορακίων με γαμπρό έναν 15χρονο. 

Εννέα μόλις παραβάσεις για μάσκα

Την ίδια ώρα, τα στοιχεία για χρήση μάσκας από τους Κρητικούς, δείχνουν και πάλι κλίμα συμμόρφωσης.

Χθες, σε όλο το νησί, βεβαιώθηκαν εννέα συνολικά παραβάσεις για μη χρήση μάσκας. Συγκεκριμένα, 3 στο Ρέθυμνο, 5 στο Ηράκλειο και μία στο Λασίθι. 

 

Κρήτη

Ισόβια για την άγρια δολοφονία που συγκλόνισε την Κρήτη

νόμος, δικαστήριο

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου επέβαλε στον κατηγορούμενο, ισόβια για ανθρωποκτονία και 3 χρόνια για τα πλημμελήματα και 1500 ευρώ πρόστιμο.

Ο εισαγγελέας έδρας, νωρίτερα στην αγόρευσή του, ανέφερε χαρακτηριστικά, ότι δεν κρίνεται βάσιμος ο μειωμένος καταλογισμός και πρότεινε την ενοχή του κατηγορουμένου, με ισόβια κάθειρξη χωρίς ελαφρυντικά.

Στην απολογία του, ο κατηγορούμενος ανέφερε ότι είχε αγοράσει το αυτοσχέδιο όπλο καθώς του είχε αφαιρεθεί η άδεια οπλοφορίας λόγω ψυχολογικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε και ότι σκότωσε τον Κατσουλάκη, διότι θόλωσε το μυαλό του.

Ο συνήγορος πολιτικής αγωγής, Ευτύχης Μαυρογένης στην αγόρευσή του, απευθύνθηκε στους ενόρκους, υπενθυμίζοντας τους ότι από τη δική τους κρίση εξαρτάται το αποτέλεσμα της δίκης. Ο κατηγορουμενος αποφάσισε, ως μικρός επίγειος θεός, να αφαιρέσει μια ζωή. Έχει μία ατιμία η συμπεριφορά αυτή, το να πυροβολείς πισώπλατα κάποιον για να αφαιρέσεις μια ζωή.

“Ο κατηγορουμενος κατασκεύασε ένα όπλο, καθώς είχε συμμετάσχει παλαιοτέρα σε απόπειρα ανθρωποκτονίας του θείου του και του είχε αφαιρεθεί η δυνατότητα να κατέχει όπλα. Το έκανε συνειδητά, βρήκε τα υλικά και κατασκεύασε το όπλο στον τόρνο, είπε ο κος Μαυρογένης. Και αυτό δείχνει ότι δεν έχει καμία ψυχική ασθένεια.

Η πλευρά της υπεράσπισης είχε υποστηρίξει νωρίτερα ότι ο κατηγορουμενος πάσχει από ψυχολογικά προβλήματα. Ο συνήγορος πολιτικής αγωγής όμως προέβαλε την απολογία του στον ανακριτή, λέγοντας ότι δεν λάμβανε φάρμακα για κάποια ασθένεια ψυχολογικής φύσεως.

“Σκότωσε για να εκδικηθεί το χωριό που τον είχε απορρίψει”, λέει ο συνήγορος πολιτικής αγωγής. “Ο χειρότερος του χωριού σκότωσε τον καλύτερο, ενώ τον είχε απορρίψει και η οικογένειά του. Θυμάμαι να απειλεί ακόμα και εμένα σε κάποια υπόθεση του Δήμου, να μου λέει “Μαυρογένη θα έρθει κι η σειρά σου”, είπε ο συνήγορος πολιτικής αγωγής.

Είναι η πρώτη φορά σε 48 χρόνια που βλέπω ότι δεν υπάρχει ούτε ένας άνθρωπος να πει κάτι καλό για τον κατηγορούμενο. Συνήθως σε τέτοια περιστατικά υπάρχει παρουσία δυο πλευρών, με αστυνομικούς να φρουρούν το κτίριο. Βλέπετε να υπάρχει σήμερα κανείς από την πλευρά του κατηγορούμενου; Αυτό δείχνει ότι η κοινωνία έχει αποφασίσει να τον αποβάλει”. Δεν πρόκειται περί τρελού, πρόκειται περί κακού ανθρώπου” είπε χαρακτηριστικά ο έτερος συνήγορος πολιτικής αγωγής, Χρήστος Μαρκογιαννάκης. 

“Η άδεια οπλοφορίας του κατηγορούμενου είχε ανακληθεί για ψυχολογικούς λόγους”, ανέφερε ο συνήγορος υπεράσπισης. “Η οικογένειά του πράγματι δεν ήρθε, αλλά γιατί; Πριν λίγο ακούστηκε στο δικαστήριο από το ακροατήριο ότι “τον περιμένουν”, γι’ αυτό και δεν ήρθε” προσέθεσε

“Πρόκειται για άνθρωπο με μειωμένη ικανότητα καταλογισμού. Δεν ζητάμε την αθώωση του, αλλά ζητάμε μειωμένη ποινή”, είπε ο συνήγορος υπεράσπισης

Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό σημειώθηκε την Κυριακή της 16ης Μαΐου του 2019, όταν ο 43χρονος, πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ορθούνι του Δήμου Πλατανιά, ήταν εντός του καταστήματός του.

Ο δράστης εισήλθε στο εσωτερικό της επιχείρησης και όταν ο 43χρονος τον αντιλήφθηκε, προσπάθησε να διαφύγει για να γλιτώσει. Ωστόσο, ο δράστης τον πρόλαβε και τον πυροβόλησε πισώπλατα από πολύ κοντινή απόσταση, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.

Πηγή: zarpanews