Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Τέλος στη δράση της σπείρας που είχε διαπράξει κλοπές και διαρρήξεις

διαρρήκτες

Η ανάλυση του τρόπου δράσης και η ενδελεχή έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου είχε ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση δέκα υποθέσεων κλοπών-διαρρήξεων σε οικίες και ακόμη μια κλοπή οχήματος, οι οποίες διαπράχθηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ηρακλείου και του Δήμου Αρχανών -Αστερουσίων.

Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος έξι ατόμων και συγκεκριμένα τριών ημεδαπών ηλικίας 36, 37 και 40 ετών και τριών αλλοδαπών ηλικίας 26, 34 και 41 ετών, κατηγορούμενοι  για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών. 

Ειδικότερα, από την αστυνομική έρευνα και την εμπεριστατωμένη προανάκριση της ανωτέρω Υπηρεσίας και  ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι ο 36χρονος κατά το χρονικό διάστημα από 31 Μαϊου 2017 έως και την 31 Δεκεμβρίου 2018  είχε διαπράξει συνολικά εννέα κλοπές-διαρρήξεις σε οικίες, αφαιρώντας χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές συνολικής χρηματικής αξίας 9.800 ευρώ. 

Στα πλαίσια της συνεχιζόμενης έρευνας και προανάκρισης της ανωτέρω υπηρεσίας,  προέκυψε ότι οι υπόλοιποι δράστες από κοινού την 27.05.2019 είχαν διαπράξει κλοπή σε επιχείρηση αφαιρώντας το χρηματικό ποσό των 10.500 ευρώ και την 12.09.2018 αφαίρεσαν Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας   37χρονου ημεδαπού. 

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε  σήμερα 05.06.2019 το πρωί  στην οικία του 36χρονου  βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δυο ηλεκτρονικοί  υπολογιστές η προέλευση των οποίων διερευνάται.
Το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου.

Κρήτη

Υπό έλεγχο όλα τα πύρινα μέτωπα στην Κρήτη

Το πέρασμα της φωτιάς προκάλεσε ζημιές

Υπό έλεγχο βρίσκονται πλέον και τα τρία πύρινα μέτωπα που ξέσπασαν χθες σε Αγιο Νικόλαο, Κρουσώνα και Πενταμόδι, σε μία αρκετά δύσκολη ημέρα για την ΠΥ, εξαιτίας των θυελλωδών νοτιάδων που σάρωσαν το νησί.

Πέντε περίπου στρέμματα κάηκαν στον Κρουσώνα ενώ από τις φλόγες δεν γλίτωσε και βιοτεχνία αρτοπαρασκευασμάτων.

Στο Πενταμόδι κάηκαν τέσσερα στρέμματα έκτασης ενώ στο Βαθύ του Αγίου Νικολάου, η καμμένη έκταση είναι μεγάλη χωρίς ωστόσο να υπάρχει ακριβής εκτίμηση.

Το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας θα διερευνήσει τα αίτια που προκάλεσαν τις πυρκαγιές.