Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Τα βιοτεχνικά πάρκα - "φάντασμα", ανάχωμα για νέες επενδύσεις

Φωτό αρχείου

Ανάχωμα για νέες επενδύσεις στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου αποτελεί η έλλειψη χώρων υποδοχής και λειτουργίας επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.

Τα προβλήματα που υπάρχουν ακόμη και σε περιοχές που έχουν χαρακτηρισθεί ως βιοτεχνικά πάρκα όπως στη Φοινικά και την Τύλισσο είναι πολλά, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων νομού Ηρακλείου κ. Χαράλαμπο Λεκάκη που μίλησε στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Μανόλη Αργυράκη.

Ο κ.Λεκάκης εξέφρασε την ανησυχία του για την έλλειψη επενδυτών και επενδύσεων σε τοπικό επίπεδο ή ακόμη και την ανάπτυξη βιοτεχνιών και άλλων επιχειρήσεων που ήδη λειτουργούν αποδίδοντάς της στον κακό σχεδιασμό στην ανυπαρξία πολεοδομικού σχεδιασμού στις περιοχές αυτές, στις ελλιπείς υποδομές κ.α ζητήματα.

Μάλιστα ανέφερε ότι επειδή στο βιοτεχνικό πάρκο της Φοινικίας Μαλάδων δεν υπάρχει πολεοδομικό σχέδιο θα πρέπει όποιος ενδιαφέρεται να αγοράσει γη και να κατασκευάσει μόνο το κτίριο θα πρέπει να επενδύσει αρχικά περίπου 1,5 εκατ. Ευρώ καθώς η έλλειψη σχεδίου πόλης επιβάλλει την αγορά 4 στρεμμάτων γης που με τις σημερινές εμπορικές τιμές εκτοξεύει στα ύψη την τιμή.

Αλλιώς είπε ο κ.Λεκάκης να αγοράζει κάποιος 500 μέτρα για τις ανάγκες της επιχείρησης και άλλο 4 στρέμματα χωρίς τα χρήματα που χρειάζονται για την λειτουργία της.

Το ΒΙΟΠΑ Φοινικιάς υπάρχει είπε μόνο στα χαρτιά αφού δεν είναι μόνο η πολεοδόμηση αλλά και η έλλειψη υποδομών,κυκλοφοριακής σύνδεσης και πολλά άλλα.

Το ίδιο επεσήμανε συμβαίνει και στην Τύλισο καθώς η χαρακτηρισμένη ως βιομηχανική ζώνη είναι πολύ μικρή σε έκταση και χωρίς επίσης υποδομές ενώ η Βιομηχανική περιοχή Ηρακλείου είναι κορεσμένη μετά από πολλές δεκαετίες λειτουργίας της .

Πρέπει είπε ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΝΗ να παρέμβει η πολιτεία και να βρεθούν λύσεις ώστε να βοηθηθεί η επιχειρηματικότητα.

Κρήτη

Ηράκλειο

Μαμουλάκης: Η κυβέρνηση προσπαθεί να ποινικοποιήσει το δικαίωμα του "συνέρχεσθαι"

Χάρης Μαμουλάκης

Με αφορμή τη συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου για τις «Δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και άλλες διατάξεις», ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ν. Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:
«Η Κυβέρνηση της Ν.Δ., χρησιμοποιώντας το νομικό οπλοστάσιο της δικτατορίας, επιχειρεί με ένα νομοσχέδιο - ντροπή για τη Δημοκρατία, να περιορίσει και να ποινικοποιήσει το Συνταγματικό δικαίωμα του συνέρχεσται. Ο κ. Μητσοτάκης δεν πτοείται από την κριτική και τις προειδοποιήσεις των θεσμικών φορέων, όπως για παράδειγμα της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής, της συντονιστικής επιτροπής
των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων, ή της Ένωσης Εισαγγελέων. Βλέπει ότι η ανοχή της ελληνικής κοινωνίας εξαντλείται, η οικονομία καταρρέει, η ανεργία εκτοξεύεται. Και αντί να λάβει μέτρα υποστήριξης της εργασίας και της επιχειρηματικότητας, επιχειρεί να γυρίσει το ρολόι του χρόνου στις πιο σκοτεινές μέρες της ελληνικής ιστορίας, στο καθεστώς του κράτους - χωροφύλακα. Ο λόγος
είναι προφανής. Φοβάται τη φωνή της κοινωνίας. Του διαφεύγει όμως μια σημαντική «λεπτομέρεια»: Όποια μεθόδευση κι αν χρησιμοποιήσει ο κ. Μητσοτάκης και οι «άριστοι» του «επιτελικού» κράτους της ΝΔ, νικητής στο τέλος θα είναι η κοινωνία!».