Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Τα οδικά έργα που σταμάτησαν έφεραν σκόνη και μπάζα (φωτο)

δος Ηγουμενίτσας - Μεσαμπελιές

Μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Οδού Ηγουμενίτσας στην περιοχή των Μεσαμπελιών, καθώς είχε προγραμματιστεί να υλοποιηθούν στην περιοχή δύο έργα, η διάνοιξη νέας οδού επί της οδού Ηγουμενίτσας αλλά και η δημιουργία αθλητικού κέντρου στην ίδια οδό, τα οποία δεν τελείωσαν ποτέ.

Αποτέλεσμα της εγκατάλειψης, οι τόνοι σκόνης που αντιμετωπίζουν καθημερινά όσοι μένουν στη περιοχή, αλά και η ρίψη μπάζων και σκουπιδιών στα σημεία που πλέον θεωρούνται "εγκαταλελειμμένα"

Το μέρος γέμισε μπάζα και σκουπίδια
Το μέρος γέμισε μπάζα και σκουπίδια

Όπως καταγγέλουν οι κάτοικοι "τα έργα ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο του 2019 και σταμάτησαν μετά από μερικούς μήνες με παρέμβαση της αρχαιολογικής υπηρεσίας όπως ενημερωθήκαμε. Εκτοτε  τα δυο έργα είναι αφημένα στην τύχη τους με τις δυο υπηρεσίες, Τεχνική υπηρεσία δήμου Ηρακλείου και Αρχαιολογική Υπηρεσία, να ρίχνουν το μπαλάκι η μία στην άλλη.

Η κατάσταση όμως αρχίζει να γίνεται αφόρητη καθότι η ποσότητα των χωμάτων είναι αρκετά μεγάλη ώστε να υπάρχει συνεχώς σκόνη στην γύρω ατμόσφαιρα και μέσα στις οικίες μας, στα αυτοκίνητα μας, στις αυλές κτλ. Επίσης βρίσκουν ευκαιρία για την εναπόθεση μπαζών και μη οικιακών απορριμμάτων όπως θα δείτε στις φωτογραφίες. Τέλος με την πρόσφατη κακοκαιρία Ιανός, Το χώμα μετατράπηκε σε χείμαρρους λάσπης η οποία έκατσε στους γύρω δρόμους και υπάρχει μέχρι και σήμερα.

Τα έργα που αφέθηκαν στην τύχη τους
Τα έργα που αφέθηκαν στην τύχη τους

Οι κάτοικοι έχουμε επικοινωνήσει αρκετές φορές και με τις δυο υπηρεσίες χωρίς να βγαίνει ουσιαστικό αποτέλεσμα καθώς οι απαντήσεις που μας δίνουν κάνουν λόγο για επανέναρξη των εργασιών 1 Σεπτέμβρη και έπειτα 24 Σεπτέμβρη πράγμα το ποιο δεν συνέβη ποτέ.

Να σημειωθεί πως η οδός Ηγουμενίτσας αποτελείται από ένα αρκετά παλαιό οδόστρωμα και χρησιμοποιείτε από βαρέα οχήματα τα όποια έχουν χαλάσει την ασφαλτόστρωση δημιουργώντας καμαράκια και λακκούβες καθ όλο το μήκος της οδού.

Πριν από ένα χρόνο η ποιότητα ζωής θα μπορούσε να χαρακτηριστεί χαμηλή τώρα πια είναι άθλια."

Κρήτη

Ο καιρός σήμερα στην Κρήτη

καιρός βάρκες θάλασσα συννεφιά

Καιρός: Παροδικές νεφώσεις.
Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 24 βαθμούς Κελσίου.