Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Πρόγραμμα δολωματικού ψεκασμού δακοκτονίας

Δακοκτονια

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου γνωστοποιεί ότι, με την προϋπόθεση των κατάλληλων καιρικών συνθηκών, θα ξεκινήσει ο 1ος ΓΕΝΙΚΟΣ Δολωματικός Ψεκασμός Δακοκτονίας:

Στο Δήμο Αρχανών-Αστερουσίων στις περιοχές:

Ροτάσι-Εθιά, την Τρίτη 7/7/2020.

Πύργο-Πραιτώρια-Χάρακα, την Τετάρτη 8/7/2020

στις παρακάτω τοπικές κοινότητες του Δήμου Μινώα :

Παναγιά, Ρουσοχώρια, την Δευτέρα 6/7/2020

Αρκαλοχώρι, Ζίντα την Τρίτη 7/7/2020

Ανω και Κάτω Καστελλιανά, Δεμάτι την Πέμπτη 9/7/2020

Στο Δήμο Γόρτυνας:

Άνω Ακρια, Τσιφούτ Καστέλι, την Τρίτη 7/7/2020.

και στα δημοτικά διαμερίσματα  Άνω Βιάννος για 50.400 δέντρα, και Χόνδρος για 44.800 δέντρα, την Τρίτη 07- 07- 2020 (3ος τοπικός)

Παρακαλούνται όσοι ελαιοπαραγωγοί έχουν περιφραγμένα ελαιόφυτα να μεριμνήσουν ώστε ο εργολάβος ψεκασμού να έχει πρόσβαση στα δένδρα τους για να μπορεί να τα ψεκάσει και οι βιοκαλλιεργητές να σημαδέψουν τα ελαιόφυτά τους για να αποφευχθεί ανεπιθύμητος ψεκασμός.
Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί σε περιοχές με χαμηλά ποσοστά καρποφορίας με δεδομένο ότι σε αυτές η αποτελεσματικότητα των δολωματικών ψεκασμών είναι εξαιρετικά αμφίβολη οπότε οι παραγωγοί ίσως χρειαστεί να επέμβουν με ίδια μέσα (π.χ. ψεκασμούς κάλυψης).

Επίσης επισημαίνεται η υποχρέωση του εργολάβου καθ’ όλη τη διάρκεια των ψεκασμών, να αναρτά από την προηγούμενη μέρα, σε εμφανή δημόσιο χώρο, τις τοποθεσίες στις οποίες θα πραγματοποιούνται ψεκασμοί προκειμένου να λαμβάνουν γνώση οι ενδιαφερόμενοι ελαιοκαλλιεργητές. Οι τελευταίοι επιβάλλεται να επισκέπτονται συχνά τα ελαιόφυτά τους διαπιστώνοντας την καλή εφαρμογή των ψεκασμών και την αποτελεσματικότητά τους και να μεταφέρουν στην υπηρεσία μας έγκαιρα όποιο πρόβλημα υποπέσει στην αντίληψή τους.

 

Κρήτη

Ο καιρός στην Κρήτη, σήμερα Σάββατο

θάλασσα παραλία γλάροι

Αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός, σήμερα Σάββατο 15 Αυγούστου, στην Κρήτη.
Ανεμοι: Βόρειοι 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 ως 32 και στη νότια Κρήτη έως 35 βαθμούς Κελσίου.