Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Παραδόθηκε στο κοινό το νέο πάρκο στην Λεωφόρο 62 Μαρτύρων

Πάρκο στην  62 Μαρτύρων

Ένα νέο πάρκο 3,5 στρεμμάτων είναι από την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου στην διάθεση των δημοτών. Ο καινούργιος κοινόχρηστος χώρος βρίσκεται στην Λεωφόρο 62 Μαρτύρων (απέναντι από την Ένωση) και συγκεκριμένα στην συμβολή των οδών Λεωφ. 62 Μαρτύρων, Ιωάννη Σωπασή και  Αγίου Θωμά.  Περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων παιδική  χαρά, παγκάκια, υδάτινο στοιχείο, μικρή πλατεία με κερκίδες, μια μεγάλη πέργκολα κ.λπ.

Το Πάρκο στην  62 Μαρτύρων
Το Πάρκο στην 62 Μαρτύρων

Εκκρεμούν οι εργασίες πρασίνου (φυτεύσεις), οι οποίες πρόκειται να πραγματοποιηθούν την άνοιξη, μετά τη σχετική υπόδειξη των ειδικών. Πρόκειται να φυτευτεί ένας σημαντικός αριθμός δέντρων, θάμνων και αρωματικών φυτών

Στο πάρκο βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής και ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη, καθώς και τον Αντιδήμαρχο Παιδείας Νίκο Αγγελάκη.  

Η δημοτική αρχή στο πάρκο
Η δημοτική αρχή στο πάρκο

Αμέσως μετά την επίσκεψη ο Δήμαρχος δήλωσε: «Παραδίδουμε στους δημότες έναν ακόμα καινούργιο κοινόχρηστο χώρο αναψυχής και πρασίνου, Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο, το οποίο αναβαθμίζει ουσιαστικά την ποιότητα ζωής των κατοίκων, κυρίως του Δειλινού και των Καμινίων και όχι μόνο. Πιστεύουμε ότι οι κάτοικοι θα το αγαπήσουν και θα μας βοηθήσουν να το διατηρήσουμε σε καλή κατάσταση.

Μετά την δημιουργία περιπατητικής διαδρομής στα Ενετικά Τείχη, την ανάπλαση του Πάρκου Γεωργιάδη, την ανακαίνιση δεκάδων παιδικών χαρών, συνεχίζουμε με ολοκληρωμένο σχεδιασμό και συστηματική δουλειά την προσπάθεια για να την δημιουργία σύγχρονων κοινόχρηστων χώρων σε κάθε γειτονιά και σε κάθε κοινότητα του Δήμου. Γιατί ζητούμενο για μας είναι ένα μία καλύτερη καθημερινότητα για όλους».Η χρηματοδότηση του έργου, ύψους 684.305,24, προέρχεται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτη 2014-2020 στον άξονα προτεραιότητας: «Βιώσιμη Ανάπτυξη με Αναβάθμιση του Περιβάλλοντος και Αντιμετώπιση των Επιπτώσεων της Κλιματικής Αλλαγής».

Το ακίνητο στο οποίο δημιουργήθηκε το νέο πάρκο αποκτήθηκε από την προηγούμενη δημοτική  αρχή, η οποία εκπόνησε και την αρχική μελέτη. Η μελέτη τροποποιήθηκε, εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ και υλοποιήθηκε από την παρούσα δημοτική  αρχή. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα

ΠΕΔ Κρήτης - Γιάννης Κουράκης: Συνάντηση με τον Μάκη Βορίδη στο Υπ. Εσωτερικών

Συνάντηση Χνάρη - Λιβανού: Επί τάπητος ο πρωτογενής τομέας της Κρήτης

Έλληνες γιατροί αρνητές του εμβολίου: Τι μπορεί να τους υποχρεώσει ο νόμος;

Κρήτη

Κρήτη - κορωνοϊός: Πόσοι πολίτες έχουν εμβολιαστεί

εμβολιο

Με την ανησυχία να κορυφώνεται τόσο με αφορμή τους 5 θανάτους μέσα σε ένα 24ωρο από επιπλοκές του κορωνοϊού στα νοσοκομεία της Κρήτης, όσο και με την αύξηση των κρουσμάτων, οι εμβολιασμοί στα κέντρα του νησιού συνεχίζονται. 

Αναλυτικά τα στοιχεία:

Στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου το σύνολο των εμβολιασμών είναι 415.948 (χθες έγιναν 2.395), την πρώτη δόση έκαναν 199.587 πολίτες, το σύνολο των ολοκληρωμένων εμβολιασμών είναι 190.037, ενώ την αναμνηστική δόση έκαναν 44.036 πολίτες.

Στην ΠΕ Χανίων το σύνολο των εμβολιασμών είναι 233.438 (χθες έγιναν 1.342), τουλάχιστον μία δόση έκαναν 113.438, το σύνολο των ολοκληρωμένων εμβολιασμών είναι 106.459, ενώ την αναμνηστική δόση έκαναν 22.171 πολίτες.

Στην ΠΕ Ρεθύμνου το σύνολο των εμβολιασμών είναι 112.777 (χθες έγιναν 690), την πρώτη δόση έκαναν 55.715, το σύνολο των ολοκληρωμένων εμβολιασμών είναι 52.277 και την αναμνηστική δόση έκαναν 11.475 πολίτες.

Στην ΠΕ Λασιθίου το σύνολο των εμβολιασμών ειναι 120.106 (χθες έγιναν 815), την πρώτη δόση έκαναν 59.120 πολίτες, το σύνολο των ολοκληρωμένων εμβολιασμών είναι 56.590, ενώ την αναμνητισκή δόση έκαναν 14.425 πολίτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο - Ιερός Ναός Αγίου Τίτου: Ξεκινούν εργασίες συντήρησης

Κρήτη: "Καμπάνες" σε υπαλλήλους κρεοπωλείων για μη χρήση μάσκας

Επιχειρηματίας αγνοείται εδώ και ένα χρόνο – Η σύντροφος του μιλάει για αρπαγή

ESPA BANNER