Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Παγωμένες αίθουσες και "λίμνες" έξω από σχολεία (φωτογραφίες)

limniii.jpg

Επανέρχεται το πρόβλημα των παγωμένων σχολικών αιθουσών σε συγκροτήματα του Ηρακλείου, που ανέδειξε πρόσφατα το ekriti, με μία νέα καταγγελία μητέρας στο Ράδιο Κρήτη και στην εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη. Οπως είπε, 8 αίθουσες στο 3ο Γυμνάσιο στην Κηπούπολη, είναι χωρίς θέρμανση, γεγονός που προκαλεί σοβαρό πρόβλημα στους μαθητές, εν μέσω εξαιρετικά κακών καιρικών φαινομένων και χαμηλών θερμοκρασιών.
Όπως υποστήριξε η μητέρα, το πρόβλημα προϋπήρχε των διακοπών των Χριστουγέννων και δεν έχει ακόμα λυθεί. Πρόκειται για βλάβη στο κολεκτέρ του καυστήρα του σχολικού συγκροτήματος, η οποία δεν έχει επιδιορθωθεί με αποτέλεσμα, ο σύλλογος γονέων του σχολείου να προμηθευτεί θερμαντικά σώματα, που όμως δεν λύνουν το πρόβλημα.
Σε παρέμβασή του ο αντιδήμαρχος Παιδείας Γιώργος Βλαχάκης, απέδωσε τη λύση του συγκεκριμένου προβλήματος στην τεχνική υπηρεσία του Δήμου, καθώς, όπως είπε, το σχολείο έχει πετρέλαιο.

Λίμνη μπροστά από το σχολείο

Σε ένα άλλο σχολείο, το 55ο Δημοτικό Σχολείο στα Καμίνια, η σημερινή έντονη βροχόπτωση, δημιούργησε λίμνες. και η πρόσβαση ήταν εξαιρετικά δύσκολη.

 

Τις φωτογραφίες έστειλε στο ekriti, γονέας.

Κρήτη

Τα θέματα των Ελλήνων Ρομά στην Κρήτη στη συνάντηση Κατσαρή - Αρναουτάκη

Ρομά Κατσαρής Αρναουτάκης

Τα θέματα των Ελλήνων Ρομά στην Κρήτη και την λειτουργία του συλλόγου τους, έκανε γνωστά σε επίσκεψη του στον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, ο Πρόεδρος του Παγκρήτιου συλλόγου Θανάσης Κατσαρής.

Στη συνάντηση πού έγινε στην Περιφέρεια Κρήτης ο Πρόεδρος, ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη για την οργάνωση, λειτουργία,τους στόχους του Παγκρήτιου συλλόγου Ελλήνων Ρομά και για τις ενέργειες τους με αφορμή τις συνθήκες διαβίωσης τους. 

Σε δήλωση του ο Πρόεδρος, ευχαρίστησε θερμά τον Περιφερειάρχη για την συνάντηση, αλλά και για την ανταπόκριση του στην στήριξη της λειτουργίας του Παγκρήτιου συλλόγου, αλλά και για την ευαισθησία και το ενδιαφέρον του στην κοινωνική ομάδα των Ελλήνων Ρομά στην Κρήτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δήμος Ηρακλείου: Τηλεδιάσκεψη για τα θέματα των Ρομά στο Ηράκλειο

Ρομά ξυλοκόπησαν αστυνομικούς - Τους πέταξαν μέχρι και καρέκλες

"Οικονομικές Επιπτώσεις από την Πανδημία COVID-19 στην Κρήτη"