Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Οι δάσκαλοι οδήγησης ...κατέλαβαν το Μηχανολογικό (φωτο)

img_20180518_072440.jpg

Σε κατάληψη του Μηχανολογικού προχώρησε σήμερα το Σωματείο Εκπαιδευτών Οδήγησης και κυκλοφοριακής Αγωγής Ηρακλείου, καθώς πλέον η οργή τους ξεχείλισε!

Αιτία για την απόφαση τους αυτή ήταν το γεγονός, πως παρά την απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Ευριπίδη Κουκιαδάκη, προκειμένου οι εξετάσεις να γίνονται εντός ωραρίου (κατά κύριο λόγο), εντούτοις οι ίδιοι δεν υποχώρησαν, αλλά εμμένουν στην αρχική τους θέση για εξετάσεις εκτός ωραρίου και καταβολή επιδόματος.

 

img_20180518_072426.jpg

img_20180518_072426.jpg, by andreas

Η απόφαση της Περιφέρειας Κρήτης κοινοποιήθηκε συμφωνα με πληροφορίες στο Μηχανολογικό. Μια απόφαση που αναφέρει συμφωνα με τις ίδιες πηγες ενημέρωσης ότι πρότεινε εξετάσεις από τη 1 ως τις 4 μμ, με σκοπό την εξομάλυνση της κατάστασης, η οποία έχει γίνει εκρηκτική, καθώς όπως έχει επισημάνει το ekriti.gr έχει προκαλέσει πάρα πολλά προβλήματα.

Έχει φέρει αναμονή τουλάχιστον δύο μηνών, με πάνω από χίλια άτομα να περιμένουν να εξεταστούν για να πάρουν δίπλωμα οδήγησης, την ώρα που οι δάσκαλοι έχουν οδηγηθεί σε αδιέξοδο
 

img_20180518_065902.jpg

img_20180518_065902.jpg, by andreas

 

img_20180518_070949.jpg

img_20180518_070949.jpg, by andreas

Από το πρωί γίνονται συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών, καταληψιών και υπαλλήλων του Μηχανολογικού- με σκοπο την εξεύρεση λυσης. Αυτό που λένε οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία, είναι πως δεν είναι απέναντι στους δασκάλους, αλλά πρέπει να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους. Η ουσία όμως είναι πως βρίσκονται σε ομηρία χιλιάδες πολίτες και επαγγελματίες του κλάδου.

Στο χώρο έχει βρεθεί και ο αντιπεριφερειάρχης ο οποίος συναντάται με τις δύο πλευρές.

Ανδρέας Κριτσωτάκης

Κρήτη

Δήμος Μαλεβιζίου: Επιθεώρηση εργασιών στο γήπεδο του Φόδελε

Γηπεδο Φοδελε

Την επίσπευση των εργασιών για την ολοκλήρωση του γηπέδου ποδοσφαίρου στο Φόδελε, εντός του χρονοδιαγράμματος που προβλέπεται από τη σύμβαση, ζήτησε από τον ανάδοχο του έργου ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας. Συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργο Πετούση και τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Γρηγόρη Φασουλάκη ο κ Μποκέας βρέθηκε στο υπό κατασκευή γήπεδο και ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών από τον πρόεδρο του συμβουλίου της Κοινότητας Φόδελε Χαράλαμπο Παντερή και τον ανάδοχο του έργου.

Υπενθυμίζεται πως με βάση τη σύμβαση προβλέπεται η δημιουργία ενός γηπέδου ποδοσφαίρου με συνθετικό χλοοτάπητα, χώρου προθέρμανσης, καθώς και ενός ισόγειου μεταλλικού κτιρίου 175 τετραγωνικών. Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 915.000 ευρώ.

Αυτό που ζήτησε ο κ. Μενέλαος Μποκέας από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών και τον Πρόεδρο του συμβουλίου της Κοινότητας Φόδελε, είναι να εξεταστεί η δυνατότητα, στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου να κατασκευαστεί και ένα γήπεδο μπάσκετ. «Θέλουμε να δημιουργήσουμε έναν πολυχώρο αθλητισμού στο Φόδελε. Έναν πόλο έλξης για τα παιδιά και τους νέους της περιοχής. Έχουμε σχεδιάσει ένα μοντέλο ισόρροπης αθλητικής ανάπτυξης στο δήμο Μαλεβιζίου και βήμα βήμα δημιουργούμε τις απαραίτητες υποδομές και αναβαθμίζουμε υφιστάμενες, για την υποστήριξη αυτού του σχεδιασμού.» δήλωσε ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας.

ειδησεις σημερα

Ηράκλειο: Κινητοποίηση για την υποχρεωτική στείρωση των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς (φώτο)

Κορωνοϊός - Κρήτη: Νέα θρόμβωση παρουσίασε ο 35χρονος που εμβολιάστηκε με Astrazeneca

Χανιά: Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για την επέτειο των 80 χρόνων από την Μάχη της Κρήτης