Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Περιμένουν την επίσημη απόφαση για να «ξεμπλοκάρουν» τα διπλώματα οδήγησης

img_20180516_091046_0.jpg

Η απόφαση της Περιφέρειας Κρήτης, η οποία έγινε γνωστή δια στόματος του αντιπεριφερειάρχη Ευριπίδη Κουκιαδάκη, φαίνεται πως δρομολογεί και δίνει λύση στο πρόβλημα με τις εξετάσεις στα διπλωματα οδήγησης.

Οι εργαζόμενοι του Μηχανολογικού Τμήματος, συνεχίζουν την αποχή τους, με αποτέλεσμα να μην διεξάγονται ακόμη εξετάσεις, όμως αυτή η κατάσταση αναμένεται να αλλάξει, μόλις η απόφαση της Περιφέρειας, κοινοποιηθει και επίσημα.

Τότε η λύση των εργαζομένων θα είναι είτε η απεργιακή κινητοποίηση, είτε η συμμόρφωση, καθώς σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση θα παραβαίνουν τον υπαλληλικό κώδικα, με αποτέλεσμα να υπαρχουν κυρώσεις.

Οπως επισημάνθηκε μέσα απο το ekriti.gr ο κ. Κουκιαδάκης προχώρησε σε αυτή την απόφαση, καθώς, όπως ο ίδιος τονίζει πάνω από όλους είναι οι πολίτες, οι οποίοι πρέπει να εξυπηρετούνται.

«Δεν είναι δυνατόν να υπαρχουν σήμερα άνθρωποι που χάνουν τις δουλειές τους, γιατί δεν μπορούν να δώσουν εξετάσεις για να βγάλουν δίπλωμα οδήγησης», επισημαίνει χαρακτηριστικά ο κ. Κουκιαδάκης

Ο ίδιος βέβαια, σημειώνει πως και οι εργαζόμενοι του Μηχανολογικού έχουν δίκιο. Το ιδανικό, όπως λέει, θα ήταν να ισχύσει ως προς τις εξετάσεις, το καθεστώς που ίσχυε στο παρελθόν. Ομως από τη στιγμή που δεν ισχύσει, τότε- συμφωνα με τον κ. Κουκιαδάκη- όλοι πρέπει να υπηρετούν τους πολίτες.

Σημειώνεται ότι αυτή τη στιγμή η κατάσταση ως προς την αναμονή για να φτάσει κάποιος να δώσει εξετάσεις για δίπλωμα, είναι τραγική. 

Υπαρχουν πάνω από 1000 υποψήφιοι που περιμένουν να δώσουν εξετάσεις, ανάμεσα στους οποίους - όπως ειπώθηκε παραπάνω - είναι και άνθρωποι που θέλουν να βγάλουν επαγγελματικό δίπλωμα για να πιάσουν δουλειά. 

Ενώ για να επανέλθει η ομαλότητα στη διαδικασία, θα πρέπει - όταν ξεκινήσουν ξανά οι εξετάσεις- να διεξάγεται με πολύ εντατικό ρυθμό, προκειμένου να εξετάζονται πάνω απο 200 άτομα την εβδομάδα.

 «Είναι θέμα συνείδησης. Υπαρχουν άνθρωποι που θα χάσουν τις δουλειές τους. Οσοι έχουν δουλειές, πρέπει να σκέφτονται εκείνους που δεν έχουν. Ας αναρωτηθούν όλοι οι εργαζόμενοι, τι πρέπει να πράξουν, ας κοιταχτούν στον καθρέφτη τους. Ολοι είμαστε ταγμένοι να υπηρετούμε τον πολίτη. Ειδικά σε τέτοιες περιόδους σαν αυτές που διανύουμε. Εφόσον οι εργαζόμενοι απεργούν, τότε δεν μπορεί κανείς να τους βάλει να εργαστούν. Είναι αναφαίρετο τους δικαίωμα. Σε κάθε άλλη περίπτωση όμως, πρέπει να εργαζονται συμφωνα με τον υπαλληλικόκώδικα», καταλήγει ο κ. Κουκιαδάκης

Ανδρέας Κριτσωτάκης

Κρήτη

Κρήτη: Στο "σφυρί" ξενοδοχειακές μονάδες - Δεκάδες και οι αγγελίες για πώληση επιχειρήσεων

φωτο αρχειου

Επιστροφή στην κανονικότητα και για τους πλειστηριασμούς, καθώς από 14 Μαΐου λήγει η προσωρινή αναστολή της λειτουργίας των δικαστηρίων της χώρας.

Και παρότι τράπεζες και εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων αφήνουν στην άκρη την πρώτη κατοικία, τουλάχιστον προς το παρόν, αν και από 1η του επόμενου μήνα, υπάρχει πλήρης απελευθέρωση των πλειστηριασμών, οπότε και θα ξεκινήσει η εφαρμογή του νέου πτωχευτικού, το ηλεκτρονικό «σφυρί» θα αρχίσει να «χτυπά» για χιλιάδες επαγγελματικούς χώρους και αρχίζουν ο πλειστηριασμός.

Μεταξύ αυτών και αρκετά ξενοδοχεία. Την ίδια ώρα μάλιστα, που αγγελίες πώλησης έχουν βάλει περισσότερες από 300 ξενοδοχειακές μονάδες ανά την επικράτεια.

Σύμφωνα με τις ενημερώσεις της σελίδας e-auction, από τις 14 Μαΐου (σ.σ. την ημερομηνία που ανοίγει και ο τουρισμός), οι αναρτημένοι πλειστηριασμοί ξενοδοχείων φθάνουν τους 28, από τα Ιωάννινα, την Κασσάνδρα, τη Σκιάθο και την Καλαμάτα μέχρι την Κρήτη και τη Ρόδο.
Συνολικά η τιμή εκκίνησης για τα τουριστικά ακίνητα που βγαίνουν στο σφυρί, μεταξύ των οποίων και πολύ γνωστά, ξεπερνά τα 56 εκατ. ευρώ.

Δεδομένων των συνθηκών, υπάρχει αρκετά μεγάλος προβληματισμός για τη στάση που θα κρατήσουν οι υποψήφιοι επενδυτές, αφού σε αρκετές ξενοδοχειακές μονάδες οι τιμές πρώτης προσφοράς έχουν προσδιοριστεί πριν από την πανδημία κι επομένως δεν κανείς δεν ξέρει εάν σήμερα θα κριθούν ελκυστικές ή όχι.

Κρήτη και Ρόδος

Δύο ξενοδοχεία βγαίνουν σε πλειστηριασμό στην Κρήτη και άλλα τόσα στη Ρόδο.
Συγκεκριμένα στην Κρήτη βγαίνει στο ηλεκτρονικό σφυρί από την Intrum Hellas το συγκρότημα με την ονομασία Heliotrope της εταιρείας «Ανθούσα Hotels» στην περιοχή της Σταλίδας Χερσονήσου. Η ιδιοκτησία αφορά ένα οικόπεδο αποτελούμενο από δύο τμήματα,- τα οποία χωρίζονται από δρόμο-, συνολικού εμβαδού 13,3 στρεμμάτων. Στο δεύτερο και μεγαλύτερο τμήμα έχει ανεγερθεί ξενοδοχειακό συγκρότημα 90 δωματίων και 170 κλινών Γ’ τάξης. Ο βαθμός συντήρησης του ξενοδοχείου χαρακτηρίζεται «μέτριος έως κακός». Ο πλειστηριασμός έχει οριστεί για τις 2 Ιουνίου και η τιμή πρώτης προσφοράς σε 1.785.000 ευρώ.

Επίσης βγαίνει σε πλειστηριασμό στις 9/6 ξενοδοχειακή μονάδα Γ’ κατηγορίας 1.002,75 τ.μ. σε οικόπεδο 4.009,20 τ.μ. στη θέση Πετρές, στο Ρέθυμνο. Πρόκειται για συγκρότημα 3 επιπέδων με 13 δωμάτια-διαμερίσματα σε πολύ καλή κατάσταση με τιμή πρώτης προσφοράς 333.289 ευρώ.
Στη Ρόδο στις 2/6 βγαίνει στο ηλεκτρονικό «σφυρί» ξενοδοχειακή μονάδα 4 αστέρων 10.866,70 τ.μ. σε αγροτεμάχιο 28.685 τ.μ. Πρόκειται για συγκρότημα 11 κτιρίων με 209 δωμάτια, μπαρ, παιδικό σταθμό, 3 πισίνες, γήπεδο τένις και μπάσκετ και κήπο.

Η τιμή εκκίνησης για τη μονάδα (ΦΙΛΕΡΗΜΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Α.Ε.) είναι στα 8.570.426 ευρώ με επισπεύδουσα την Cepal Hellas Χρηματοοικονομικές Υπηρεσίες.
Κοντά στο ιστορικό και τουριστικό κέντρο της πόλης της Ρόδου θα πλειστηριαστεί στις 21/5 ξενοδοχείο 3 αστέρων 3.825,50 τ.μ., δυναμικότητας 43 δωματίων και 82 κλινών. Η τιμή εκκίνησης έχει οριστεί σε 1.470.000 ευρώ.

Σε ότι αφορά την περιφέρεια Νότιου Αιγαίου θα βγουν σε πλειστηριασμό και άλλα δύο ξενοδοχεία σε Κάρπαθο και Τήνο σύμφωνα με το δημοσίευμα του "Οικονομικού Ταχυδρόμου".

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Κινδύνευσαν να πνιγούν - Κινητοποίηση από το λιμενικό για κολυμβητές

Κρήτη- κορωνοϊός: 48 νέα κρούσματα στο νησί ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ