Κρήτη

Κρητικά και άλλα

Ηράκλειο: Μάνα και κόρη έδωσαν μαζί πανελλήνιες και πέτυχαν!

zeakipanellinies.jpg

Λένε πως οι γονείς συμπαραστέκονται σε τέτοιο βαθμό στα παιδιά τους όταν προετοιμάζονται για τις πανελλήνιες, που είναι σαν να είναι και οι ίδιοι υποψήφιοι.
Στην περίπτωση της κ. Μαρίας Ζεάκη το παραπάνω δεν αποτελεί μία υπερβολή αλλά πραγματικότητα, αφού και εκείνη διαγωνίστηκε στις πανελλήνιες μαζί με την κόρη της!

Η κ. Ζεάκη, απόφοιτη του 3ου ΕΠΑΛ Ηρακλείου, εργάζεται από το 1993 ως νοσηλεύτρια στο ΠΑΓΝΗ, τώρα στην αγγειοχειρουργική κλινική. Όταν τελείωσε το Γυμνάσιο παρακολούθησε τη Νοσηλευτική Σχολή του Βενιζελείου και στη συνέχεια δημιούργησε τη δική της οικογένεια.

Όμως, πάντα είχε στο πίσω μέρος του μυαλού της ότι ήθελε να επιστρέψει στα θρανία και να τελειώσει το σχολείο. Όταν τελικά πριν δύο χρόνια το πήρε απόφαση, όχι μόνο τα κατάφερε, αλλά τώρα είναι πλέον φοιτήτρια στο Τμήμα Νοσηλευτικής του ΤΕΙ Κρήτης στο Ηράκλειο.

Η επιτυχία στην οικογένεια ήταν διπλή, αφού και η κόρη της, Έρρικα Σταυρουλάκη, πέρασε στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών και Βιομηχανικού Σχεδιασμού στο ΤΕΙ Κοζάνης, όπου βρίσκεται αυτές τις ημέρες προς αναζήτηση σπιτιού.

Η Έρρικα πήγαινε στο Λύκειο Γαζίου, ενώ ο αδελφός της, Κωνσταντίνος, τώρα μπαίνει στη μάχη των πανελλαδικών.

Η κ. Ζεάκη αναφέρει στην εφημερίδα "Πατρίς" πως στην προσπάθειά της είχε στο πλευρό της τα δύο της παιδιά, τα οποία και έμαθαν να αγαπούν ακόμα περισσότερο το σχολείο χάρη στο παράδειγμά της.

Στην ερώτηση, πώς τα κατάφερε να συνδυάσει σπίτι, δουλειά, οικογένεια και σχολείο, απαντά: «έκανα έναν άθλο, έκανα νυχτερινά στη δουλειά, γυρνούσα σπίτι, πλενόμουν, πήγαινα τα παιδιά στο σχολείο και μετά πήγαινα κι εγώ».

Σημειώνεται πως τα δύο της παιδιά ήταν στην εφηβεία και είχαν ανάγκη την παρουσία της μητέρας τους στο σπίτι. «Τους οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ. Έμαθαν και να μαγειρεύουν… Μπήκαν στα δύσκολα, με βοήθησαν πάρα πολύ και όλοι μαζί τα καταφέραμε» αναφέρει.
Τώρα ετοιμάζεται να παρακολουθήσει τη σχολή της και ελπίζει πως «τα δύσκολα πέρασαν».

 

Κρήτη

Ηράκλειο

ΠΑΓΝΗ: Πως η πανδημία αύξησε τον εθελοντισμό στην αιμοδοσία

αιμοδοσία

Παγκόσμια Ημέρα Αιμοδοσίας σήμερα 12 Ιουνίου, και η Διευθύντρια  της Αιμοδοσίας Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου ΗρακλείουΕ. Λυδάκη, μέσα από σχετική ανακοίνωση εξηγεί πως η κρίση της πανδημίας του κορωνοϊού, έφερε ακόμα πιο κοντά τον άνθρωπο στον εθελοντισμό, με πολύτιμο αποτέλεσμα η Αιμοδοσία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου να συλλέξει πάνω από 1000 μονάδες αίματος σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

"Μια ξεχωριστή γιορτή για την δωρεά αίματος είναι η σημερινή παγκόσμια ημέρα Αιμοδοσίας καθώς μας βρίσκει εν μέσω της πρωτοφανούς παγκόσμιας κρίσης που έχει προκαλέσει η πανδημία του νέου κορωνοϊού. Ωστόσο αυτή ακριβώς η κρίση είναι που ανέδειξε ότι η ανθρώπινη φύση απέναντι στον κίνδυνο στέκεται γενναία και είναι αλληλέγγυα και γενναιόδωρη.

Στον τόπο μας ενώ όλα έκλεισαν η Αιμοδοσία «άνοιξε»: «Κάνε μια βόλτα με ουσία κι έλα στην Αιμοδοσία…», ήταν- εν μέσω της βαθιάς καραντίνας- το κάλεσμα μας, και οι συμπολίτες μας, είτε μεμονωμένα είτε μέσω δραστήριων συλλόγων,  αντιστάθηκαν στο φόβο της πανδημίας και τον νίκησαν δωρίζοντας επανειλημμένα αίμα στις νέες δομές που αναπτύχθηκαν εκτός νοσοκομείου, στην Περιφέρεια ή στο Σταθμό Αιμοδοσίας στην πλατεία Ελευθερίας. Όπως φαίνεται και στο γράφημα ο εθελοντισμός μέσα στην καραντίνα αυξήθηκε περίπου κατά 20% και στην Αιμοδοσία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου συλλέξαμε πάνω από 1000 μονάδες αίματος σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια.  Ένα δε μέρος αυτών το στείλαμε στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, που σαν μεγάλα αστικά κέντρα, τα νοσοκομεία τους υπέφεραν από την έλλειψη αίματος περισσότερο από ότι εδώ την περιφέρεια.

Πέρα από την δωρεά αίματος όμως υπάρχουν δωρεές βιολογικών υγρών πιο εξειδικευμένες και λιγότερο γνωστές κι από ανθρώπους που αφανώς και σιωπηρά έχουν ταχθεί στην υποστήριξη του άλλου, του ξένου.

Πεντακόσιοι περίπου δωρητές αιμοπεταλίων δεν πτοήθηκαν από την καραντίνα και ήρθαν στο νοσοκομείο για να βοηθήσουν τους μικρούς ασθενείς μας στη μάχη που δίνουν με την αρρώστια τους. Είχαμε επίσης δωρητές υπεράνοσου αντι-Covid πλάσματος από πολίτες που έχοντας ξεπεράσει τη νόσο ήρθαν και δώρισαν τα πολύτιμα αντισώματα τους προς τους συνανθρώπους τους που ήταν στις κλινικές με κορωνοϊό. Και τέλος είχαμε δωρητές μυελού των οστών, με τα αιμοποιητικά μοσχεύματα που συλλέξαμε για αλλογενή μεταμόσχευση μυελού των οστών να ταξιδεύουν και εκτός συνόρων, σαν κομιστές ελπίδας, φιλίας και αλληλεγγύης.

Η δωρεά αίματος, πλάσματος και κυττάρων εκτός από τη ζωή που χαρίζει στους άλλους, κάνει όλους τους εθελοντές αλλά και όλους εμάς που εργαζόμαστε μαζί τους καλύτερους ανθρώπους. Είναι μία πράξη καλοσύνης που διώχνει το άγχος, διώχνει το φόβο και ηρεμεί την καρδιά μας ενώ ταυτόχρονα μας ωθεί σε μια συλλογικότητα.

Σαν Αιμοδοσία του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ηρακλείου ευχαριστούμε θερμά όλους του φορείς της πολιτείας που μας στήριξαν όλο αυτό το διάστημα: την Περιφέρεια, τον Δήμο, την 7η ΥΠΕ και τη Διοίκηση του νοσοκομείου, όπως και όλους τους συλλόγους και τους εθελοντές μας τον κάθε έναν ξεχωριστά".

ειδησεις σημερα 

Κρήτη: Ο αγώνας δρόμου φέρνει κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Ηράκλειο: Τροχαίο στον κόμβο... καρμανιόλα (φωτο)

Ηράκλειο: "Κάντε ησυχία για τα παιδιά που διαβάζουν"