Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο- Κορωνοϊός: Δωρεά ΟΛΗ και Επιμελητηρίου στην 7η ΥΠΕ

ΟΛΗ- 7Η ΥΠΕ

Ο ΟΛΗ ΑΕ, συνεχίζοντας την έμπρακτη υποστήριξή του στο σύστημα υγείας σε μία συγκυρία που είναι περισσότερο απαραίτητη από ποτέ, προχώρησε σε δύο σημαντικές δωρεές τεχνολογικού Ιατρικού εξοπλισμού.

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα 25 Νοεμβρίου 2020, ο Πρόεδρος του ΟΛΗ ΑΕ κ. Ιωάννης Βαρδαβάς και ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΗ ΑΕ, κ. Μηνάς Παπαδάκης, συνοδευόμενοι από την Ειδική Σύμβουλο κ. Ελένη Τσαντηράκη, τον προϊστάμενο Προμηθειών του ΟΛΗ κ. Νίκο Γαϊτάνη και το μέλος του Δ.Σ. Νοσκομείου Αγ. Νικολάου κ. Μιχάλη Βασιλάκη, επισκέφθηκαν την 7 η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης με σκοπό την δωρεά ενίσχυσης του Γενικού Λαϊκού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου με παροχή ενός έγχρωμου τηλευπέρηχου και την δωρεά 5 τροχήλατων πιεσόμετρων για το Γενικό Νοσοκομείο Βενιζέλειο Ηρακλείου.

Την Διοίκηση του ΟΛΗ ΑΕ, υποδέχθηκε η Διοίκητρια της 7 ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης κ. Λένα Μπορμπουδάκη, ο Υποδιοικητής ΔΥΠΕ κ. Δημήτριος Αγαπίου, ο Διοικητής του Γενικού Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου κ. Κώστας Τερζάκης και η Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων κ. Εύη Γαρεδάκη.

Η συγκεκριμμένη δωρεά του ΟΛΗ ΑΕ, θα συμβάλλει στην άμβλυση  των ελλείψεων και των αναγκών που υπάρχουν σε υλικοτεχνική υποδομή και τα νοσοκομεία ενισχύονται με τον νέο αυτό εξοπλισμό, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών, μεταφέροντας έτσι το αίσθημα της ασφάλειας στις δύσκολες εποχές που βιώνει η χώρα μας. Ο ΟΛΗ ΑΕ, για όσο διάστημα χρειαστεί και επιβάλλουν οι συνθήκες, θα συνδράμει σε επιπλέον ανάγκες στηρίζοντας έμπρακτα τις προσπάθειες του τομέα Υγείας. 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΗ κ. Μηνάς Παπαδάκης δήλωσε ότι : "Η έμπρακτη στήριξη του συστήματος υγείας είναι βασική προτεραιότητα της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης του ΟΛΗ ΑΕ. Στην Ελλάδα, ζούμε σε μία εποχή που οι μονάδες υγείας της χώρας μας δοκιμάζονται σκληρά και χρειάζονται την υποστήριξη όλων μας ειδικά οιμονάδες Υγείας της Κρήτης. Θα συνεχίσουμε να είμαστε κοντά τους με όλες μας τις δυνάμεις».

Η Διοικήτρια της ΔΥΠΕ κ. Λένα Μπορμπουδάκη, αφού καλωσόρισε την Διοίκηση του ΟΛΗ και επεσήμανε τη στενή συνεργασία των δύο φορέων και μάλιστα την πρόσφατη υποστήριξη και βοήθεια στην αντιμετώπιση κρουσμάτων covid στο τομέα της κρουαζιέρας, προχώρησε στη συνέχεια στην ενημέρωση της εικόνας που επικρατεί στα Νοσοκομεία της Κρήτης και αναφέρθηκε ότι "Είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρο το γεγονός ότι έχουμε κοντά μας οργανισμούς, φορείς που ενισχύουν την προσπάθειά μας και που αποδεικνύουν έμπρακτα το κοινωνικό τους πρόσωπο παράγοντας την κοινωνική αλληλεγγύη και την ανθρωπιά που τόσο έχουμε ανάγκη”.

Ο Υποδιοικητής της ΔΥΠΕ κ. Δημήτρης Αγαπίου έδωσε έμφαση στην πλήρη επάρκεια και επάνδρωση των Νοσοκομείων, σε νοσηλευτικό και Ιατρικό προσωπικό, ο δε Πρόεδρος του ΟΛΗ κ. Ιωάννης Βαρδαβάς επεσήμανε ότι η προσφορά αυτή του ΟΛΗ αποτελεί το «δικό μας ευχαριστώ» για το πολύτιμο έργο που προσφέρουν και τον δύσκολο αγώνα που δίνουν οι Μονάδες Υγείας.

Η συνάντηση έκλεισε με τις θερμές ευχαριστίες από την Διοίκηση του ΟΛΗ προς την Διοίκηση της 7 ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, για την έγκαιρη πρόβλεψη και διαχείριση της κρίσης στην υγεία αλλά και για την πρόσφατη αποστολή των 10 εθελοντριών νοσηλευτριών στην Θεσσαλονίκη.

Παράλληλα σε δωρεά 2 κλινών ΜΕΘ στην 7η Υπε προχώρησε και το Επιμελητήριο Ηρακλείου. 

Ειδικότερα ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, κ. Μανώλης Αλιφιεράκης συνοδευόμενος από τον Αντιπρόεδρο κ. Μανώλη Φραγκάκη, το μέλος του Δ.Σ. κ. Γιώργο Αγριμανάκη, το μέλος της Δ.Ε.- υπεύθυνο στήριξης των Επιχειρήσεων κ. Γιάννη Σμυρνάκη, και το μέλος της Δ.Ε.- οικονομικό επόπτη, κ. Γιώργο Φασουλάκη, επισκέφθηκαν την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, παραδίδοντας στη Διοικήτρια και τον Υποδιοικητή κ. Δημήτρη Αγαπίου, δύο ηλεκτροκίνητες κλίνες ΜΕΘ.

Μια από τις κλίνες θα ενισχύσει τον εξοπλισμό της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου και η άλλη αντίστοιχα, τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Βενιζέλειο Γ.Ν.Η..

Η δωρεά του Επιμελήτηρίου Ηρακλείου στην 7η ΥΠΕ
Η δωρεά του Επιμελήτηρίου Ηρακλείου στην 7η ΥΠΕ

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τη Διοίκηση της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης, παρουσία των Διοικητών των νοσοκομείων του Ηρακλείου κ.κ. Γιώργου Χαλκιαδάκη και Κώστα Τερζάκη, εκτός από τα θέματα διαχείρισης της πανδημίας και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο επιχειρηματικός κόσμος, ο Πρόεδρος και οι εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου Ηρακλείου ενημέρωσαν επίσης ότι το προσεχές διάστημα θα προβούν σε μια ακόμα σημαντική δωρεά ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού στην 7η Υ.ΠΕ Κρήτης. Πρόκειται για δύο σύγχρονα συστήματα παρακολούθησης ζωτικών παραμέτρων, που προορίζονται αντίστοιχα για το ΠΑΓΝΗ και το Βενιζέλειο ΓΝΗ., και τα οποία θα συμβάλλουν στη δυναμική ανάπτυξης των δύο επιπλέον κλινών ΜΕΘ.

Κρήτη

Αγνοείται στη θάλασσα ο Κρητικός πρώην υπουργός Σήφης Βαλυράκης - Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση

Ο Σήφης Βαλυράκης

Αγωνία για τον πρώην Κρητικό υπουργό με καταγωγή από τα Χανιά Σήφη Βαλυράκη ο οποίος φέρεται να αγνοείται στα νερά του Ευβοϊκού κόλπου, σύμφωνα με το evima.gr.

Σύμφωνα με το τοπικό site, ο πρώην υπουργός Σήφης Βαλυράκης έχει εξοχικό σπίτι στην Ερέτρια όπου και βρέθηκε το Σαββατοκύριακο. Από το μεσημέρι της Κυριακής 24 Ιανουαρίου αγνοείται με αποτέλεσμα η σύζυγός του να ενημερώσει την αστυνομία και το λιμενικό.

Πληροφορίες του evima.gr αναφέρουν ότι έχει βρεθεί το σκάφος και το λιμενικό αναζητά τον 78χρονο πρώην υπουργό, ο οποίος είχε παέι βόλτα στα νησάκια απέναντι από την Ερέτρια και συγκεκριμένα στο Ασπρονήσι.

Τις έρευνες του εντοπισμού του, στις οποίες συμμετέχει η αστυνομία και το λιμενικό, συντονίζει ο θάλαμος επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος.

Διαβάστε επίσης: 

Κρήτη - κορωνοϊός: Εντοπίστηκαν 8 κρούσματα της Βρετανικής μετάλλαξης του ιού στο νησί

Ηράκλειο: Μυστήριο με ανθρώπινο σκελετό - Βρέθηκε θαμμένος σε χωράφι