Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Κόντεψε να πεθάνει όταν η ανιψιά της "τραυματίστηκε σε τροχαίο"

απάτες γυναίκα

Σε έξαρση βρίσκονται και πάλι εδώ και λίγες ημέρες τα "χτυπήματα" από επιτήδεια και θρασύτατα άτομα που μόνο στόχο έχουν να εξαπατήσουν ανυποψίαστους πολίτες, τρομοκρατώντας τόσο τους ίδιους όσο και τις οικογένειες τους. Το θέμα δεν είναι άλλο από τις τηλεφωνικές απάτες που τον τελευταίο καιρό έχουν τρελάνει κυριολεκτικά τους Κρητικούς. Άγνωστα άτομα τηλεφωνούν στα σπίτια και με το πρόσχημα ανύπαρκτων τροχαίων ατυχημάτων στα οποία δήθεν έχουν εμπλακεί συγγενικά τους πρόσωπα αλλά και διάφορες άλλες ιστορίες, προσπαθούν να αποσπάσουν χρήματα για "βοηθήσουν" όπως λένε τους συγγενείς τους να γλιτώσουν.

Πριν από λίγες ημέρες η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη μίας 50χρονης γυναίκας από τη Βουλγαρία η οποία φαίνεται να εμπλέκεται σε κύκλωμα που εξαπατά τηλεφωνικά τους πολίτες σε Ηράκλειο και Χανιά. Οι καταγγελίες όμως, πολλές εκ των οποίθων δεν φτάνουν στην Αστυνομία, πέφτουν βροχή. Οι απατεώνες συνεχίζουν ακάθεκτοι το "έργο" τους σε μία προσπάθεια να πλουτίσουν χωρίς όμως να υπολογίσουν τις συνέπειες που θα μπορούσε να έχει κάτι τέτοιο σε έναν άνθρωπο με προβλήματα υγείας, όπως έγινε στην περίπτωση της συζύγου του Ηρακλειώτη που τηλεφώνησε στο Ράδιο Κρήτη. 

Σύμφωνα με τον ακροατή, άγνωστα άτομα τηλεφώνησαν χθες στη σύζυγό του λέγοντας της ότι μία ανιψιά της τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο ατύχημα και πως θα πρέπει άμεσα να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για να της τοποθετηθούν λάμες, σε διαφορετική περίπτωση οι γιατροί θα αναγκαστούν να της κόψουν (!) το πόδι. Και βέβαια η επέμβαση δεν θα κόστιζε ένα φυσιολογικό ποσό, όπως μας λέει ο ακροατής, αλλά 16.000 ευρώ τα οποία έπρεπε άμεσα να δοθούν στα άγνωστα άτομα.

"Επέστρεψα στο σπίτι και είδα τη σύζυγο μου σε κατάσταση σοκ και με ταχυκαρδίες" αναφέρει ο ο ακροατής του Ράδιο Κρήτη και συνεχίζει: "Εκείνοι που κάνουν αυτό το πράγμα δεν σκέφτονται ότι αυτός στον οποίο μιλάνε και προσπαθούν να εξαπατήσουν ίσως και να είναι καρδιοπαθής και να μείνει στον τόπο; Η γυναίκα μου παραλίγο να πάθει ανακοπή από την τρομάρα της"

Τα περιστατικά με τις τηλεφωνικές απάτες διαδέχονται το ένα μετά το άλλο και οι καταγγελίες είναι πολλές, τόσο στην Αστυνομία όσο και στα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Χαρακρητιστικό παράδειγμα του θράσους που έχουν τα άτομα αυτά, είναι το γεγονός ότι προσπάθησαν να εξαπατήσουν και συγγενείς επώνυμων προσώπων του Ηρακλείου.

Μάλιστα, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το ekriti.gr οι απατεώνες τηλεφώνησαν χθες και στη μητέρα γυναίκας δημοσιογράφου στο Ηράκλειο λέγοντας της διάφορες ιστορίες για την κόρη της και πως θα πρέπει να τους δώσει χρήματα για να τη βοηθήσουν να "ξελασπώσει" από την περιπέτεια στην οποία είχε μπει.

Η αστυνομία συμβουλεύει τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να καταγγέλουν αμέσως τα περιστατικά. Να σημειωθεί ότι σε όλες σχεδόν τις υποθέσεις με τις τηλεφωνικές απάτες, υπάρχουν άτομα που μιλούν σπαστά ελληνικά προσποιούμενα πολλές φορές τον αστυνομικό ή τον γιατρό έτσι ώστε η ιστορία τους να γίνει πιστευτή. 

Γιώργος Ι. Παπαδάκης

Κρήτη

Κρήτη: Στο "σφυρί" ξενοδοχειακές μονάδες - Δεκάδες και οι αγγελίες για πώληση επιχειρήσεων

φωτο αρχειου

Επιστροφή στην κανονικότητα και για τους πλειστηριασμούς, καθώς από 14 Μαΐου λήγει η προσωρινή αναστολή της λειτουργίας των δικαστηρίων της χώρας.

Και παρότι τράπεζες και εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων αφήνουν στην άκρη την πρώτη κατοικία, τουλάχιστον προς το παρόν, αν και από 1η του επόμενου μήνα, υπάρχει πλήρης απελευθέρωση των πλειστηριασμών, οπότε και θα ξεκινήσει η εφαρμογή του νέου πτωχευτικού, το ηλεκτρονικό «σφυρί» θα αρχίσει να «χτυπά» για χιλιάδες επαγγελματικούς χώρους και αρχίζουν ο πλειστηριασμός.

Μεταξύ αυτών και αρκετά ξενοδοχεία. Την ίδια ώρα μάλιστα, που αγγελίες πώλησης έχουν βάλει περισσότερες από 300 ξενοδοχειακές μονάδες ανά την επικράτεια.

Σύμφωνα με τις ενημερώσεις της σελίδας e-auction, από τις 14 Μαΐου (σ.σ. την ημερομηνία που ανοίγει και ο τουρισμός), οι αναρτημένοι πλειστηριασμοί ξενοδοχείων φθάνουν τους 28, από τα Ιωάννινα, την Κασσάνδρα, τη Σκιάθο και την Καλαμάτα μέχρι την Κρήτη και τη Ρόδο.
Συνολικά η τιμή εκκίνησης για τα τουριστικά ακίνητα που βγαίνουν στο σφυρί, μεταξύ των οποίων και πολύ γνωστά, ξεπερνά τα 56 εκατ. ευρώ.

Δεδομένων των συνθηκών, υπάρχει αρκετά μεγάλος προβληματισμός για τη στάση που θα κρατήσουν οι υποψήφιοι επενδυτές, αφού σε αρκετές ξενοδοχειακές μονάδες οι τιμές πρώτης προσφοράς έχουν προσδιοριστεί πριν από την πανδημία κι επομένως δεν κανείς δεν ξέρει εάν σήμερα θα κριθούν ελκυστικές ή όχι.

Κρήτη και Ρόδος

Δύο ξενοδοχεία βγαίνουν σε πλειστηριασμό στην Κρήτη και άλλα τόσα στη Ρόδο.
Συγκεκριμένα στην Κρήτη βγαίνει στο ηλεκτρονικό σφυρί από την Intrum Hellas το συγκρότημα με την ονομασία Heliotrope της εταιρείας «Ανθούσα Hotels» στην περιοχή της Σταλίδας Χερσονήσου. Η ιδιοκτησία αφορά ένα οικόπεδο αποτελούμενο από δύο τμήματα,- τα οποία χωρίζονται από δρόμο-, συνολικού εμβαδού 13,3 στρεμμάτων. Στο δεύτερο και μεγαλύτερο τμήμα έχει ανεγερθεί ξενοδοχειακό συγκρότημα 90 δωματίων και 170 κλινών Γ’ τάξης. Ο βαθμός συντήρησης του ξενοδοχείου χαρακτηρίζεται «μέτριος έως κακός». Ο πλειστηριασμός έχει οριστεί για τις 2 Ιουνίου και η τιμή πρώτης προσφοράς σε 1.785.000 ευρώ.

Επίσης βγαίνει σε πλειστηριασμό στις 9/6 ξενοδοχειακή μονάδα Γ’ κατηγορίας 1.002,75 τ.μ. σε οικόπεδο 4.009,20 τ.μ. στη θέση Πετρές, στο Ρέθυμνο. Πρόκειται για συγκρότημα 3 επιπέδων με 13 δωμάτια-διαμερίσματα σε πολύ καλή κατάσταση με τιμή πρώτης προσφοράς 333.289 ευρώ.
Στη Ρόδο στις 2/6 βγαίνει στο ηλεκτρονικό «σφυρί» ξενοδοχειακή μονάδα 4 αστέρων 10.866,70 τ.μ. σε αγροτεμάχιο 28.685 τ.μ. Πρόκειται για συγκρότημα 11 κτιρίων με 209 δωμάτια, μπαρ, παιδικό σταθμό, 3 πισίνες, γήπεδο τένις και μπάσκετ και κήπο.

Η τιμή εκκίνησης για τη μονάδα (ΦΙΛΕΡΗΜΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Α.Ε.) είναι στα 8.570.426 ευρώ με επισπεύδουσα την Cepal Hellas Χρηματοοικονομικές Υπηρεσίες.
Κοντά στο ιστορικό και τουριστικό κέντρο της πόλης της Ρόδου θα πλειστηριαστεί στις 21/5 ξενοδοχείο 3 αστέρων 3.825,50 τ.μ., δυναμικότητας 43 δωματίων και 82 κλινών. Η τιμή εκκίνησης έχει οριστεί σε 1.470.000 ευρώ.

Σε ότι αφορά την περιφέρεια Νότιου Αιγαίου θα βγουν σε πλειστηριασμό και άλλα δύο ξενοδοχεία σε Κάρπαθο και Τήνο.

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Κινδύνευσαν να πνιγούν - Κινητοποίηση από το λιμενικό για κολυμβητές

Κρήτη- κορωνοϊός: 48 νέα κρούσματα στο νησί ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ