Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Κοινή παρέμβαση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ για το κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στο Τυμπάκι

Βουλή

Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση για τη συνέχιση της λειτουργίας του Τραπεζικού Καταστήματος  της  Εθνικής Τράπεζας (Ε.Τ.Ε.)  στο Τυμπάκι, προχώρησαν οι βουλευτές Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Βαρδάκης, Νίκος Ηγουμενίδης και Χάρης Μαμουλάκης, καταθέτοντας από κοινού σχετική ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών.

Στην παρέμβαση υποστηρίζουν τα εξής:

Το τελευταίο διάστημα, παρατηρούνται αρνητικές μεταβολές, στον χάρτη των Τραπεζικών Καταστημάτων σε όλη την Ελληνική επικράτεια, με συρρίκνωση του δικτύου αυτών. Σε πρόσφατη ανακοίνωση της Εθνικής Τράπεζας, γίνεται λόγος για κλείσιμο είκοσι πέντε (25) Καταστημάτων, μεταξύ των οποίων και αυτό του Τυμπακίου. 

Αδιαμφισβήτητα, μια τέτοια εξέλιξη θα δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι θα κληθούν να αναζητήσουν εξυπηρέτηση σε άλλα καταστήματα, με κοντινότερο το Κατάστημα Μοιρών.

Μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού δεν κατέχει ψηφιακές δεξιότητες, γεγονός που συνεπάγεται την ανάγκη φυσικής παρουσίας του πελάτη στα καταστήματα και άρα μετακίνησης του. Η προσβασιμότητα μάλιστα στο Κατάστημα της Ε.Τ.Ε. Μοιρών, σε συνεχή και αποκλειστική βάση,  είναι απολύτως  προβληματική και δαπανηρή  για τους κατοίκους του Τυμπακίου, δεδομένης της απόστασης και της έλλειψης τοπικής συγκοινωνίας. Επιπλέον, το συγκεκριμένο κατάστημα ήδη εξυπηρετεί μεγάλο αριθμό κατοίκων της περιφερειακής ενότητας Ηρακλείου και η αύξηση των πελατών του θα έχει ως συνέπεια δυσχέρεια και καθυστερήσεις στην εξυπηρέτησή τους. Τέλος το κλείσιμο του καταστήματος θα αποτελέσει τροχοπέδη στην ανάπτυξη της περιοχής.

Για τους λόγους αυτούς οι βουλευτές ζητούν να ενημερωθούν αν επίκειται αναστολή λειτουργίας του Τραπεζικού Κατ/τος  της  Ε.Τ.Ε. στο Τυμπάκι και αν ο αρμόδιος Υπουργός προτίθεται να διασφαλίσει τη συνέχιση λειτουργίας του συγκεκριμένου υποκαταστήματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Πήγαν για ...αναψυχή στην Κέρη και έφυγαν με το παγκάκι (Φωτογραφίες)

Ηλεκτρονικές απάτες: Μην απαντήσετε σε αυτό το μήνυμα

Ηράκλειο: Αετονύχηδες αδειάζουν τραπεζικούς λογαριασμούς - Πληθαίνουν οι καταγγελίες

Κρήτη

Κρήτη: Έρχονται κατεδαφίσεις αυθαιρέτων σε παραλία και αιγιαλό

Κατεδάφιση

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την έναρξη των κατεδαφίσεων κτισμάτων πάνω στον αιγιαλό και την παραλία, εάν δεν υπάρξει νέο “μπλοκάρισμα” της διαδικασίας, όπως συνέβη στις αρχές του καλοκαιριού, με ΚΥΑ.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο “Ράδιο Κρήτη” και τον Μανώλη Αργυράκη, η Συντονίστρια Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, Μαρία Κοζυράκη, η εργολαβία για τις κατεδαφίσεις “φρέναρε” μεν αλλά η σχετική προθεσμία λήγει στις 31 Οκτωβρίου, οπότε πολύ σύντομα οι εργασίες θα ξεκινήσουν.

Είχαμε ξεκινήσει από τον Δεκέμβριο του 2020 και τον Ιανουάριο πια ξεκινήσαμε με ... ενάμιση πρωτόκολλο! Ένα πρωτόκολλο για αυθαίρετο κτίσμα στην Ελούντα και ... μισό για άλλη αυθαίρετη κατασκευή στον Άγιο Νικόλαο”, τόνισε η κ. Κοζυράκη, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι ίσως τελικά η Αποκεντρωμένη καταφέρει να ξεκινήσει αυτόν τον κύκλο των εργασιών χωρίς νέα προβλήματα...

Η κ. Κοζυράκη σημείωσε δε ότι τα χρήματα για τις εργασίες είναι διασφαλισμένα και ανέρχονται στο ποσό του 1εκ 150.000 ευρώ, ενώ ο εργολάβος έως τώρα δεν λαμβάνει αποζημίωση, όμως, μετά το πέρας της 8μηνης παράτασης κι αν το έργο κολλήσει εκ νέου, κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να συμβεί.

Πάντως, όπως είπε, έχουν γίνει αιτήματα για παράταση της αναστολής από φορείς του Λασιθίου.

Στα πρώτα πρωτόκολλα κατεδάφισης περιλαμβάνονται αυθαίρετα σε Χερσόνησο και Άγιο Νικόλαο, αλλά και κάποια από τα τροχόσπιτα στον Καρτερό που βρίσκονται στις 20 πρώτες περιπτώσεις.

Ελένη Μπουρμά

 

Διαβάστε επίσης:

Γυναίκα βρέθηκε κρεμασμένη σε δέντρο

Ηράκλειο: Θέμα συζήτησης ο ξυλοδαρμός για το κρέας

Ηράκλειο - Σεισμός: Δεύτερος αγιασμός στα σχολεία - Ρίχνουν τους "πληγωμένους" τοίχους στο Αρκαλοχώρι

ESPA BANNER