Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: "Κλειδώνει" το οικόπεδο στις φυλακές Αλικαρνασσού για τη μεταφορά της λαϊκής

λαϊκή πατέλες

Σάρκα και οστά φαίνεται να παίρνει η μεταφορά της λαϊκής αγοράς της Νέας Αλικαρνασσού, στο οικόπεδο δυτικά των φυλακών.
Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ηρακλείου συνεδρίασε χθες και όπως όλα δείχνουν ικανοποιούνται τόσο ο διευθυντής και οι εργαζόμενοι του σωφρονιστικού κατατήματος που έθεταν θέματα δημόσιας ασφάλεια σε περίπτωση απόδρασης ή οποιουδήποτε άλλους συμβάντος, αλλά και οι... εξαγριωμένοι κάτοικοι της οδού Ηροδότου, εκεί όπου φιλοξενείται τώρα η λαϊκή αγορά, δημιουργώντας τα γνωστα προβλήματα.
Σε συνέντευξή του στο ekriti ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Πέτρος Ινιωτάκης τόνισε ότι ο Διευθυντής των Φυλακών κ. Μαυραντωνάκης και ο πρόεδρος των εργαζομένων κ. Συκιωτάκης, άκουσαν το σχέδιο του δήμου και θα το μεταφέρουν στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.
Ωστόσο η λύση, σημείωσε ο κ. Ινιωτάκης, είναι ιδανική: "Πρόκειται για έναν χώρο 40 στρεμμάτων, μαζί με το κτίριο της φυλακής, που με τελεσίδικη απόφαση του Αρείου Πάγου ανήκει στον Δήμο Ηρακλείου. Θα χρησιμοποιήσουμε 18 στρέμματα, από τα οποία τα 10 για τη λαϊκή και τα υπόλοιπα 8 θα διατεθούν για "χώρο ασφαλείας" ώστε να μην δημιουργηθούν προβλήματα. Θα τοποθετηθεί ειδικό, κάθετο δίχτυ ασφαλείας ώστε να μην μπορεί να περάσει τίποτα απο τον εξωτερικό χώρο, μέσα στο προαύλιο της φυλακής. Η μελέτη ετοιμάζεται από τις υπηρεσίες του δήμου  και προβλέπει μεταξύ άλλων σταθερές τουαλέτες συνδεδεμένες με το δίκτυο αποχέτευσης, ένα μικρό καφέ, μεγάλο πάρκινγκ, καθώς και σκίαστρα αλλά και κατασκευές που θα προφυλάσσουν από τους βόρειους ανέμους, από την πλευρά της θάλασσας."

Η μελέτη θα είναι έτοιμη σε περίπου 10 ημέρες, ενώ εκτιμάται ότι η μεταφορά της λαϊκής θα γίνει το αργότερο στις αρχές του νέου έτους.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν επίσης, ο υπεύθυνος λαϊκών αγορών του Δήμου Μαρίνος Παττακός και η υπεύθυνη δημοτικής περιουσίας του Δήμου Ηρακλείου Στέλλα Αρχοντάκη. 

"Αγκάθια" για τη δημοτική αρχή παραμένουν οι λαϊκές σε Μασταμπά και Καμίνια, εκεί όπου οι κάτοικοι ζητούν τη μεταφορά τους σε άλλες περιοχές.

Ρ.Σ.

Κρήτη

Ηράκλειο

Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου: Φύσηξε ...Βοργιάς και σάρωσε στις εκλογές

βοργιας.jpg

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή  των  Αντιπροσώπων, στις αρχαιρεσίες του  Εργατικού  Κέντρου  Ηρακλείου για την ανάδειξη νέου Διοικητικού  Συμβουλίου, Γενικού Συμβουλίου,  Εξελεγκτικής  Επιτροπής  &  Αντιπροσώπων  στην  Γ.Σ.Ε.Ε.

Οι κάλπες έκλεισαν στις 7 το απόγευμα, έπειτα από μία ήρεμη εκλογική διαδικασία, που ξεκίνησε το περασμένο Σάββατο 23/10/2021.

Στις εκλογές  συμμετείχαν 2 ψηφοδέλτια. Το ψηφοδέλτιο του ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ (ΔΗΣΥΕ), με επικεφαλής τον Στέλιο Βοργιά και της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΔΑΣ), με επικεφαλής τον Γιάννη Γωνιανάκη.

Αναλυτικότερα τώρα, ψήφισαν 281 από τους 286 εγγεγραμμένους Αντιπροσώπους Σωματείων εκ των οποίων βρέθηκαν 280 έγκυρα ψηφοδέλτια και ένα (1) άκυρο. 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο:

Η ΔΗΣΥΕ έλαβε  213 ψήφους (76%),  15 ΕΔΡΕΣ

Η ΔΑΣ έλαβε 67 ψήφους (24%), 4 ΕΔΡΕΣ

Για το Γενικό Συμβούλιο:

Η ΔΗΣΥΕ έλαβε  213 ψήφους (76%),  12 ΕΔΡΕΣ

Η ΔΑΣ έλαβε 67 ψήφους (24%), 3 ΕΔΡΕΣ

Για την Εξελεγκτική Επιτροπή:

Η ΔΗΣΥΕ έλαβε  213 ψήφους (76%),  4 ΕΔΡΕΣ

Η ΔΑΣ έλαβε 67 ψήφους (24%), 1 ΕΔΡΕΣ

Για ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΣΤΗΝ ΓΣΕΕ, από τους 98 Αντιπροσώπους ψήφισαν οι 92 και βρέθηκαν 91 έγκυρα ψηφοδέλτια και ένα(1) άκυρο.

Αναλυτικότερα έλαβαν:

Η ΔΗΣΥΕ έλαβε  86 ψήφους (93,5%),  5 ΕΔΡΕΣ

Η ΔΑΣ έλαβε 5 ψήφους (6,5%), 0 ΕΔΡΕΣ

Δήλωση Στέλιου Βοργιά:

 «Το αποτέλεσμα μας γεμίζει τεράστια ευθύνη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των εργαζομένων του Ηρακλείου. Η στήριξη των αντιπροσώπων ξεπέρασε κάθε προσδοκία και μας γεμίζει πραγματικά συναισθήματα ικανοποίησης, συγκίνησης αλλά και ευθύνης. Ευχαριστώ προσωπικά του Συνέδρους-Συναδέλφους που μας στήριξαν αλλά και αυτούς που δεν μας στήριξαν και δεσμεύομαι ότι η ΔΗΣΥΕ θα συνεχίσει τους αγώνες για ένα καλύτερο αύριο για τους εργαζομένους και τους ανέργους του Ηράκλειου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου: Ζητά τη στήριξη των εργαζομένων που έμειναν χωρίς δουλειά εξαιτίας του σεισμού

Σεισμός - Αρκαλοχώρι: Μπαίνουν οικίσκοι στα χωριά που ισοπέδωσε ο Εγκέλαδος

Κορωνοϊός - Κρήτη: Έκρηξη ιικού φορτίου στα λύματα

ESPA BANNER