Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Η καρατόμηση Αναστασάκου και το Πολιτιστικό Κέντρο

Πολιτιστικό Κέντρο

Μόνο… σαν κεραυνός εν αιθρία δεν έπεσε η είδηση της απομάκρυνσης του κ. Παναγιώτη Αναστασάκου από την ΔΕΠΤΑΗ και κατ΄ επέκταση από το Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου. Το τεταμένο κλίμα των τελευταίων μηνών, γύρω από το μεγάλο αυτό έργο που έχει ουσιαστικά βαλτώσει μετά και την απένταξή του, αλλά και τα όσα έγιναν στο προσκήνιο και στο παρασκήνιο της υπόθεσης, οδήγησαν με μαθηματική ακρίβεια στην καρατόμηση του Τεχνικού Διευθυντή της Δημοτικής Επιχείρησης.

​Ουσιαστικά, η απομάκρυνση του κ. Παναγιώτη Αναστασάκου θα μπορούσε να πει κανείς πως ήταν και αναμενόμενη, μετά τα απανωτά …επεισόδια που σημειώνονταν πέριξ της Λότζια και του Πολιτιστικού, ανάμεσα στον Τεχνικό Διευθυντή της ΔΕΠΤΑΗ, της Επιτροπής Παρακολούθησης του πολύπαθου έργου και της Δημοτικής Αρχής.

​Προφανώς και για να φτάσει η δημοτική αρχή στο σημείο να ζητήσει την αποπομπή Αναστασάκου από την Δημοτική Επιχείρηση, δεν ήταν αιτία η επιστολή Αναστασάκου στην εφημερίδα Πατρίς, καθώς για να φτάσουμε σε αυτήν είχαν προηγηθεί πολλά επεισόδια.

Η Επιτροπή Παρακολούθησης
Η Δημοτική Αρχή, μετά την ανάληψη των καθηκόντων της είχε να διαχειριστεί και την «καυτή πατάτα» του Πολιτιστικού Κέντρου, για το οποίο όλο το προηγούμενο διάστημα υπήρξαν επικρίσεις και σκεπτικισμός, ο οποίος εκφραζόταν και προεκλογικά… Άλλο όμως ο προεκλογικός αγώνας και άλλο να έχεις το τιμόνι του Δήμου Ηρακλείου στα χέρια σου. Έτσι, η Δημοτική Αρχή του κ. Βασίλη Λαμπρινού, αποφάσισε με την συγκρότηση μιας διαπαραταξιακής επιτροπής και να «βάλει» στο παιχνίδι και τους άλλους συνδυασμούς, ενώ η βήμα προς βήμα μελέτη του έργου, θα προλάβαινε -θεωρητικώς- νέα προβλήματα σε όλα τα επίπεδα.

Αν και χωρίς εκτελεστικές εξουσίες, η παρουσία γνωστών μηχανικών στο σχήμα, ακόμα και προσώπων που γνώριζαν το έργο και με μεγάλη εμπειρία στα αυτοδιοικητικά πράγματα, έδινε στην Επιτροπή Παρακολούθησης μια ιδιαίτερη σημασία.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, η συνεργασία της Επιτροπής Παρακολούθησης με τον Τεχνικό Διευθυντή της ΔΕΠΤΑΗ κάθε άλλο παρά αρμονική ήταν. Το αντίθετο μάλιστα… Καχυποψία, αιχμές εκατέρωθεν και αντιπαλότητες, άρχισαν να οδηγούν τα πράγματα σε αδιέξοδο.

Η κατάσταση έφτασε σε οριακό σημείο όταν σε μια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου με θέμα τις εξελίξεις γύρω από το Πολιτιστικό Κέντρο, ο Τεχνικός Διευθυντής της ΔΕΠΤΑΗ κ. Παναγιώτης Αναστασάκος δεν ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση να συμμετάσχει, την ώρα που τα μέλη της Επιτροπής Παρακολούθησης έδωσαν το παρών… Ουσιαστικά κάπου εκεί, άρχισε και η αντίστροφη μέτρηση, καθώς πολλά μέλη της πέρα από το ότι θεώρησαν ότι η συμπεριφορά Αναστασάκου απαξιώνει τόσο το ρόλο της Επιτροπής, όσο και του ίδιου του θεσμού του Δημοτικού Συμβουλίου… 

Η τελευταία προσπάθεια για γεφύρωση…
Μέσα σε αυτό το ιδιαίτερα αρνητικό κλίμα, ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός ανέλαβε μια τελευταία πρωτοβουλία για να γεφυρώσει το χάσμα που υπήρχε ανάμεσα στις δύο πλευρές. Έτσι, στο γραφείο του στη Λότζια πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες μια συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν, τόσο τα μέλη της Επιτροπής Παρακολούθησης του Πολιτιστικού Κέντρου Ηρακλείου, όσο και ο Τεχνικός Διευθυντής της ΔΕΠΤΑΗ κ. Παναγιώτης Αναστασάκος. 

Σε αυτή τη συνάντηση, ο Δήμαρχος ζήτησε να πέσουν οι τόνοι και να προτάξουν όλες οι πλευρές την ανάγκη για συνεννόηση και συνεργασία, προκειμένου να αναζητηθούν οι λύσεις γύρω από το Πολιτιστικό Κέντρο. Μάλιστα, παρά τις εντάσεις που υπήρξαν, ο κ. Βασίλης Λαμπρινός φαίνεται πως έπεισε τα περισσότερα μέλη της Επιτροπής, ενώ και από την πλευρά του Τεχνικού Διευθυντή φάνηκε η θέληση για συνεργασία.

Όμως, η επιστολή Αναστασάκου στην εφημερίδα Πατρίς και κυρίως το σημείο όπου ο Τεχνικός Διευθυντής της ΔΕΠΤΑΗ αναφέρει πως θα ζητήσει μέσω της Εισαγγελίας τα ηχογραφημένα πρακτικά της συνεδρίασης της Επιτροπής Παρακολούθησης, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, οδηγώντας τα πράγματα σε αυτό το σημείο, στην απομάκρυνση Αναστασάκου από την ΔΕΠΤΑΗ, μια απόφαση που ελήφθη κατά πλειοψηφία. Μένει να δούμε τα επόμενα επεισόδια του σήριαλ…

Γιώργος Λαμπράκης

Κρήτη

Κορωνοϊός: Ο Περιφερειάρχης Κρήτης στην ενημέρωση από την Πολιτική Προστασία

enimerosi_koronoios.jpg

Στην εβδομαδιαία ενημέρωση των Περιφερειαρχών από την Πολιτική Προστασία για την πορεία της πανδημίας, μετείχε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Την ενημέρωση συντόνισε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς ενώ η επιδημιολογική αναφορά έγινε από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Λοιμοξιολογιών Σωτήρη Τσιόρδα.

Ο καθηγητής παρουσίασε αναλυτικά τα επιδημιολογικά στοιχεία στη χώρα, τις εκτιμήσεις που υπάρχουν για την εξέλιξη της πανδημίας καθώς και την επιδημική καμπύλη της νόσου.

Στην τηλεδιάσκεψη έλαβε μέρος και ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής Λάμπρος Βαμβακάς.

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός: Στο "βαθύ κόκκινο" ο Δήμος Ανωγείων - Προειδοποίηση για Ρέθυμνο και Χανιά

Δήμος Φαιστού - Αφραθιά: Έργο οδοποιίας 650.000 ευρώ

Τα Συνδικάτα του Ηρακλείου για την 8η Μάρτη - Κάλεσμα σε κινητοποίηση