Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: "Η Επιχειρηματικότητα αύριο: Προκλήσεις και Ευκαιρίες της Ψηφιακής Εποχής"

επιμελητήριο

Την Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου, 17:30 στο Επιμελητήριο Ηρακλείου (Αίθουσα Καστελλάκη), το H2B HUB και το Alba Graduate Business School, The American College of Greece, διοργανώνουν την εκδήλωση «Η Επιχειρηματικότητα αύριο: Προκλήσεις και Ευκαιρίες της Ψηφιακής Εποχής» με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης του πρώτου κύκλου του προγράμματος VentureGarden στο Ηράκλειο.

H σύγχρονη επιχειρηματικότητα σε όλους τους κλάδους είναι συνυφασμένη με τη ραγδαία ανάπτυξη των τεχνολογικών λύσεων. Οι νέοι επιχειρηματίες προετοιμάζουν φιλόδοξα επιχειρηματικά μοντέλα που μπορούν ανά πάσα στιγμή να αλλάξουν τα δεδομένα ενός κλάδου. Πώς όμως μπορούν να εκμεταλλευτούν οι υφιστάμενες επιχειρήσεις αυτές τις εξελίξεις; Πώς μπορούν να ανταπεξέλθουν στον νέο ανταγωνισμό που εκμεταλλεύεται την τεχνολογία; Η διαχείριση της Ψηφιακής Μετάβασης (Digital Transformation) δεν προϋποθέτει γνώσεις τεχνολογίας, αλλά μηχανισμούς διοίκησης που αναδεικνύουν την καινοτομία και εξασφαλίζουν την ευελιξία.

Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν. Απαιτείται εγγραφή εδώ: bit.ly/hbdigitransformation

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο Πρύτανης του Alba Καθηγητής Κωνσταντίνος Αξαρλόγλου για τον ρόλο του Manager στην μετάβαση αυτή, ο Καθηγητής του Alba Νικόλας Καρουζάκης για το παράδειγμα του τραπεζικού-ασφαλιστικού κλάδου και τις τεχνολογίες FinTech, και οι επιχειρηματίες Χριστίνα Χαλκιαδάκη (Χαλκιαδάκης Α.Ε.) και Μιχάλης Τσικνάκης (Cosmos Sport) για την δική τους εμπειρία με την ψηφιακή εξέλιξη των επιχειρήσεων τους. Παράλληλα, θα αναδειχθεί και ο ρόλος του προγράμματος VentureGarden στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και την υποστήριξη επιχειρηματιών στην Κρήτη.

Πρόγραμμα Εκδήλωσης:
17:30 Welcome coffee
18:00 Χαιρετισμοί
18:15 «Το Πρόγραμμα VentureGarden στην Κρήτη», Αλέξης Κομσέλης, Κωνσταντίνος Βασσάκης
18:30 «Managing Digital Transformation», Καθηγητής Κωνσταντίνος Αξαρλόγλου, Πρύτανης, Alba Graduate Business School, The American College of Greece
18:50 «Fintech: Τεχνολογία και Χρηματοπιστωτικό Σύστημα», Καθηγητής Νικόλας Καρουζάκης, Alba Graduate Business School, The American College of Greece
19:20 «Ευκαιρίες και Προκλήσεις της Ψηφιακής Μετάβαση στην Πράξη», Χριστίνα Χαλκιαδάκη, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος, Χαλκιαδάκης ΑΕ & Μιχάλης Τσικνάκης, Διευθύνων Σύμβουλος, Cosmos Sport
19:40 Ερωτήσεις

Κρήτη

Ρέθυμνο

Μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Πανόρμου οι νικητές στο 15ο Κυνήγι Θησαυρού Δήμου Μυλοποτάμου

15ο Κυνήγι Θησαυρού Δήμου Μυλοποτάμου

Με τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Πανόρμου να πανηγυρίζουν την νίκη τους, ολοκληρώθηκε το 15ο Κυνήγι Θησαυρού Δήμου Μυλοποτάμου, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020 στα Αγγελιανά. Το παιχνίδι οργάνωσε η ομάδα των Αγγελιανών
«Τσαχπινομπιρμπιλιάρηδες» υπό την Αιγίδα της Αντιπεριφέρειας Ρεθύμνου – Περιφέρειας Κρήτης και του Οργανισμού Πολιτισμού – Τουρισμού και Νέας Γενιάς Δήμου Μυλοποτάμου «Ο Αυλοπόταμος»

Τα παιδιά κλήθηκαν να παίξουν στην βάση μιας πραγματικής ιστορίας ενός προσφυγόπουλου, του Kardie. Έτρεξαν προσπαθώντας να βοηθήσουν το μικρό αγόρι να βρει την προσωπική «γη της επαγγελίας» καθώς οι γονείς του και όλοι οι φίλοι του είχαν χαθεί στον πόλεμο.

 

15ο Κυνήγι Θησαυρού Δήμου Μυλοποτάμου
15ο Κυνήγι Θησαυρού Δήμου Μυλοποτάμου

Στόχος των οργανωτών ήταν να ευαισθητοποιήσουν τα παιδιά πάνω στο επίκαιρο αυτό θέμα με μηνύματα κατά του πολέμου και των πρακτικών που διώχνουν τους ανθρώπους από τα σπίτια τους.

Στο παιχνίδι έπαιξαν 22 ομάδες με 179 μαθητές της Ε’ και της Στ’ Τάξης των δημοτικών σχολείων Σίσων, Μπαλίου, Πανόρμου, Γαράζου, Αγιάς, Σκεπαστής, Ρουμέλη, Καλύβου, Μαργαριτών, 1ου και 2ου Περάματος.

Η νικήτρια ομάδα ήταν από το δημοτικό σχολείο Πανόρμου που συμμετείχε με το όνομα «θαλασσόπαιδα»!

 

15ο Κυνήγι Θησαυρού Δήμου Μυλοποτάμου
15ο Κυνήγι Θησαυρού Δήμου Μυλοποτάμου

Την διεξαγωγή του παιχνιδιού στην πλατεία των Αγγελιανών διευκόλυναν με την λήψη μέτρων ασφαλείας οι άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Περάματος, ο Ερυθρός Σταυρός και οι εθελοντές Σαμαρείτες, στους οποίους οι οργανωτές απευθύνουν θερμές ευχαριστίες.

Χρυσός Χορηγός ήταν τα s/m Μαθιουδάκης.

Το 18ο Κυνήγι Θησαυρού Δήμου Μυλοποτάμου, θα διεξαχθεί το τριήμερο 7,8 και 9 Φεβρουαρίου 2020 με οργανωτές τους περσινούς νικητές «Τσαχπινομπιρμπιλιάρηδες».