Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: "Η Επιχειρηματικότητα αύριο: Προκλήσεις και Ευκαιρίες της Ψηφιακής Εποχής"

επιμελητήριο

Την Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου, 17:30 στο Επιμελητήριο Ηρακλείου (Αίθουσα Καστελλάκη), το H2B HUB και το Alba Graduate Business School, The American College of Greece, διοργανώνουν την εκδήλωση «Η Επιχειρηματικότητα αύριο: Προκλήσεις και Ευκαιρίες της Ψηφιακής Εποχής» με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης του πρώτου κύκλου του προγράμματος VentureGarden στο Ηράκλειο.

H σύγχρονη επιχειρηματικότητα σε όλους τους κλάδους είναι συνυφασμένη με τη ραγδαία ανάπτυξη των τεχνολογικών λύσεων. Οι νέοι επιχειρηματίες προετοιμάζουν φιλόδοξα επιχειρηματικά μοντέλα που μπορούν ανά πάσα στιγμή να αλλάξουν τα δεδομένα ενός κλάδου. Πώς όμως μπορούν να εκμεταλλευτούν οι υφιστάμενες επιχειρήσεις αυτές τις εξελίξεις; Πώς μπορούν να ανταπεξέλθουν στον νέο ανταγωνισμό που εκμεταλλεύεται την τεχνολογία; Η διαχείριση της Ψηφιακής Μετάβασης (Digital Transformation) δεν προϋποθέτει γνώσεις τεχνολογίας, αλλά μηχανισμούς διοίκησης που αναδεικνύουν την καινοτομία και εξασφαλίζουν την ευελιξία.

Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν. Απαιτείται εγγραφή εδώ: bit.ly/hbdigitransformation

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο Πρύτανης του Alba Καθηγητής Κωνσταντίνος Αξαρλόγλου για τον ρόλο του Manager στην μετάβαση αυτή, ο Καθηγητής του Alba Νικόλας Καρουζάκης για το παράδειγμα του τραπεζικού-ασφαλιστικού κλάδου και τις τεχνολογίες FinTech, και οι επιχειρηματίες Χριστίνα Χαλκιαδάκη (Χαλκιαδάκης Α.Ε.) και Μιχάλης Τσικνάκης (Cosmos Sport) για την δική τους εμπειρία με την ψηφιακή εξέλιξη των επιχειρήσεων τους. Παράλληλα, θα αναδειχθεί και ο ρόλος του προγράμματος VentureGarden στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και την υποστήριξη επιχειρηματιών στην Κρήτη.

Πρόγραμμα Εκδήλωσης:
17:30 Welcome coffee
18:00 Χαιρετισμοί
18:15 «Το Πρόγραμμα VentureGarden στην Κρήτη», Αλέξης Κομσέλης, Κωνσταντίνος Βασσάκης
18:30 «Managing Digital Transformation», Καθηγητής Κωνσταντίνος Αξαρλόγλου, Πρύτανης, Alba Graduate Business School, The American College of Greece
18:50 «Fintech: Τεχνολογία και Χρηματοπιστωτικό Σύστημα», Καθηγητής Νικόλας Καρουζάκης, Alba Graduate Business School, The American College of Greece
19:20 «Ευκαιρίες και Προκλήσεις της Ψηφιακής Μετάβαση στην Πράξη», Χριστίνα Χαλκιαδάκη, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος, Χαλκιαδάκης ΑΕ & Μιχάλης Τσικνάκης, Διευθύνων Σύμβουλος, Cosmos Sport
19:40 Ερωτήσεις

Κρήτη

ΚΚΕ: Πως σχολιάζει την έλλειψη ενημέρωσης για τα κρούσματα κορωνοϊού στην Κρήτη

κορωνοϊός

Σχόλιο της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ για τη δικαιολογημένη ανησυχία για την ανεπαρκή ενημέρωση για τον αριθμό κρουσμάτων κορονοιού στην Κρητη:

"Σύμφωνα με δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών αποκαλύπτεται ότι η κυβέρνηση αποφεύγει να ενημερώσει σκόπιμα για τον αριθμό των κρουσμάτων στην Κρήτη. Είναι "ηλίου φαεινότερο" ότι επιδιώκει να καλύψει ότι τα λεγόμενα "υγειονομικά πρωτόκολλα" έχουν γίνει κυριολεκτικά σουρωτήρι για να εξυπηρετηθεί η κερδοφορία των tour operator, των αεροπορικών εταιρειών και των ξενοδοχειακών ομίλων, θυσιάζοντας την υγεία του λαού.

Τώρα κυβέρνηση, Περιφέρεια Κρήτης και 7η ΥΠΕ να δώσουν εξηγήσεις στη δικαιολογημένη ανησυχία των εργαζομένων στα αεροδρόμια και τα ξενοδοχεία, συνολικά του λαού:

• Πόσα είναι τα κρούσματα, πώς κατανέμονται και πού νοσηλεύονται οι ασθενείς.

• Ποια είναι τα ξενοδοχεία καραντίνας σε επίπεδο Κρήτης και αν είναι στελεχωμένα με υγειονομικό προσωπικό. 

• Ποιος είναι ο φορέας εποπτείας - παρακολούθησης των ξενοδοχείων καραντίνας.

• Πόσα τεστ διενεργούνται καθημερινά στα αεροδρόμια κι αν έχει ανατεθεί σε εξειδικευμένο προσωπικό η εργασία αυτή αντί για τους αστυνομικούς και τους πυροσβέστες.

• Αν έχει εξασφαλιστεί επαρκής ποσότητα τεστ για προληπτική αξιοποίηση τους τουλάχιστον στους εργαζόμενους στα αεροδρόμια και τα ξενοδοχεία".