Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Ευχάριστα τα νέα για τις ράμπες στου Κοκκίνη Χάνι - Πότε ανοίγουν

29216715_1997155980551670_1612788295849213952_n.jpg

Ευχάριστα είναι καθώς φαίνεται τα νέα για το έργο των ραμπών στου Κοκκίνη Χάνι, που «καίει» χιλιάδες πολίτες, μιας και αποτελεί ένα σημείο εξόδου προς την Εθνική Οδό, το οποίο χρησιμοποιείται κατά κόρον, από ντόπιους και τουρίστες.

Η παράδοση του έργου, έχει προβληματίσει και προκαλέσει ακόμη και την αγανάκτηση των πολιτών, όπως έχει επισημάνει το ekriti.gr. Αιτία είναι - όπως τονίζουν- η καθυστέρηση στην παράδοση του. Μέσα από τη συχνότητα του Ράδιο Κρήτη, αυτό που ειπώθηκε όμως, μπορεί να θεωρηθεί μια πολύ καλή είδηση.

Συγκεκριμένα ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΚ Φώτης Καζάσης, δήλωσε ότι το έργο θα έχει παραδοθεί - εκτός απροοπτου- στα τέλη Ιούνη. Οπως είπε, αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη μια σειρά από εργασίες, με σκοπό την άμεση ολοκληρωση του ( σημεία αντιστήριξης, φωτισμός, και στηθαία και κάποιες άλλες εργασίες για να παραδοθεί)

Σημειώνεται πως μετά το τέλος της τουριστικής περιόδου κα ιαφού έχει γίνει η διευθέτηση της κυκλοφορίας, θα ξεκινήσει ενα μεγαλύτερο έργο στην περιοχή.

Το έργο των ραμπών είναι μεγάλης σημασίας, καθώς συνδέεται με την εκ νέου εκτροπή του ΒΟΑΚ για την οριστική σύνδεση του Κόμβου Γουβών, η οποία έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει - όπως ειπωθηκε παραπάνω - στα τέλη της τουριστικής περιόδου.

Ανδρέας Κριτσωτάκης

Κρήτη

Κρήτη - κακοκαιρία: Έκλεισαν σχολεία - Λευκό τοπίο χωριά του νησιού (βίντεο)

Σήμερα στο Καμινάκι του Οροπεδίου Λασιθίου

Σε λευκό κλοιό βρίσκονται αρκετές περιοχές της Κρήτης ενώ σήμερα, όπως έχουν προειδοποιήσει οι μετεωρολόγοι, στο νησί θα επικρατήσουν πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά, καταγίδες και τσουχτερό κρύο.

Τα λευκά τους έχουν φορέσει αρκετά ωριά όπως ο Νιπιδιτός, οι Ασίτες αλλά και ο Ομαλός Χανίων όπου το χιόνι έχει πέσει στα 800 μέτρα. 

Στο Οροπέδιο Λασιθίου, περιοχή όπου έχει βρεθεί πολλές φορές στο επίκεντρο πολλών κυμάτων κακοκαιρίας, ο Δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης αποφάσισε να αναστείλλει για σήμερα τη λειτουργία των σχολείων υπό το φόβο επιδείνωσης του καιρού τις επόμενες ώρες.

Έτσι, οι γονείς σήμερα έσπευσαν να πάρουν τα παιδιά τους νωρίτερα ενώ όπως δήλωσε στο ekriti ο Δήμαρχος, τα σχολεία δεν αποκλείεται να είναι και αύριο κλειστά αλλά αυτό εξαρτάται από την εξέλιξη της κακοκαιρίας και της χιονόπτωσης. 

Κλειστά όμως είναι και τα σχολεία στ' Ανώγεια. "Τα σχολεία έκλεισαν και ανάλογα με την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων θα αποφασίσουμε αν θα λειτουργήσουν  την Τρίτη ή όχι" δήλωσε ο Δήμαρχος, Σωκράτης Κεφαλογιάννης.

Το παρακάτω βίντεο είναι σήμερα από το Καμινάκι του Οροπεδίου Λασιθίου:

Στα λευκά έχει «ντυθεί» από το πρωί το Οροπέδιο του Ομαλού στα Χανιά καθώς το χιόνι έχει καλύψει την περιοχή. Τα πρώτα χιόνια «έπεσαν» ακόμα στην περιοχή του Έλους και των Εννιά Χωριών σε υψόμετρο πάνω από 500 μέτρα με τις Αρχές να καλούν τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Η κακοκαιρία δημιούργησε προβλήματα στην ηλεκτροδότηση περιοχών της ορεινής ενδοχώρας του δήμου Πλατανιά με τα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ να εργάζονται για την αποκατάσταση των βλαβών.

 

 

 

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Η παρέα στο ελαιουργείο... τον έβαλε σε μπελάδες

Κρήτη: Τον βρήκε ο αδελφός του νεκρό μέσα μία λίμνη αίματος

Κρήτη: Σοκάρει το νέο έγκλημα - Ψάχνουν παντού τον σύντροφο της Βασιλικής