Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Τί θα γίνει με τις αποζημιώσεις μετά την κακοκαιρία

Οι κάτοικοι και οι διερχόμενοι οδηγοί κινδύνεψαν από τα ορμητικά νερά.

Να σταθούν ξανά στα πόδια τους προσπαθούν οι Ηρακλειώτες που είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται από το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας.

Στην περιοχή του Καρτερού η εικόνα είναι αποκαρδιωτική. Σπίτια μέσα στη λάσπη, αυτοκίνητα ακινητοποιημένα, ιδιοκτήτες που προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις ζημιές. Από νωρίς το πρωί πέντε κλιμάκια της πυροσβεστικής συνεχίζουν τις απαντλήσεις υδάτων από οικίες και επαγγελματικούς χώρους, ενώ ενδεικτικός της κατάστασης που επικράτησε, ήταν ο αριθμός κλήσεων που δέχθηκε τη χθεσινή ημέρα η Π.Υ., οι οποίες ξεπέρασαν τις 250.

Μέσα σε λίγες ώρες έγιναν 68 απαντλήσεις υδάτων, ενώ στήθηκαν 13 επιχειρήσεις διάσωσης συνολικά 27 ατόμων. Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας επιχειρούσαν 23 οχήματα της Πυροσβεστικής με 60 άνδρες. Από την πρωτοφανή νεροποντή δεν γλίτωσε ούτε το εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννη στον Καρτερό, που πλημμύρισε από λάσπες, με τον εφημέριο και πιστούς από το πρωί να επιχειρούν να βγάλουν και να φροντίσουν εικόνες και τάματα.

Όλοι εκείνοι που είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται, θα διεκδικήσουν αποζημιώσεις. Από την πλευρά της η Πολιτική Προστασία του Δήμου Ηρακλείου, έκανε ήδη τη σχετική αναφορά προς τον Δήμο και την αρμόδια κοινωνική υπηρεσία, προκειμένου άμεσα να συγκροτηθεί επιτροπή που θα εξετάσει τις ζημιές σε σπίτια. Για τις επιχειρήσεις που ενδεχομένως υπέστησαν ζημιές, αρμόδια είναι η Περιφέρεια Κρήτης.

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας, Μαρίνο Παττακό που μίλησε στο Ράδιο Κρήτη, η υπηρεσία προχώρησε σε αυτή την κίνηση καθώς ήδη υπήρξαν αιτήματα πολιτών που μιλούν για αποζημιώσεις. 

Αναφορικά με το αν ο Δήμος θα κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο κ. Πατακκός ανέφερε ότι για να κηρυχθεί, θα πρέπει να υπάρχουν ζητήματα που να έχουν να κάνουν άμεσα με την ομαλή επιβίωση των κατοίκων. Μέχρι στιγμής πάντως, όπως δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, δεν έχει υποβληθεί αίτημα προς την Περιφέρεια Κρήτης.

Στην αναφορά της Πολιτικής Προστασίας για τη συγκρότηση επιτροπής που θα καταγράψει τις ζημιές σε σπίτια και περιουσίες αναφέρει τα εξής: "Σας γνωρίζουμε ότι από το κύμα κακοκαιρίας που έπληξε την περιοχή του Δήμου Ηρακλείου , έχουν αναφερθεί σοβαρές ζημιές σε οικίες των περιοχών που προσεβλήθησαν από την εκδήλωση των πλημμυρικών φαινομένων.
Παρακαλούμε  κινήσατε προβλεπόμενη διαδικασία σύμφωνα με ανωτέρω σχετική  νομοθεσία για την καταγραφή και την προώθηση αρμοδίως των σχετικών αιτημάτων που θα προκύψουν"
.

 

 

 

Κρήτη

Ρέθυμνο

Κρήτη: Η "σοκολάτα" που είχε δεν ήταν ...αθώα

ΤΑΕ

Συνελήφθη, σήμερα (4/12) το πρωί, σε περιοχή του Δήμου Αμαρίου, ημεδαπός κατηγορούμενος για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, από τους αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνου πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του ημεδαπού κατά την διάρκεια του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 19,4 γραμμάρια κάνναβης και μικροποσότητα κάνναβης σε μορφή σοκολάτας.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση  Ασφαλείας Ρεθύμνης