Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Επικίνδυνα "παιχνίδια" στο σχολείο - Εικόνες σοκ! (φωτογραφίες)

Σοβαρά ερωτήματα για την φύλαξη των σχολικών κτιρίων

Ανησυχία και αγανάκτηση προκαλούν οι εικόνες από το 36ο Δημοτικό Σχολείο στην περιοχή στην οδό Γιακουμάκη, όπου παιδιά διαφόρων ηλικιών, μπαίνουν στο κλειστό, λόγω καλοκαιριού, σχολικό συγκρότημα, και επιδίδονται σε επικίνδυνα παιχνίδια.

Παρκούρ στην ταράτσα και στα μπαλκόνια του σχολείου
Παρκούρ στην ταράτσα και στα μπαλκόνια του σχολείου

Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες αναγνώστη, τα παιδιά σκαρφαλώνουν στην ταράτσα του κτιρίου, κρέμονται από τα μπαλκόνια και άλλα σημεία, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν με σοβαρό τραυματισμό.

Πολλά παιδιά συγκεντρώνονται στην ταράτσα του σχολείου
Πολλά παιδιά συγκεντρώνονται στην ταράτσα του σχολείου

Την ίδια ώρα οι περίοικοι κάνουν λόγο για "κακό χαμό", για μεγάλη όχληση, με φωνές, ποδήλατα, σκέιτμπορντ, μπάλες, μέχρι τα μεσάνυχτα, χωρίς κανείς να μπορεί να δώσει λύση.

Επικίνδυνες αναρριχήσεις στο σχολικό κτίριο
Επικίνδυνες αναρριχήσεις στο σχολικό κτίριο

Σοβαρά ερωτήματα προκύπτουν για τη φύλαξη του σχολείου η οποία αποδεικνύεται ανύπαρκτη.

Σε παρέμβασή του στην εκπομπή του Μανόλη Αργυράκη στο Ράδιο Κρήτη που ασχολήθηκε σήμερα το θέμα - ο αντιδήμαρχος Παιδείας Νίκος Αγγελάκης, είπε ότι στο γραφείο του φτάνουν πολλές καταγγελίες για ανάλογες περιπτώσεις, για την παρουσία δηλαδή, παιδιών σε σχολεία. Ο κ. Αγγελάκης τόνισε η μόνη λύση είναι να λειτουργήσει η απογευματινή φύλαξη των σχολείων και το υπουργείο Παιδείας να προσλάβει φύλακες. Σε διαφορετική περίπτωση όπως ανέφερε θα πρέπει να επιτραπεί στους δήμους να προχωρήσουν σε διαγωνισμούς για την πρόσληψη φυλάκων των σχολικών συγκροτημάτων. Τέλος ο αντιδήμαρχος είπε ότι θα επικοινωνήσει με τον Δ/ντή του σχολείου παρ’ ότι το θέμα είναι εκτός των αρμοδιοτήτων του αφού αυτά που καταγγέλλονται διαδραματίζονται τώρα που το σχολείο δεν λειτουργεί. Τέλος είπε ότι θα ζητήσει κι από την δημοτική αστυνομία να πραγματοποιήσει περιπολίες προκειμένου αυτές να δράσουν αποτρεπτικά σε τέτοιου είδους κρούσματα

Κρήτη

Ηράκλειο

Δήμος Φαιστού: Τέσσερα τα κρούσματα- Κλειστός αύριο ο δήμος

δήμος φαιστού

Γενικός συναγερμός έχει σημάνει στον δήμο Φαιστού μετά τα τρία περιστατικά μόλυνσης από τον κορωνοϊό ενώ, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, θετικό στον ιό έχει βρεθεί και ένα τέταρτο άτομο, μέσα από τη διαδικασία ιχνηλάτησης που προβλέπει το υγειονομικό πρωτόκολλο που ενεργοποιήθηκε. 

Με ανακοίνωσή της η δημοτική αρχή γνωστοποίησε ότι αύριο το δημοτικό κατάστημα θα παραμείνει για προληπτικούς λόγους κλειστό, ενώ από τη στιγμή που έγινε γνωστή η είδηση κρούσματος σε αντιδήμαρχο, οι εγκαταστάσεις του δήμου είχαν απολυμανθεί. 

Η ανακοίνωση αναλυτικά:

"Κλειστός για προληπτικούς λόγους θα παραμείνει τη Δευτέρα 10 Αυγούστου ο Δήμος Φαιστού, μετά την προβλεπόμενη έναρξη διαδικασίας ιχνηλάτησης κρούσματος από τον ΕΟΔΥ.

Με απόφαση του Δημάρχου Φαιστού Γρηγόρη Νικολιδάκη και για προληπτικούς λόγους επίσης, το δημαρχείο Φαιστού έχει ήδη απολυμανθεί από την Παρασκευή, έπειτα από την εκδήλωση κρούσματος σε οικισμό του Δήμου.

Η απόφαση ελήφθη σε συνεργασία με το αρμόδιο Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας με το οποίο βρίσκεται σε διαρκείς επαφές ο Δήμος και ακολουθεί το τυπικό πρωτόκολλο ασφάλειας, όπως έχει εφαρμοστεί σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αναμένονται σχετικές οδηγίες από τον ΕΟΔΥ και το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, αν και προς το παρών τονίζεται ότι δεν συντρέχει κάποιος λόγος άμεσης ανησυχίας, δεδομένων των υφιστάμενων συνθηκών.

Σε κάθε περίπτωση ωστόσο, ο Δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης, επισημαίνει προς όλους τους δημότες κι επισκέπτες την ατομική ευθύνη του καθένα.

«Είναι γεγονός πως βρισκόμαστε αντιμέτωποι με έναν αόρατο εχθρό» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος και τονίζει:

«Γι’ αυτό και οφείλουμε να δείξουμε την απαιτούμενη υπευθυνότητα προκειμένου να απολαύσουμε το υπόλοιπο του καλοκαιριού υγιείς. Έχουμε χρέος λοιπόν να αφυπνιστούμε και να κατανοήσουμε όλοι πως η τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων, είναι υποχρέωση όλων. Προσέχουμε, πλένουμε καλά τα χέρια μας, τηρούμε αποστάσεις και φοράμε μάσκα. Με τρεις απλές κινήσεις μπορούμε να περιορίσουμε τον ιό. Με την ευθύνη όλων μπορούμε να τον νικήσουμε»."